Ώπα, μόλις βρήκα και άλλη μία εκδοχή της ίδιας συνταγής από Μαμαλάκη στο
http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=2&syntagi_id=63.
Παντζαροσαλάτα με καρύδια Υλικά για μια μεγάλη πιατέλα1 κιλό παντζάρια
1 ½ φλιτζ τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
250 γραμ σουρωτό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας ξύδι
αλάτι
Πλένουμε καλά τα παντζάρια με κρύο νερό,
Kόβουμε τα παντζαρόφυλλα και τα βράζουμε σε χωριστή κατσαρόλα και αν θέλουμε κάνουμε μια ωραία πράσινη σαλάτα.
Τις ρίζες των παντζαριών τις βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα μέχρι να γίνουν τρυφερές. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν , τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ή ακόμα καλύτερα λειωμένο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά στρογγυλή πιατέλα και απλώνουμε επάνω της ροδέλες από παντζάρι μέχρι να τη σκεπάσουμε. Κρατάμε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας καρυδόψιχα και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε επάνω στο παντζάρι. Περιχύνουμε με το 1/3 της σάλτσας. Βάζουμε τα υπόλοιπα παντζάρια από πάνω, ρίχνουμε την υπόλοιπη καρυδόψιχα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε τη σάλτσα με τη κουταλιά καρυδόψιχα που κρατήσαμε στην άκρη.