2η σεμιναριακή διάλεξη λαογραφίας, «Θεωρητικές διαστάσεις της συγκριτικής μεθοδολογίας στην εθνολογική και λαογραφική έρευνα» - Αθήνα, 19 Μαϊου 2010, 7.30 μμ

vmelas

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4932
    • Gender:Female
ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με εισήγηση του καθηγητή Λαογραφίας Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, καθιέρωσε ετήσια σεμιναριακή διάλεξη, η οποία θα γίνεται κάθε φορά στη μνήμη ενός επιφανούς Έλληνα ή ξένου λαογράφου.

Η δεύτερη διάλεξη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώτου Καθηγητή Λαογραφίας στην Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  Στίλπωνος Π. Κυριακίδη (1887-1964).Η εφετινή διάλεξη θα γίνει από τον Καθηγητή Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Α' Αντιπρόεδρο  της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας  Βάλτερ Πούχνερ με θέμα : «Θεωρητικές διαστάσεις της συγκριτικής μεθοδολογίας στην εθνολογική και λαογραφική έρευνα».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Μαϊου 2010 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30). Την επιστημονική αυτή εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης και θα χαιρετίσουν η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου και ο Διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας, καθηγητής Αθανάσιος Μαρκόπουλος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πηγή: http://www.phil.uoa.gr/conference.html


 

Search Tools