Όσον αφορά τις φωτιές...

auditor

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 2469
    • Gender:Male
Χμμ, λες να απλώσουν τσόχα;
Nick Roussos


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Quote
Χμμ, λες να απλώσουν τσόχα;

Στάνταρ! Κατά παράκληση του αγίου...




psifio

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 657
Δεν αποκλείεται.
--
Δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει το άρθρο του press.gr για τους αμερικανούς επενδυτές, πάντως ακόμα και πριν τις φωτιές η ΝΑ συζητούσε το ενδεχόμενο να τους δώσει άδεια για να φτιάξουν τουριστικά θέρετρα (υπό την προϋπόθεση της προστασίας του βιότοπου φυσικά) στον Καϊάφα. Τώρα που ο βιότοπος μας τελείωσε, ακούγεται ότι είναι σχεδόν σίγουρο -- γύρω από τη λίμνη θα βλέπουμε χρυσή άμμο και φοίνικες και θα γίνουμε Ντουμπάι (ως γνωστόν, στον Πύργο είχαμε που είχαμε τροπικό κλίμα, τώρα που μας τελείωσαν τα δάση θα γίνουμε έρημος).
« Last Edit: 30 Aug, 2007, 18:33:45 by psifio »


banned8

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 131
    • Gender:Male
Δεν θέλω και δεν μπορώ να φλυαρήσω τώρα, αλλά δεν θα είχα πρόβλημα αν κάθε προστατευόμενος χώρος πρασίνου είχε και μια επένδυση: καζίνο (κι ας έχω ιδεολογική αντίθεση προς τον συγκεκριμένο «ναό»), ξενοδοχείο, ορειβατικό περίπτερο, λουναπάρκ, προσθέστε... – αρκεί να τηρεί κάποιους νόμους αισθητικής, ασφάλειας κ.λπ. Αν χρειαστεί να το αναλύσω, θα το κάνω.

Ας μη μας επηρεάζουν τα ιδεολογήματα ως προς τη δράση των οικοπεδοφάγων, μικρών και μεγάλων.



psifio

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 657
Με παρεξήγησες -- είχαμε δεχτεί με πολλή χαρά την είδηση για τις επενδύσεις, φυσικά, όπως είπα παραπάνω, υπό την προϋπόθεση της προστασίας του βιότοπου. Αλλά είναι άλλο πράγμα να παίρνεις ένα κομμάτι και να χτίζεις ξενοδοχείο, πχ, και άλλο να κάνεις, ευκαιρίας δοθείσης, το πευκοδάσος άμμο και φοίνικες ή γήπεδο γκολφ.


banned8

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 131
    • Gender:Male
Δεν σε παρεξήγησα· καν δεν προσπάθησα να εξηγήσω κανέναν και τίποτε από αυτά που γράφτηκαν εδώ. Περισσότερο επηρεασμένος είμαι από την όλη φλυαρία των ημερών και από όσα διαβάζω αλλού. Από μια απέραντη θλίψη και από βαθιά απαισιοδοξία. Είδα χτες στην τηλεόραση μια όμορφη ολοζώντανη κοπελιά με καμένο σπίτι να λέει για την απόφαση των νέων να μείνουν στον τόπο τους, να ξαναχτίσουν, να ξαναορθοποδήσουν. Και ταυτόχρονα σκέφτομαι τους γέρους, που γέροι είναι οι περισσότεροι στα χωριά, με τι κουράγιο να βάλουν μπροστά να ξαναχτίσουν την ομορφιά που ίσως δεν θα προλάβουν να ξαναδούν. Μα και τους νέους που θα πρέπει να κοπιάσουν τόσο για να εξασφαλίσουν αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Πόσοι θα το αντέξουν; Πόσοι δεν θα πάρουν των ομματιών τους; Από πού να περιμένεις επενδύσεις σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον; Από ελάχιστους ιδεολόγους. Από κοράκια. Από μια πολιτεία που δεν ξέρει να επενδύσει σωστά ούτε στα σίγουρα. Από την ΕΕ, στο βαθμό που θα βρεθούν αρκετοί επιτήδειοι να μασήσουν από τα κονδύλια. Τέτοια στο μέλλον της Πελοποννήσου. Ούτε οι Γερμανοί δεν θα έρχονται πια.



σα(ρε)μαλι

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1293
    • Gender:Male
  • Σταβανγκεριανό μου έαρ
Πανούτσος συνέχεια...

Αδικημένη μουσμουλιά

Οπως θα μπορούσε να παραλειφθεί το χθεσινό ρεπορτάζ της ΝΕΤ για τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους πυρόπληκτους. Ενα εικοσάλεπτο το εμπεδώναμε. Η κυβέρνηση θα δώσει αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους. Και όποιος δεν το κατάλαβε, οι πυρόπληκτοι θα πάρουν αποζημιώσεις. Δύο φορές στο ίδιο ρεπορτάζ ακούσαμε ότι η ελιά πάει στα 150 ευρώ αποζημίωση το στρέμμα, ενώ η αδικημένη μουσμουλιά 100. Και λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό: «Ολοι εμείς που έχουμε τις μουσμουλιές είναι δυνατόν να μην το μαθαίναμε αν δεν ακούγαμε ειδήσεις;». Και εμείς οι υπόλοιποι, οι ταπεινοί της ζωής, που ο Θεός δεν μας ευλόγησε με μουσμουλιές, πόσες φορές πρέπει να ακούσουμε την αποζημίωση ανά στρέμμα; Οσες φορές ακούσαμε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην υπάρξει γραφειοκρατία και όσες φορές είδαμε την αίθουσα με τους τηλεφωνητές του 1155;

Οι πυρκαγιές δεν ήταν επιτυχία της αντιπολίτευσης και οι αποζημιώσεις δεν ήταν επίτευγμα της Ν.Δ. Η αντιπολίτευση μαζεύει πόντους χωρίς να έχει κάνει τίποτα και η κυβέρνηση σκορπάει λεφτά που δεν θα είχε ανάγκη να δώσει αν δεν έκρινε ότι η πυρόσβεση με τις μεθόδους των Ολυμπιακών του 2004 ήταν πολύ ακριβή για να εφαρμοστεί. Και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν κάποιος πολιτικός πληροφορούσε τον κόσμο πόσο ήταν το κόστος της εφαρμογής του σχεδίου των Ολυμπιακών, ποιο είναι το κόστος των αποζημιώσεων και αν έχουν εφευρεθεί λεφτά που αγοράζουν δέντρα.


Ωραία, και επειδή το 70% του κόσμου πιστεύει ότι οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα σχεδίου, τι αποδεικνύεται; Οτι οι Οβριοί σταυρώσανε ένα δικό μας παλικάρι που το λέγανε Ιησού, ότι το AIDS μεταδίδεται από τις λεκάνες στις τουαλέτες και πως ο Αγιος Φανούριος ήταν κάτι σαν μπρελόκ με αναγνώριση και, όταν του προσεύχεσαι, σου αποκαλύπτει πού βρίσκονται τα κλειδιά σου; Τι νόημα έχει τι πιστεύει ο κόσμος και από πού αυτός ο κόσμος αντλεί τις πληροφορίες του; Από τους ίδιους που σήμερα προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι πυρκαγιές έγιναν από εμπρησμούς, επειδή στο γκάλοπ «αυτό πιστεύει ο κόσμος».

Κανένας όμως δεν θα σταθεί στην απλοϊκή γνώμη του κόσμου και στην ανάγκη του για θεωρίες συνωμοσίας, που δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα της ζωής του. Κανένας Βενιζέλος και καμία Μπακογιάννη δεν θα κάτσουν να αμφισβητήσουν τη γνώμη των Ελλήνων, που από τη Μυτιλήνη και την Πρέβεζα είχαν την ελαφρότητα να εκφέρουν γνώμη για το τι έγινε σε μια περιοχή πεντακόσια χιλιόμετρα μακριά τους, στην οποία δεν έχουν πατήσει πόδι. Δύο έξυπνοι και μορφωμένοι άνθρωποι κουνούσαν εμβριθώς το κεφάλι, σαν να είχε σημασία τι νόμιζε η κυρα-Σούλα από την Κουτσούφλιανη για την ύπαρξη εμπρηστών. Ο λόγος είναι ότι ποτέ πολιτικός δεν έχασε κολακεύοντας τον λαό και από τη στιγμή που κάποιος βάλει σε αμφιβολία την ετυμηγορία του περιούσιου, πώς μπορεί μετά τις εκλογές να λέει ότι σέβεται τις αποφάσεις του; Κουνάς λοιπόν το κεφάλι, χαμογελάς τη στιγμή που ο άλλος μιλάει για να δείξεις ότι λέει παπαριές, όπως έκαναν ο Ευάγγελος και η Ντόρα. Και σκέφτεσαι ότι «μήνας είναι αυτός και θα περάσει» και μετά θα μπορείς να αποσυρθείς ξανά στα Βουπού και να μην τους ξαναδείς.

Στο ερώτημα «ποιος έβαλε τη φωτιά στην Ηλεία;» η απάντηση έχει ήδη δοθεί. «Ο Ντανίλο ο Κοσοβάρος». Προχθές η «Αυριανή» για πρώτη φορά αναφέρθηκε στον Ντανίλο. Γνωστός και σαν «Κοσοβάρος», «Λαγός» και για τους φίλους του «Captain Mastouris», ο Ντανίλο έχει εκπαιδευτεί από τη CIA σε ανώτερες τεχνικές τρομοκρατίας, όπως το τρίφυλλο άνευ τζιβάνας. Η ΕΥΠ παρακολούθησε τις κινήσεις του Ντανίλο από τα σύνορα μέχρι και την Ηλεία, χρησιμοποιώντας ενίοτε (υποθέτω όταν φλομώνανε από το ντουμάνι) ελικόπτερο, μέχρι και την επίσκεψή του στις χασισοφυτείες της περιοχής της Ηλείας. Μετά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πήρε η περιοχή φωτιά (υποθέτω με υπόκρουση το «Οταν συμβεί στα πέριξ φωτιές να καίνε, πίνουν οι μάγκες αργιλέ). Χθες η «Αυριανή» επανήλθε στο θέμα του Ντανίλο. Ο οποίος, επικεφαλής μιας ομάδας Κοσοβάρων, όχι μόνο έβαλε τη φωτιά στη Ζαχάρω, αλλά «έχει στήσει τη βιομηχανία με τα πλαστά ευρώ, ενώ πρωταγωνιστεί στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών». Για τη φωτιά στο Αλιβέρι δεν δίνεται εξήγηση, αλλά να βοηθήσω προτείνοντας την άποψη ότι ο Ντανίλο την έβαλε και αυτή για να καταστραφεί η βιομηχανία του κάρβουνου και, εκτός από μαύρο, να μην έχουμε ούτε καρβουνάκι για τον αργιλέ. Και από εδώ και εμπρός ξέρουμε. Οπου φωτιά και Ντανίλο. Για να καταστρέψει την ντόπια παραγωγή και να φτιάξει μονοπώλιο κοσοβάρικης φούντας.

Πάντως τρομοκράτη με το όνομα Ντανίλο ομολογώ ότι δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά. Ακούγεται σαν, αντί για Κάρλος το Τσακάλι, να ονομαζόταν Φίφης. Το μόνο που μου θυμίζει το Ντανίλο είναι το «Ντανίλο τρέλες» του Τορνέ, μία υπέροχη ταινία στην οποία είχε εμφανιστεί και ο Ηλίας Κανέλλης, αλλά δυστυχώς το κοινό δεν την τίμησε με την παρουσία του, αφού την έχουν δει γύρω στα 90 άτομα μαζί με τους ηθοποιούς. Λιγότεροι από όσους έκαναν τον κόπο να με διορθώσουν για την άγνοιά μου στον όρο της ασύμμετρης απειλής.

Μη έχοντας ακούσει τη φράση του Τζορτζ Μπους μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, νόμιζα ότι ήταν «irregular threat» ή -ακόμα καλύτερα- «threat by irregulars», που θα παρέπεμπε σε επίθεση από ατάκτους που δεν ακολουθούν τις τακτικές τακτικού στρατού και οι αντιδράσεις πρέπει να είναι ανάλογες. Στρατόκαβλος όμως ο Μπους, χρησιμοποίησε έναν όρο που ομολογώ ότι δεν γνώριζα. Το «asymmetrical warfare» συνήθως αναφέρεται σε δράση γκουερίλας και στις τακτικές τους, που διαφέρουν από αυτές του τακτικού στρατού. Επίσης αναφέρεται -και εδώ έχει ενδιαφέρον- στη χρήση γκουερίλας από χώρα για τα συμφέροντά της, έτσι ώστε η επίσημη χώρα να μη χρεώνεται μη συμβατικές δράσεις. Στο λήμμα της Wikipedia αναφέρονται τα παραδείγματα της βοήθειας της Στάζι στην ομάδα του Μπάαντερ και της Μάινχοφ στη Δυτική Γερμανία και τη βοήθεια των Αμερικανών στους Μουτζαχεντίν την περίοδο της αντίστασης κατά των Ρώσων στο Αφγανιστάν. Θεωρητικά θα είχε ενδιαφέρον να αναλυθεί από τον Πολύδωρα τι ήθελε συγκεκριμένα να πει με τον όρο. Θεωρητικά πάντα για το «Ρωτήσατε τον άνθρωπο πόσες μέρες είχε να κοιμηθεί;» που είπε για τον Πολύδωρα ο Κωνσταντόπουλος, ο υφυπουργός Υγείας.

Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να τσιμπήσει μία μύγα τσε τσε τον Γιώργο και να ξυπνήσει την επομένη των εκλογών (elections for George). Οποτε βγαίνει ο Γιώργος να μιλήσει στην τηλεόραση σημαίνει μία μονάδα κάτω για το ΠΑΣΟΚ. Με τη σπιρτάδα που δείχνει στις ομιλίες του, ο Γιώργος είναι η ζωντανή δικαίωση του ουίσκι και των αεροσυνοδών σε σχέση με το τζόκινγκ. Βλέπεις τον Γιώργο να μιλάει και σκέφτεσαι: «Ο Θεός να με φυλάει από το τζόκινγκ».

Και είναι τυχερή η Ν.Δ. που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αρχηγό κάποιον που ο ίδιος ή οι σύμβουλοί του να ξέρουν την ελληνική γεωγραφία. Γιατί βγαίνουν η Ν.Δ. και τα δημοτικά της παπαγαλάκια και λένε ότι υπάρχει σχέδιο με τις πυρκαγιές να χτυπηθούν τα εργοστάσια ηλεκτρικού στη Μεγαλόπολη, το Λαύριο και το Αλιβέρι. Γαμώ τον Ντανίλο μου. Ούτε μία πυρκαγιά δεν εκδηλώθηκε σε απόσταση μικρότερη από τα 30 χιλιόμετρα από ηλεκτρικό σταθμό. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Λαυρίου, για να ξεκινήσει πυρκαγιά από τη Σαρωνίδα και να καταλήξει στο Λαύριο πρέπει να φτάσει με την DHL.

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=99196
I can live everywhere in the world, but it must be near an airport -and a pharmacy, I would add.

Δεν είναι ο ύπνος της λογικής που γεννάει τέρατα, αλλά ο άγρυπνος ορθολογισμός που πάσχει από αϋπνίες.


λinaπ

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 997
    • Gender:Female
  • Love my dog, love me
Για όσους δεν το ξέρουν και επιθυμούν να βοηθήσουν.

http://www.ihelp.gr/
Λίνα Παπαδοπούλου


banned13

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 2972
    • Gender:Female
Όλη μέρα στην τηλεόραση της ΝΕΤ, περνάει στο κάτω μέρος της οθόνης ένα "κρόουλ" με τις προσφορές των τηλεθεατών. Δηλαδή, παίρνουν τηλέφωνο στη ΝΕΤ και ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι θα δωρίσουν διάφορα ποσά, άλλος 20 ευρώ, άλλος 100 και άλλος 500. Μόνο που η δωρεά είναι στα λόγια και πρέπει στη συνέχεια ο δωρητής, που διαφημίζει τη γενναιοδωρία του στην οθόνη μας, να κάνει τον κόπο να πάει και σε μια τράπεζα...
Τι στοίχημα πάτε πως, όταν μαζευτούν τελικά τα λεφτά, θα αποδειχτεί πως ούτε οι μισοί απ' αυτούς δεν πήγαν στην τράπεζα; Όπως έγινε και με το τσουνάμι. Δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ όλες οι χώρες του κόσμου και όταν ήρθε η ώρα να τα καταθέσουν πραγματικά, ούτε τα μισά δεν μαζεύτηκαν.


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Στο σύνδεσμο: http://www.et.gr/search_publication_by_date?fek_release_date=30.07.2007, θα βρείτε το περιώνυμο Φ.Ε.Κ. 336/24.07.2007, όπου αναφέρεται η έκταση που χαρίσανε στο καζίνο.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


user10

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1244
    • Gender:Female
Μόνο που νομίζω, Βίκυ μου, ότι το συγκεκριμένο ΦΕΚ (τεύχος Δ 336, ημερομηνία 24 Ιουλίου 2007) δεν είναι δωρεάν, επομένως δεν είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική μορφή του ελεύθερα, παρά μόνο στους συνδρομητές.


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Μάτα, αν στα δεξιά του συγκεκριμένου Φ.Ε.Κ. πατήσεις το svg (μόνο για ανάγνωση στην οθόνη), είναι διαθέσιμο.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


user10

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1244
    • Gender:Female
Έχεις δίκιο! Και προσπαθούσα δύο μέρες αλλά δεν άνοιγε! Ευχαριστώ (τα μηνύματα θα αυτοκαταστραφούν σε λίγα δευτερόλεπτα)


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Να μην αυτοκαταστραφούν γιατί ίσως κι άλλα παιδιά έχουν την ίδια απορία. :-)))
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools