Ζαμέ αετέ Κορωπί - Εύα Καϊλή ιζ άινοσεντ

spiros · 8 · 1432

spiros

• Administrator
  • Hero Member
  • point d’amour
« Last Edit: 23 Dec, 2022, 20:17:20 by spiros »
Look up Multiple Greek, Ancient Greek and Latin dictionaries — Οὕτω τι βαθὺ καὶ μυστηριῶδες ἡ σιγὴ καὶ νηφάλιον, ἡ δὲ μέθη λάλον· ἄνουν γὰρ καὶ ὀλιγόφρον, διὰ τοῦτο καὶ πολύφωνον (Plutarch)

spiros

• Administrator
  • Hero Member
  • point d’amour
Δεν θα το περίμενα ποτέ να εμφανιζόταν ένας τόσο δυνατός ανταγωνιστής του Ο Τσίπρας μιλάει αγγλικά
Look up Multiple Greek, Ancient Greek and Latin dictionaries — Οὕτω τι βαθὺ καὶ μυστηριῶδες ἡ σιγὴ καὶ νηφάλιον, ἡ δὲ μέθη λάλον· ἄνουν γὰρ καὶ ὀλιγόφρον, διὰ τοῦτο καὶ πολύφωνον (Plutarch)

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
Κοίτα, γενικά είμαι κατά των επικρίσεων για κάποιον που δεν μιλάει μια ξένη γλώσσα καλά. Αλλά ο συγκεκριμένος έσκαψε τον λάκκο του λέγοντας ότι ευτυχώς ξέρει Γαλλικά.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)

spiros

• Administrator
  • Hero Member
  • point d’amour
Σαν να βγω εγώ εκεί έξω και να λέω, παιδιά κάντε στην άκρη, έχω μεταφράσει μερικά νομικά κείμενα στη ζωή μου, άρα θα αγορεύσω. Επιμένω, πρέπει να μιλήσει με τον Τσίπρα να κάνουν κόμμα ή έστω να ενταχθεί στο κόμμα του. Τέτοια μυαλά θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στην εξωτερική πολιτική.

Δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, (ευτυχώς μεγαλύτερων ηλικιών, συνήθως άνω των 40), εμφανίζεται σίγουρο, αποφασισμένο και γεμάτο αυτοπεποίθηση για την ξένη γλώσσα που (δεν) μιλάει. Πολύ συχνά επίσης, θεωρεί υποτιμητική την ύπαρξη διερμηνέα / μεταφραστή στο πλευρό του με ολέθρια αποτελέσματα. [...]
Πολλοί από εμάς, μάλιστα, επειδή καθημερινά διαβάζουμε ξένο Τύπο ή ακούμε αγγλικά / γαλλικά / ιταλικά podcasts /  ταινίες / σειρές, μεταφράζουμε ή κάνουμε απόδοση κειμένων με μεγάλη ή μικρότερη επιτυχία, πέφτουμε στην παγίδα να πιστέψουμε ότι τα πάμε καλά με τη γλώσσα που μεταφράζουμε ή απλώς κακοποιούμε, για να προσφέρουμε μία σύνοψη του προς μετάφραση κειμένου.
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους | LiFO
« Last Edit: 23 Dec, 2022, 15:05:47 by spiros »

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
Θεωρώ τη σύγκρισή σου με τον Τσίπρα λανθασμένη. Ο Τσίπρας δεν ήξερε καθόλου Αγγλικά και προφανώς έκανε ταχύρρυθμα μαθήματα για να μπορέσει να τα καταφέρει στις περιστάσεις που ήταν αναγκαίο. Μάλιστα βρίσκω την πρόοδό του εξαιρετική και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον συγκρίνουμε με εμάς που μαθαίναμε Αγγλικά μια ζωή.

Ο δικηγόρος της Καϊλή μπορούσε απλώς να πει ότι καταλαβαίνει όταν στο περιβάλλον μιλούν Γαλλικά και όχι ότι ξέρει τη γλώσσα. Στις συνεντεύξεις μετά δεν χρειαζόταν να μιλήσει στα Γαλλικά αφού δεν μπορεί.

spiros

• Administrator
  • Hero Member
  • point d’amour
Μερικές φορές όταν είμαι πεσμένος, δημιουργώ αυθόρμητα μια φαντασίωση στον νου μου.

Ο Τσίπρας λέει έχει πάει Αμερική και δίνει ομιλία στο Κογκρέσο για να υπερασπίσει τα δίκαια της Ελλάδας. Δεν περνάει πολύ ώρα που ο κόσμος αρχίζει και κυλιέται στο πάτωμα λες και του έχουν δώσει αέριο γέλιου. Και με αυτή την ωραία εικόνα, σας αφήνω.

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
Κι όμως μια χαρά θα τα πει αν χρειαστεί να μιλήσει στο Κογκρέσο ως πρωθυπουργός, άσε που οι αρχηγοί κρατών δεν είναι υποχρεωτικό να μιλήσουν στα Αγγλικά. Δηλαδή όσοι αντίστοιχα μίλησαν στην ελληνική βουλή, τα είπαν στα Ελληνικά; Και οι διερμηνείς των κοινοβουλίων κλέφτες θα γίνουν;
« Last Edit: 23 Dec, 2022, 15:18:23 by wings »

Search Tools