Και μια γρήγορη συνταγή κυρίως για τους άντρες, για ένα δυναμωτικό πρωινό!
(Από το βιβλίο του Αλέξανδρου Παπανδρέου "Τομάτα")
Αβγόφετες τηγανητές με τομάτα και μπέικον
Υλικά
3 αβγά
¼ φλιτζανιού γάλα φρέσκο
1 κουταλιά κέτσαπ
4 φέτες ψωμί τοστ
2 κουταλιές βούτυρο
4 φέτες μπέικον
2 τομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε με ένα πιρούνι τα αβγά μαζί με το γάλα και την κέτσαπ. Κόβετε τις φέτες του τοστ στη μέση και διαγώνια.
Στη συνέχεια, βουτάτε στο μίγμα μία μία τις φέτες του ψωμιού μέχρι να απορροφήσουν καλά τα υλικά από το μίγμα και μετά τις στραγγίζετε ελαφρώς για να τις τηγανίσετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο κι όταν αυτό κάψει, ρίχνετε τις φέτες. Τηγανίζετε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να ψηθεί καλά. Το αφαιρείτε και προσθέτετε πάλι στο ίδιο τηγάνι , χωρίς να το πλύνετε, τις ντομάτες. Τις σοτάρετε κι έτσι παίρνουν τη γεύση από το μπέικον. Ρίχνετε το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τις αβγόφετες σε ένα ατομικό πιάτο και από πάνω προσθέτετε τις σοταρισμένες τομάτες, καθώς και τις φέτες του μπέικον.
*Οι αβγόφετες σερβίρονται εκτός από αλμυρές, με διάφορες μαρμελάδες ή απλά με ζάχαρη.
Γι’ αυτήν τη συνταγή, καλό είναι τα αβγά και το γάλα να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.