Translation - Μετάφραση

General => General Discussion => Topic started by: Falcon on 05 May, 2010, 16:13:05

Title: Let the show begin
Post by: Falcon on 05 May, 2010, 16:13:05

Greek police officers fired tear gas at protesters trying to break through a police line in front of the parliament.

The trouble began as thousands gathered in Athens, part of a nationwide anti-austerity strike. The protests are a result of the spending cuts and tax rises the government will have to make to meet EU requirements as part of a 110bn euro rescue package.

Malcolm Brabant reports from Athens.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8662117.stm


Κρίμα που αυτά τα ανεγκέφαλα νινιά που παίζουν με τα μολότωφ δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι:
- δεν έχουν πλήξει καμία εξουσία
- αφαίρεσαν τη ζωή 3 ανθρώπων και στιγμάτισαν για πάντα τη ζωή 3 οικογενειών
Title: Re: Let the show begin
Post by: Frederique on 05 May, 2010, 16:28:14
@ Falcon: Συμφωνώ 100% μαζί σου...
Title: Re: Let the show begin
Post by: Falcon on 05 May, 2010, 16:29:36
άσε που θα πληρώνουμε εμείς πάλι τα σπασμένα που καίνε τα δημόσια κιτίρια.
Title: Re: Let the show begin
Post by: Frederique on 05 May, 2010, 16:43:58
Καλά, άσε τα σπασμένα τώρα... θα προστεθούν στην λίστα. Έτσι κι αλλιώς μια ζωή τα πληρώνουμε (ακόμα και μετά θάνατον). Ποιός κάτοικος Ελλάδας δεν χρωστάει παντού; Αν πάθει κάτι κανείς και φύγει αίφνης από την ζωή λόγω ασθένειας ή δυστυχήματος.. (τα δάνειά του, τα χρέη του, τις πιστωτικές κάρτες που άφησε απλήρωτες) τις πληρώνουν αυτοί που μένουν! Βεβαια αυτό δεν έχει σχέση με τα σημερινά γεγονότα... απλά το ανέφερα.

Τίποτα δεν θα φέρει πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν. Και το χειρότερο; Εκτός από τις οικογένειες που θρηνούν, εμείς οι υπόλοιποι θα τους ξεχάσουμε πολύ γρήγορα. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Σταματάω όμως τώρα, γιατί στο φόρουμ καλό είναι να μην συζητάμε τέτοια ατέρμονα θέματα.
Title: Re: Let the show begin
Post by: wings on 05 May, 2010, 16:52:47
Three dead as Greece protest turns violent

At least three people have been killed in the Greek capital as protesters set fire to a bank during a general strike over planned austerity measures.

The fire brigade said three bodies were found inside the Marfin Bank in Athens. Two other buildings are also on fire.

Petrol bombs were thrown at police who responded with pepper spray, tear gas and stun grenades.

Protesters are angered by spending cuts and tax rises planned in return for a 110bn euro (£95bn) bail-out for Greece.

Parliament is to vote on the measures by the end of the week.

Measures include wage freezes, pension cuts and tax rises. They aim to achieve fresh budget cuts of 30bn euros over three years, with the goal of cutting Greece's public deficit to less than 3% of GDP by 2014. It currently stands at 13.6%.

Outside parliament, a group of protesters rushed up a flight of steps, taunting MPs to come out and calling them "thieves".

Riot police forced them back, but right next to parliament, others groups set buildings on fire - including a tax office.

The Greek protesters' ire is aimed against symbols of capitalism, says the BBC's Malcolm Brabant in Athens.

Our correspondent says the deaths will change the equation, increasing pressure Greek Prime Minister George Papandreou who has spoken of "great sacrifices" needed.

But it may also create a backlash against violent protesters, our correspondent says.

The general strike is the third to hit Greece in as many months.

...

Video and full article at: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8661385.stm
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 05 May, 2010, 17:09:37
Τα επεισόδια θυμίζουν Τεμπονέρα, όταν κάηκαν 4 αθώοι άνθρωποι στον εμπρησμό του καταστήματος "Κ.Μαρούσης" στην Πανεπιστημίου. Αν σκοτωνόταν κάποιος διαδηλωτής θα επαναλαβάνονταν τα επεισόδια το Δεκεμβρίου 2008. Αλοίμονο, η χώρα μας είναι παρηκμασμένη μέχρι το κόκκαλο. Αν κάποιος δικός μου σκοτωνόταν δε ξέρω πώς θα αντιδρούσα. Σταματώ γιατί το φόρουμ δεν είναι πολιτικό. Όμως, τα γεγονότα θα μας επηρεάσουν όλους βαθύτατα.
Title: Re: Let the show begin
Post by: xerola on 05 May, 2010, 17:32:11
Όταν οι επιχειρηματίες βάζουν τη λειτουργία της τράπεζας πάνω από τη ζωή των υπαλλήλων και των πελατών τους και αφήνουν τράπεζες ανοιχτές στο κέντρο της Αθήνας τέτοιες μέρες...
Όταν το τσοπανόσκυλο φυλάει τον λύκο και αφήνει αφύλακτα τα πρόβατα αυτά συμβαίνουν! Οι βουλευτές σώθηκαν αλλά οι αθώοι εργαζόμενοι κάηκαν!
Επίσης απ'όλα τα δημόσια κτήρια το ΣΔΟΕ και συγκεκριμένα τον 4ο όροφό του επέλεξαν να κάψουν οι "αντιεξουσιαστές"; Μήπως δεν είναι αντιεξουσιαστές τελικά αυτοί που θυσίασαν 3 ανθρώπους και περιουσίες αρκετών ώστε να εξαφανίσουν τα τεκμήρια των καταχρήσεών αυτών που τους πληρώνουν και τους υποκινούν;
Το σχέδιο είναι σαφές, καίμε ανθρώπους ώστε το κάψιμο στοιχείων να περάσει σε δεύτερη μοίρα!

Η οργή των απλών ανθρώπων είναι πλέον διάχυτη, και προς τους εξουσιαστές και προς τους αντιεξουσιαστές τους!
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 05 May, 2010, 17:38:08
Αν καιγόταν η Βουλή (μάλλον Αβουλία θα έπρεπε να λέγεται, με τα άβουλα ανθρωπάκια που μας διαφεντεύουν), ίσως κάποιοι καταλάβανε σε πια κατάπτωση έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες. Αίσχος, αυτή δεν είναι χώρα σοβαρή, μάλλον κράτος οπερέτα.
Title: Re: Let the show begin
Post by: xerola on 05 May, 2010, 17:50:10
Να συμπληρώσω ότι το έχουμε ξαναδεί το έργο τους! Πριν δυο χρόνια έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς στα χωριά τους στην Πελοπόννησο ώστε να έχουμε τώρα εδάφη προς αξιοποίηση και ανάπτυξη και την "τεράστια ακίνητη περιουσία προς αξιοποίηση" που υποσχέθηκε δημοσίως ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους. Βλέπετε υπάρχει συνέχεια στο έργο τους.. ο ένας καίει ο άλλος αξιοποιεί και αναπτύσσει και έχουν και δυο τσιλιαδόρους να "καλύπτουν" όποιον πάει να αντιδράσει!
Το νεοκλασσικό της Βουλής δεν φταίει να καεί όμως... ο κόσμος έπρεπε να μπουκάρει μέσα να τιμωρήσει δια ανασκολοπισμού όλους αυτούς του ψεύτες που έχουν το θράσος αυτή τη στιγμή να κάνουν πολιτκές δηλώσεις με 3 ανθρώπους νεκρούς!!
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 05 May, 2010, 18:03:22
Μάλλον τον ανασκολοπισμό θα τον ευχαριστιώνταν!
Title: Re: Let the show begin
Post by: wings on 05 May, 2010, 18:34:34
Μα, τι μου λέτε τώρα; Γιατί πρέπει να κάψουμε κάτι, ντε και καλά; Τι είδους ζώα έχουμε γίνει εμείς οι νεοέλληνες, μπορείτε να μου πείτε; Κοιμόμαστε, ξυπνάμε, περπατάμε και δεν μας νοιάζει για κανέναν και για τίποτα γύρω μας.

Βλέπουμε ένα κτίριο να πιάνει φωτιά και χρειάζεται να βγουν στα παράθυρα οι διασωθέντες για να καταλάβουμε ότι πρέπει να περάσει αμέσως η πυροσβεστική; Παράτησε κανείς την «ειρηνική» πορεία του για να σβήσει τη φωτιά; Όχι. Ακούμε ότι κάηκαν άνθρωποι και δεν φεύγουμε αν δεν δούμε τα καμένα πτώματα γιατί μπορεί και να μας μπλοφάρουν με τόσο αισχρό τρόπο για να διαλύσουν την πορεία. Δεν πιστεύουμε κανέναν και τίποτα.

Μπροστά στα μάτια των διαδηλωτών πέσαν οι μολότοφ. Νοιάστηκε κανείς να πιάσει τους δράστες; Όχι. Αφήσανε τους αστυνομικούς να περάσουν μπας και πιάσουν κάποιον; Όχι.

Τι είδους πολίτες του κόσμου είμαστε, θα μου πει κανείς; Ξεκινάμε να πάμε σε μια διαδήλωση και φοράμε παρωπίδες και κατευθυνόμαστε όπου μας οδηγούν οι προπορευόμενοι; Χαμπάρι δεν παίρνουμε τι γίνεται δεξιά κι αριστερά μας; Άλογα να 'μασταν, αν μη τι άλλο, θα τρέχαμε να σωθούμε. Εμείς ξεκινάμε με πολλαπλές παρωπίδες, π.χ. αυτός είναι μπάτσος, άρα εχθρός μας, άρα του πετάμε πέτρες, μολότοφ ή ό,τι βρούμε, κι αν μπορέσουμε τον σκοτώνουμε. Αυτή είναι η Βουλή, οι βουλευτές δεν τα κάνουν σωστά, άρα να μπούμε μέσα να τους πλακώσουμε και να τα κάψουμε και να τα σπάσουμε όλα. Αυτό είναι στο σπίτι κάποιου άλλου, όχι δικό μας, άρα ας το κάψουμε. Πιο κει σκοτώνεται κάποιος που δεν είναι συγγενής μας, άρα δεν πάει να κόψει τον λαιμό του; Αυτή είναι τράπεζα, σύμβολο του καπιταλισμού, ας την κάψουν. Γιατί να δουλεύει σήμερα που εμείς κάνουμε πορεία; Άρα, οι υπάλληλοι είναι απεργοσπάστες. Άρα να καούν και να ψηθούν οι ρουφιάνοι. Εμείς τι να κάνουμε τώρα; Εμείς θα σώσουμε τον κόσμο;

Και ρωτώ το εξής: αν όλοι οι διαδηλωτές κατευθύνονταν αμίλητοι προς τη Βουλή και καθόντουσαν και πάλι αμίλητοι κάτω για ώρες ώστε να μην μπορεί να περάσει κανείς και τίποτα για ώρες, θα τολμούσε κανείς να τους πετάξει καπνογόνα ή να τους χτυπήσει; Αν στην πρώτη σειρά των καθιστών διαδηλωτών καθόντουσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι επικεφαλής των συνδικαλιστών ήρεμοι και ατάραχοι και αποφασισμένοι να μείνουν εκεί για ένα 24ωρο, θα τολμούσε ποτέ να τους πειράξει κανείς; Όχι. Και δεν το κάνουν γιατί τη θέλουν τη βαβούρα και την υποθάλπουν για να μπορούν μετά να πουν μεγάλες κουβέντες περί αποκήρυξης της βίας κ.λπ. Κι εμείς τα πρόβατα τρέχουμε όπου μας πουν όλοι αυτοί ενώ οι ίδιοι λείπουν.

Αλλά είμαστε μαθημένοι να καθόμαστε σαν κότες στον καναπέ μας και να μας ανασκολοπίζουν, όπως είπατε, μια ζωή κι όταν τελικά βγαίνουμε στους δρόμους, κάνουμε σαν σκυλιά που έχουν μήνες να τα βγάλουν βόλτα και τρέχουν σαν παλαβά και κάνουν και ζημιές από τα νεύρα τους αλλά και την ξαφνική χαρά τους.
Title: Re: Let the show begin
Post by: Falcon on 05 May, 2010, 18:54:09
Βίκη... συμφωνώ και επαυξάνω.
Ντροπή μας.
Title: Re: Let the show begin
Post by: spiros on 05 May, 2010, 18:56:12
https://www.youtube.com/watch?v=vjTyVqLyfC4
Title: Re: Let the show begin
Post by: iogo on 05 May, 2010, 19:07:27
Και ρωτώ το εξής: αν όλοι οι διαδηλωτές κατευθύνονταν αμίλητοι προς τη Βουλή και καθόντουσαν και πάλι αμίλητοι κάτω για ώρες ώστε να μην μπορεί να περάσει κανείς και τίποτα για ώρες, ....

Πιστεύω ότι είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Πρόκειται για όχλο που δεν υπακούει σε κανέναν. Εντελώς κυνικά, να προσθέσω ότι η ιστορία είναι γεμάτη με τέτοια παραδείγματα. Όπου υπάρχουν κοινωνικο-οικονομικές αναταραχές συναντάμε ακρότητες και θύματα. Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτε, απλώς καταγράφουμε τα θλιβερά γεγονότα.
Title: Re: Let the show begin
Post by: Frederique on 05 May, 2010, 19:40:49
Βίκη μου έτσι όπως τα λες είναι...
Title: Re: Let the show begin
Post by: Vion on 05 May, 2010, 20:43:01
Αυτές τις μέρες μου έρχεται κατά νου μια παροιμία άθελά μου... “If you’re not part of the solution, you’re part of the problem”…δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο...
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 05 May, 2010, 20:52:13
Θα ήθελα να μάθω ποιος βλάκας επινόησε το απόφθεγμα ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Τελικά Finis Graeciae? Διαβάστε τα προφητικά λογια του ακόλουθου http://theodorosgotsis.blogspot.com/2006/06/finis-graeciae_26.html.
Title: Re: Let the show begin
Post by: Vion on 05 May, 2010, 21:24:15
Δεν καταλαβαίνω... τι σχέση έχει η δημοκρατία και τα αδιέξοδά της; Μπροστά μας υπάρχει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα, αλλά και κοινωνικό. Χάνονται αυτή τη στιγμή τα θεμέλια μας και τις αξίες μας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει κάποιος άλλος. Όποιος δεν εργάζεται, έστω με το δικό του σεμνό τρόπο, για να προσφέρει κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τόπο, τι μπορεί να περιμένει αύριο;
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 05 May, 2010, 21:27:35
Απλώς η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα μόνο ανομία και οχλοκρατία μπορεί να χαρακτηριστεί. Το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο οδηγεί σε φαύλο κύκλο εντεινόμενης αναταραχής και εξαχρείωσης.
Title: Re: Let the show begin
Post by: xerola on 05 May, 2010, 21:44:33
Σιγά μην κάνουν οι έλληνες οχλοκρατία από τον καναπέ τους... Δεν είναι τίποτα, μην ανησυχείτε απλά κάποιοι "αντιεξουσιαστές" ήθελαν να κάψουν το ΣΔΟΕ και έκαψαν και δυο τρεις εργαζόμενους για ξεκάρφωμα ώστε να έχουν να ασχολούνται τα κανάλια και να αισθανθούν τύψεις οι διαδηλωτές εργαζόμενοι... Βοήθησε φυσικά ο στρατηγός άνεμος και αυτή τη φορά! Πάντως τους πολιτικούς δεν τους πείραξαν οι "αντιεξουσιαστές ούτε αυτή τη φορά...Κάηκε η ΣΔΟΕ, τέλειωσε η πάλη των τάξεων!

Ασκήστε το ύψιστο δημοκρατικό σας δικαίωμα εδώ...
http://www.xtra.gr/guillotine.php

Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 05 May, 2010, 22:05:43
Καλή μέθοδος ξεσπάσματος. Ήδη καρατόμησα κάποιο χοντροκέφαλο.
Title: Re: Let the show begin
Post by: madò on 06 May, 2010, 00:33:26
Επειδή και εγώ λοιπόν ήμουν μέρος αυτού του "όχλου" που κατέβηκε στο κέντρο για την πορεία και επειδή βρισκόμουν έξω απο τη Marfin την ώρα που καιγόταν και έβλεπα τον κόσμο στα μπαλκόνια να φωνάζει βοήθεια, έχω να σας πώ και εγώ πως δεκάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά, να σπάσουν την πόρτα διπλανού κτιρίου και να απεγκλωβίσουν τους εργαζομένους, διμοιρίες των ΜΑΤ και μοτοσικλετιστές χτυπούσαν τους διαδηλωτές, ενώ την ίδια ώρα τα μπλοκ των εργαζομένων στην πορεία έκαναν χώρο για να περάσει το όχημα της πυροσβεστικής. Οι 3 νεκροί είναι νεκροί που ανήκουν στην πλευρά των διαδηλωτών. Είναι θύματα της κυβέρνησης, της αστυνομίας και της εργοδοσίας. Μιας κυβέρνησης που προσπαθεί κάθε φορά που τα έχει κάνει θάλασσα, να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από τη λογική η χώρα πάνω από όλα. Η πραξικοπηματική επιβολή των μέτρων, που χρόνια τώρα προσπαθούν να περάσουν, η ατιμωρησία όλων όσων λυμαίνονταν αυτά τα χρόνια τα ταμεία των εργαζομένων και τα πακέτα στήριξης της ΕΕ έβγαλαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας πάνω απο 400.00 διαδηλωτές. Και κανείς απεργός δεν ήθελε θύματα, παρά μόνο η κυβέρνηση που με την άγρια  και αναίτια καταστολή προσπάθησε επανειλημμένα να διαλύσει μια μαζικότατη διαδήλωση που έχει χρόνια να δει η χώρα. Αυτήν τη στιγμή όποιος ξεχνάει τα θύματα που έχουν προκαλέσει οι διάφορες κυβερνήσεις σε δημοκρατικές διεκδικήσεις, όποιος δεν σκέφτεται τα θύματα αυτών των μέτρων αλλά σκέφτεται μόνο οτι είμαστε Έλληνες και οτι πρέπει στη κρίσιμη στιγμή να είμαστε ενωμένοι, καλό είναι αυτός ο όποιος να σκεφτεί ποιός έχει προκαλέσει την κρίση, που είναι παγκόσμια και σε λίγο θα πάρει σβάρνα μια σειρά από ευρωπαικές χώρες. Να αναρωτηθεί επίσης μέχρι πότε θα κλέβουν λίγοι Έλληνες, αλλά όταν έρθει η ώρα της πληρωμής είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων!
Θεωρώ πως ζούμε ήδη σε εργασιακό μεσαίωνα όταν σε εργατικό χώρο δεν υπάρχει ούτε μία έξοδος κινδύνου και δεν λειτουργεί το σύστημα πυρόσβεσης. Τα μέτρα αυτά θα μας οδηγήσουν σε χειρότερες κατάστασεις κατά την άποψή μου!

Με πολύ σεβασμό σε όλες τις διαφορετικές απόψεις.
Title: Re: Let the show begin
Post by: Falcon on 06 May, 2010, 01:03:08
Madò, προσωπικά δεν κρίνω τη διαδήλωση.
Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να είμαστε ενωμένοι εδώ και χρόνια, που βλέπουμε την εκπαίδευση και το ασφαλιστικό σύστημα να καταρρέουν, τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη και να μένει κόσμος και κοσμάκις χωρίς δουλειά και πολλά, πολλά άλλα, αντί να τα παρακολουθούμε από τον καναπέ μας.
Από την άλλη, πώς να κατέβουμε κι εμείς σε μια διαδήλωση, όταν φοβόμαστε ότι ίσως δε γυρίσουμε σπίτι μας να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, γνωρίζοντας ότι οι γνωστοί άγνωστοι θα είναι πάντα εκεί;
Το κράτος στέλνει τα ΜΑΤ... εμείς τι κάνουμε... τα καίμε και τα σπάμε όλα; Αυτή είναι η απάντησή μας... και τι καταφέραμε τόσα χρόνια με αυτό;
Κατά τη γνώμη μου, τα ΜΑΤ, αυτοί πίσω από τα ΜΑΤ και οι γνωστοί άγνωστοι, με αυτούς που είναι πίσω από τους γνωστούς άγνωστους, ανήκουν όλοι στην ίδια κατηγορία. Bloodthirsty dogs.

Γεγονός παραμένει ότι οι 3 νέοι που σκοτώθηκαν, δολοφονήθηκαν από αυτούς που πέταξαν τα μολότωφ και η εταιρεία φέρει την ευθύνη για την τακτική που υιοθέτησε και δεν φρόντισε να προβλέψει καταστάσεις και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα εκ των προτέρων, αφού στεγάζεται σε τέτοιο κτίριο και βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία όπου γίνονται διαδηλώσεις σε τακτική βάση. Το τι επικράτησε και ποιος έσπευσε και ποιος εμπόδισε, για μένα πια είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αλλά δεν υπάρχουν πραγματικές εταιρείες πια... είναι όλες απομιμήσεις... δεν εφαρμόζουν στην πραγματικότητα risk management, crisis management, employee safety & security... για τις μεγάλες εταιρείες, ειδικά αυτές που διοικούνται από Έλληνες, κι ας είναι οι εταιρείες πολυεθνικές, αυτά είναι απλά πολιτικές και αναφορές... σε χαρτί και τίποτ' άλλο.

Είμαι σίγουρη ότι οι οικογένειες αυτών των 3 ανθρώπων, εκτός από απίστευτη θλίψη, θα αισθάνονται μια βαθιά προδοσία από ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες... κράτος, πολίτες και "αναρχικούς".
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 06 May, 2010, 10:04:44
H Γερακίνα έδωσε μια σωστή και μετρημένη απάντηση. Όσο για τα μέτρα ασφαλείας, έχετε αμφότερες δίκαιο. Σε μια αναρχούμενη κοινωνία. όπου δεν γνωρίζεις πια από πού θα σου έλθει, θα έπρεπε η συγκεκριμένη τράπεζα να  είχε πλήρη συστήματα πυρασφαλείας και ασφυξιογόνες μάσκες. Διερωτώμαι τι θα συνέβαινε αν υπήρχαν και πελάτες μέσα την ώρα της δολοφονικής επίθεσης. Πάντως, η γνώμη μου είναι ότι οι μαζικές διαδηλώσεις θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκώμενα. Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη και δεν μπορεί παρά να εκτελέσει τις εντολές της λεγόμενης τρόικας.
Title: Re: Let the show begin
Post by: xerola on 06 May, 2010, 10:13:09
Οι υποτιθέμενοι αντιεξουσιαστές, από όλες τις τράπεζες του κέντρου, διάλεξαν εκείνη του Βγενόπουλου που τώρα τελευταία τα έχει βάλει με κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτοντας σκάνδαλο με υφυπουργό της κυβέρνησης για χρήματα που θα πήγαιναν για αποκατάσταση ενός δάσους στη Σάμο.
Φυσικά έχει κι αυτός ευθύνες που βάζει τον κόσμο να δουλεύει στο κέντρο την ώρα της διαδήλωσης, τον είχα για πιο έξυπνο...

Επίσης, στον τέταρτο όροφο του κτηρίου που στεγαζόταν το ΣΔΟΕ βρίσκονταν  ντοκουμέντα τελωνειακών παραβάσεων που θα έβαζαν κάποιους φυλακή!

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=43064
Τα κανάλια δείχνουν για ώρες δηλώσεις πολιτικών για την τραγωδία και μετά γρήγορα γρήγορα αναφέρουν ότι κάηκαν και άλλα δημόσια κτίρια γενικώς και αορίστως. Μετά μας καλούν να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ηρεμίας, σιωπαίνοντας πραφανώς και σκύβοντας το κεφάλι, λες και χρηματοδοτούμε εμείς τους "αντι-εξουσιαστές". Επίσης προωθείται η μηδενική ανοχή σε όσους προκαλούν επεισόδια, πολιτική Mπους δηλαδή, ακόμη και αν δεν υπάρχουν αντιεξουσιαστές σε μια χώρα θα πρέπει να τους εφεύρουμε!

Τυχαία όλα αυτά;
Τελικά δημοκρατία σημαίνει να ψηφίζεις αν προτιμάς να σε κάψουν ζωντανό ή να σε συλλάβουν!
 
Title: Re: Let the show begin
Post by: spiros on 06 May, 2010, 10:55:42
Δημοκρατία;
https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=67330.0
Title: Re: Let the show begin
Post by: Falcon on 06 May, 2010, 11:08:14
Let's put the blame on Mame

https://www.youtube.com/watch?v=Tzg_1XwzG08
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 06 May, 2010, 12:14:06
Οι υποτιθέμενοι αντιεξουσιαστές, από όλες τις τράπεζες του κέντρου, διάλεξαν εκείνη του Βγενόπουλου που τώρα τελευταία τα έχει βάλει με κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτοντας σκάνδαλο με υφυπουργό της κυβέρνησης για χρήματα που θα πήγαιναν για αποκατάσταση ενός δάσους στη Σάμο.
Φυσικά έχει κι αυτός ευθύνες που βάζει τον κόσμο να δουλεύει στο κέντρο την ώρα της διαδήλωσης, τον είχα για πιο έξυπνο...

Επίσης, στον τέταρτο όροφο του κτηρίου που στεγαζόταν το ΣΔΟΕ βρίσκονταν ντοκουμέντα τελωνειακών παραβάσεων που θα έβαζαν κάποιους φυλακή!


Ο υφυπουργός αυτός, τη δεκαετία του '80 λεγόταν ότι είχε στενότατη σχέση με τρομοκρατικές ομάδες τύπου 17 Ν και βάλε. Μία μέρα πριν την "εξάρθρωση" του Επαναστατικού Αγώνα, επειδή υπήρχε πρόβλημα με το ισλανδικό ηφαίστειο, γινόταν έκτακτη σύσκεψη των υφυπουργών της ευρωζώνης, ο εν λόγω "κύριος", όμως, αδυνατούσε να παρευρεθεί, ήταν busy. Το γιατί φάνηκε την επόμενη μέρα. Είχε εδώ σύσκεψη για να "παραδώσει" προς σύλληψη τους αναλώσιμους του Επαναστατικού Αγώνα. Τα μεγάλα κεφάλια και της 17Ν και του Επαναστατικού Αγώνα και των επομένων τρομοκρατικών οργανώσεων που θα δημιουργηθούν δε θα βρεθούν ποτέ.

Επίσης, βγήκε κάποια και είπε ότι συγγενής την πήρε εξ Αμερικής μία μέρα πριν και προειδοποιούσε τους δικούς της να μη βγουν στο κέντρο, γιατί τα αμερικανικά κανάλια έλεγαν ότι θα έχουμε νεκρούς. Πώς το ήξεραν; Έλα μου ντεεεεεεεεεεεεεεεε. ("Καλωσορίζω το συμπατριώτη μου" Τάδε έφη Ομπάμιας προς πράκτορα... εεεε, Έλληνα Αμερικανό πρωθυπουργό Παπανδρέου όταν πήγε πριν από λίγο καιρό.)

Και χτες, το ίδιο ακριβώς είπα μ' εσένα! Εντελώς τυχαία, έβαλαν στο μάτι τράπεζα του Βγενόπουλου και την πλήρωσαν αθώοι (ως είθισται). Πότε θα καταλάβει ο κόσμος ότι οι ίδιοι οι τρομοκράτες μάς κυβερνούν κι ότι εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τα συμφέροντά τους;
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 06 May, 2010, 12:52:05
Δηλαδή, αν την πλήρωνε κάποιος επώνυμος δεν θα ήταν αθώο θύμα; Ας πάψουμε να μιλάμε για αθώα θύματα. Η ανθρώπινη ζωή δεν κάνει διακρίσεις. Έλεος και με τις θεωρίες συνομωσίας. Καλύπτουν πραγματικές καταστάσεις που έχουν σχέση με το μπαχαλο που επικρατεί στην κοινωνία μας
Title: Re: Let the show begin
Post by: xerola on 06 May, 2010, 13:26:08
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά ούτε στα αδιέξοδα υπάρχει δημοκρατία!
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 06 May, 2010, 13:35:07
Δηλαδή, αν την πλήρωνε κάποιος επώνυμος δεν θα ήταν αθώο θύμα; Ας πάψουμε να μιλάμε για αθώα θύματα. Η ανθρώπινη ζωή δεν κάνει διακρίσεις. Έλεος και με τις θεωρίες συνομωσίας. Καλύπτουν πραγματικές καταστάσεις που έχουν σχέση με το μπαχαλο που επικρατεί στην κοινωνία μας

Εξαρτάται ποιος επώνυμος. Αν την πλήρωνε πολιτικός ή δημοσιογράφος διεφθαρμένος, θα ήταν θύμα, αλλά με τίποτα αθώο. Κι οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν γίνει η καθημερινότητά μας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν καλύπτουν τίποτα, αλλά εξηγούν πολλά.
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 06 May, 2010, 13:42:37
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ακόμη και εγκληματίας να είναι κάποιος έχει το δικαίωμα στη ζωή. Ποιος είναι εκείνος που θα κρίνει αν κάποιος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία; Το Αρχιπέλαγος των γκούλαγκ ήταν γεμάτο από ανθρώπους που το σοιβιετικό καθεστώς θεωρούσε εγκληματίες. Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι απλοποιήσεις για απλοποιημένα μυαλά. Και εγώ θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι στην Ελλάδα έχουν εισβάλει εξωγήινοι που προσποιούνται τους προοδευτικούς και ζουν ανάμεσά μας, για να παραθέσω τίτλο ταινίας του Χόλυγουντ. Το 20% των κατοίκων της Γης πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν ανάμεσά μας. Εγώ το πιστεύω, τουλάχιστον για τη χώρα μας  (βλ. λ.χ. http://news.ert.gr/el/paraksena/eidiseis/35213-oi-eksogiinoi--zoun-anamesa-mas).
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 06 May, 2010, 16:08:31
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ακόμη και εγκληματίας να είναι κάποιος έχει το δικαίωμα στη ζωή. Ποιος είναι εκείνος που θα κρίνει αν κάποιος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία; Το Αρχιπέλαγος των γκούλαγκ ήταν γεμάτο από ανθρώπους που το σοιβιετικό καθεστώς θεωρούσε εγκληματίες. Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι απλοποιήσεις για απλοποιημένα μυαλά. Και εγώ θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι στην Ελλάδα έχουν εισβάλει εξωγήινοι που προσποιούνται τους προοδευτικούς και ζουν ανάμεσά μας, για να παραθέσω τίτλο ταινίας του Χόλυγουντ. Το 20% των κατοίκων της Γης πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν ανάμεσά μας. Εγώ το πιστεύω, τουλάχιστον για τη χώρα μας  (βλ. λ.χ. http://news.ert.gr/el/paraksena/eidiseis/35213-oi-eksogiinoi--zoun-anamesa-mas).

Γι' αυτό είπα ότι θα είναι θύματα, αλλά σε καμιά περίπτωση ΑΘΩΑ. Γιατί αν μου πεις ότι ο Πάσσαρης είναι αθώο θύμα αν τον ξεκοιλιάσουν οι συγγενείς όσων σκότωσε, ε, τότε περνάς κρίση ηθικής, αλλά έχεις φυσικά το δικαίωμα να το πιστεύεις. Τώρα αν το πάνε σε επίπεδα "υποκειμενικά ενόχων", τότε δε θα'πρεπε να είναι κανείς στη φυλακή, γιατί πάντα κάποιος θα μπορεί να υπερασπιστεί και τον πιο μεγάλο ένοχο.

Από εκεί και πέρα, ούφο -εντός κι εκτός εισαγωγικών- υπήρχαν ανέκαθεν παντού, άλλοι τα πιστεύουν, άλλοι δε θα τα πιστέψουν ακόμα κι αν τα δουν μπροστά τους. Κανείς δε μας υποχρεώνει να πιστέψουμε ότι υπάρχουν ή ότι δεν υπάρχουν.
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 06 May, 2010, 16:37:51
Εγώ μιλάω γενικά. Πολλοί ξεκοιλιάστηκαν για πιο ασήμαντους λόγους. Η αυτοδικία είναι κατάρα χωρίς τελειωμό. Τι να κάνουν οι συγγενείς των θυμάτων των καθαρμάτων που πέταξαν τις μολότωφ; Να πάρουν ένα καλάσνικωφ και να το στρέψουν σε όσους πετούν μολότωφ; Ο Πάσαρης είναι αθώα περιστερά μπροστά σε αυτούς τους δολοφόνους. Όσο για τους εξωγήινους που ζουν ανάμεσά μας  βλ. την τελευταία παράγραφο του άρθρου του Κασιμάτη στην Καθημερινή της περασμένης Τρίτης (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_04/05/2010_399673).
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 06 May, 2010, 18:09:43
Εγώ μιλάω γενικά. Πολλοί ξεκοιλιάστηκαν για πιο ασήμαντους λόγους. Η αυτοδικία είναι κατάρα χωρίς τελειωμό. Τι να κάνουν οι συγγενείς των θυμάτων των καθαρμάτων που πέταξαν τις μολότωφ; Να πάρουν ένα καλάσνικωφ και να το στρέψουν σε όσους πετούν μολότωφ; Ο Πάσαρης είναι αθώα περιστερά μπροστά σε αυτούς τους δολοφόνους. Όσο για τους εξωγήινους που ζουν ανάμεσά μας  βλ. την τελευταία παράγραφο του άρθρου του Κασιμάτη στην Καθημερινή της περασμένης Τρίτης (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_04/05/2010_399673).

Όταν νομίζει κανείς ότι κατά συρροήν δολοφόνοι και κλέφτες μπορούν να τιμωρηθούν στη φυλακή, αντί να σκοτωθούν οι μεν και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία και με τόκο οι δε, θα φιλοσοφούμε εσαεί κι ατέρμονα.
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 06 May, 2010, 18:34:37
Η θανατική ποινή καταργήθηκε στις περισσότερες χώρες και καλώς. Πόσοι αθώοι δεν εκτελέστηκαν εσφαλμένα; Ποιος θα επανορθώσει το λάθος;
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 06 May, 2010, 18:40:37
Η θανατική ποινή καταργήθηκε στις περισσότερες χώρες και καλώς. Πόσοι αθώοι δεν εκτελέστηκαν εσφαλμένα; Ποιος θα επανορθώσει το λάθος;

Έχεις μια μανία να μη διαβάζεις όλα όσα λέω ή το κάνεις εξεπίτηδες; Κατά συρροήν ξέρεις τι σημαίνει. Αποδεδειγμένα ένοχοι. Εκτός αν θες όντως φθηνή φιλοσοφία εσαεί κι ατέρμονη.
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 06 May, 2010, 18:43:17
Δε χρειάζεται να εκνευρίζεσαι ούτε να χρησιμοποιείς ανάρμοστες εκφράσεις.
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 06 May, 2010, 18:49:25
Δε χρειάζεται να εκνευρίζεσαι ούτε να χρησιμοποιείς ανάρμοστες εκφράσεις.

Αν εκνευριστώ θα φανεί, γιατί θα έχω χρησιμοποιήσει ανάρμοστες εκφράσεις, τι σε έθιξε απ' όσα έγραψα;
Title: Re: Let the show begin
Post by: mavrodon on 06 May, 2010, 18:57:48
Μανία και φτηνή φιλοσοφία είναι κατ΄εσέ σωστές εκφράσεις όχι κατ΄εμέ. Σταματώ εδώ γιατί δε θέλω να δόσω συνέχεια.
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 06 May, 2010, 19:11:06
Μανία και φτηνή φιλοσοφία είναι κατ΄εσέ σωστές εκφράσεις όχι κατ΄εμέ. Σταματώ εδώ γιατί δε θέλω να δόσω συνέχεια.

Μάλιιιιιιιιστα! Κι επειδή η σιωπή δεν ακούγεται εδώ αν δεν την γράψεις, η σιωπή μου προς απάντησιν σου. Καλό βράδυ!
Title: Re: Let the show begin
Post by: Falcon on 06 May, 2010, 19:25:36
Εκτός αν θες όντως φθηνή φιλοσοφία εσαεί κι ατέρμονη.

Φιλικά μιλώντας, νομίζω ότι θα μπορούσες να παραλείψεις αυτή τη φράση. Δε χρειαζόταν. Let's have a constructive dialogue...
Title: Re: Let the show begin
Post by: wings on 06 May, 2010, 19:27:36
Let's have a constructive dialogue...

Μήτσο, τι θα χτίσουμε; :-))
Title: Re: Let the show begin
Post by: Falcon on 06 May, 2010, 19:29:03
Εξαρτάται ποιο από τα 3 γουρουνάκια είμαστε, Βίκη μου.
Title: Re: Let the show begin
Post by: Frederique on 06 May, 2010, 19:30:03
τα πιο τρυφερά και τα πιο αφράτα... :-)
Title: Re: Let the show begin
Post by: wings on 06 May, 2010, 19:32:35
Τώρα ξέρω πόσο εκνευρίζω όσους μιλούσαν πολύ σοβαρά ως τώρα, αλλά μη φτάνουμε να μαλώνουμε. Δεν το αντέχω.

Α, και θα σκάσω αν δεν πω στην Κατερίνα ότι ακόμα και με τη σιωπή της ψιλοβαβούρα κάνει. :-))
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 06 May, 2010, 19:59:29
Φιλικά μιλώντας, νομίζω ότι θα μπορούσες να παραλείψεις αυτή τη φράση. Δε χρειαζόταν. Let's have a constructive dialogue...  

Φιλικά να σου απαντήσω, ότι το είπα μόνο και μόνο επειδή αν αρχίσουμε να φιλοσοφούμε π.χ. πότε κάποιος είναι πραγματικά ένοχος και πότε όχι θα αφήσουμε να ξεφύγουν οι αδιαμφισβήτητα ένοχοι, όπως γίνεται χρόνια τώρα στα αμερικανικά δικαστήρια και εδώ και κάποιες δεκαετίες κι εδώ. Σπας αυγά για να γίνει ομελέτα. Θες και σκληρά μέτρα. Αλλά δε μπορεί από φόβο μην καταντήσει δικτατορία η επιβολή της τάξης, να φοβάσαι ν' αποδώσεις δικαιοσύνη. Και δυστυχώς δε μπορούμε να έχουμε καθημερινά μια ζυγαριά σαν της θεάς της δικαιοσύνης να τα ζυγίζουμε όλα ακριβοδίκαια. Αλλά δε θα πάρουμε και χατζάρες να σφάζουμε αδιακρίτως.

Αυτήν τη στιγμή μας λείπουν χρήματα. Χρήματα που υπάρχουν, που δε χρειαζόταν να δανειστούμε. Που θα έπρεπε να επαναστατήσουμε και να δημεύσουμε περιουσίες πολιτικών που "δεν τους ήξεραν ούτε οι θυρωροί της πολυκατοικίας τους" και στη συνέχεια βρέθηκαν να μην ξέρουν τι έχουν.

Αυτό έχω μόνο να πω, από εκεί και πέρα, πάσα άλλη γνώμη, είτε διαφωνεί, είτε συμφωνεί, δεκτή. Αλλά ναι, είναι φθηνή φιλοσοφία να προβληματιζόμαστε για να προβληματιστούμε, να μη φτάνουμε σε κάποιο συμπέρασμα, αλλά ν' απαιτούμε απ' τους εκάστοτε επικεφαλής ενός κράτους να βρουν τη χρυσή τομή ως δια μαγείας. Να εξατμιστούν οι αναρχικοί, οι κλέφτες, η νεράιδα των δοντιών να μας φέρει λεφτά και τέτοια.

Όπως είπα και πριν, καλό σας βράδυ, θα χαρώ να διαβάσω ό,τι άλλο σχολιάσετε σ' αυτό το όμορφο νήμα αύριο.
Title: Re: Let the show begin
Post by: Ion on 06 May, 2010, 20:24:05
Everybody knows the fight was fixed, the poor stay poor, the rich get rich, thats how it goes (https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=59629.msg216513#msg216513)
Title: Re: Let the show begin
Post by: xerola on 06 May, 2010, 22:00:53
Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τα έκτροπα που οδήγησαν στο να χάσουν τρια νέα παιδιά τη ζωή τους χτες και πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι δράστες ήταν αδίστακτοι καθοδηγούμενοι από ανώτερα συμφέροντα που σπέρνουν τον φόβο ώστε να θερίσουν υποταγή και άτομα που στερούνται κάθε ιδεολογίας, θέλω να παραθέσω τα παρακάτω...
 
http://greekrider.blogspot.com/2008/05/blog-post_09.html
Βlog αλλά τεκμηριωμένο! Μεταφέρω τα βασικά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Όμως, το κράτος από το ρόλο του νυχτοφύλακα δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει τις βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις προηγούμενων γενεών.

"η ποταπή αρχή των αφεντικών είναι: όλα για εμάς και τίποτα για το λαό, χρησιμοποιώντας τον κρατικό παρεμβατισμό για την προώθηση των συμφερόντων τους". (Τζων Λοκ)
Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία όταν οι επιχειρήσεις ελέγχουν τους οικονομικούς θεσμούς, αφού ελέγχοντας τους μπορούν και να καθορίζουν τη ζωή όλων μας χωρίς τη δημοκρατική μας συναίνεση και την απαραίτητη λαϊκή λογοδοσία. Το κράτος περιορίζεται στο ρόλο του νυχτοφύλακα. Το γεγονός αυτό ανατρέπει τις βασικές φιλελεύθερες δημοκρατικές διεκδικήσεις των κλασσικών του φιλελευθερισμού. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που πολλοί αποκαλούν νεο-φιλελευθερισμό και δίνει προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη και την σχεδόν πλήρη ελευθερία των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως κατ' αναλογία έκανε και ο στρατηγός Πάρκ στη Νότιο Κορέα.
Συνεπώς, ενώ μέσω της υπακοής υπάρχει παραγωγική οικονομική ζωή, χωρίς την αντίσταση, δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία. 
Ως φανατική Λοκική υποστηρίζω ότι, "Αν ένας ηγεμόνας χρησιμοποιεί την εξουσία του εναντίον του λαού του, τότε ο λαός έχει το δικαίωμα να τον αντιμετωπίσει με Βία. Ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η παράνομη βία της εξουσίας είναι η ίδια η Βία"
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CF%89%CE%BD_%CE%9B%CE%BF%CE%B
Title: Re: Let the show begin
Post by: Falcon on 06 May, 2010, 22:07:00
xerola...please define τη λέξη "βία" για μένα. Λίγο πιο λιανά... τι προτείνεις, δηλαδή; Στην πράξη;
Title: Re: Let the show begin
Post by: xerola on 06 May, 2010, 23:13:19

Ασκήστε το ύψιστο δημοκρατικό σας δικαίωμα εδώ...
http://www.xtra.gr/guillotine.php



Έχω ήδη προτείνει...
Title: Re: Let the show begin
Post by: FoReIgNeR on 07 May, 2010, 13:56:15
Α, και θα σκάσω αν δεν πω στην Κατερίνα ότι ακόμα και με τη σιωπή της ψιλοβαβούρα κάνει. :-))

Σε μερσώ XD Κι εγώ σ' αγαπάω. Αν κι ήλπιζα να κάνει σαματά κι όχι ψιλοβαβούρα. (LOL)

Καλό μεσημέρι σε όλους, είτε διαφωνούμε, είτε συμφωνούμε.
Title: Re: Let the show begin
Post by: wings on 07 May, 2010, 17:38:55
Σιγά μη σου 'λεγα τόσο καλή κουβέντα να πάρεις θάρρητα και μετά να μην μπορούμε να σε μαζέψουμε. :-)
Title: Re: Let the show begin
Post by: wings on 08 May, 2010, 13:45:06
http://pezotis.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
http://pezotis.blogspot.com/2010/05/blog-post_07.html
http://pezotis.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html

Πρόκειται για το ιστολόγιο της δημοσιογράφου και συγγραφέως Άννας Δαμιανίδη (http://www.lemoni.gr/shop/author.asp?ID=16119).
Title: Re: Let the show begin
Post by: Falcon on 08 May, 2010, 22:06:15
Τα λόγια της Δαμιανίδη με εκφράζουν απόλυτα σχετικά με το θέμα αυτό.
Φαίνεται ότι η κοινή λογική τελικά είναι κάτι το σπάνιο... όπως συνηθίζω να λέω "common sense is like the sixth sense... they say we all have it, but we just don't know how to use it".