New York Carrot Cake

evdoxia

  • Translator | Reviewer | Merenda |
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 2315
    • Gender:Female
Αυτή η συνταγή έχει κερδίσει σε διαγωνισμό των New York Times και σερβιριζόταν σε ένα πολύ καλό εστιατόριο της Ν. Υόρκης. Ειναι εύκολο και πολύ γευστικό.

Υλικά
•   4 αυγά χτυπημένα
•   2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
•   2 φλιτζάνια ζάχαρη
•   3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
•   1/2 φλιτζάνι κομματάκια ανανά από κονσέρβα
•   1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
•   3 φλιτζάνια αλεύρι
•   2 κουταλάκια γλυκού baking powder
•   2κουταλακια γλυκού σόδα
•   2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
•   2 κουταλάκια γλυκού τζιντζερ
•   2 κουταλάκια γλυκού allspice

Επικάλυψη (προαιρετικά):

•   200 γραμ. cream cheese
•   4 κουταλιές βούτυρο
•   2 κουταλάκια γλυκού υγρή βανίλια
•   1 φλιτζάνι ζάχαρη αχνή
•   Χοντροκομμένα καρυδιά

Εκτέλεση
Χτυπήστε μαζί αυγά, λάδι, καρότα ανανά, σταφίδες για 3 έως 5 λεπτά. Κοσκινίστε αναμεμειγμένα τα στέρεα συστατικά και αναμείξτε τα με το υγρό μείγμα.

Ψήστε το ή σε δυο (αν βάλετε ενδιάμεσα κρέμα) ταψάκια διαμέτρου 22.5 εκατοστών ή σε 1 μεγάλη φόρμα για κέικ ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί 35-45 λεπτά σε 180 βαθμούς. Απλώστε την κρέμα επικάλυψης (αν τη θέλετε) ενδιάμεσα η μόνο στην πάνω επιφάνεια του κέικ και διακοσμήστε με μισά ή χοντροκομμένα καρυδιά.
Translation is the art of failure – Umberto Eco


 

Search Tools