Translation - Μετάφραση

Teaching & Learning Translation => Translation Training Courses and Resources => Topic started by: spiros on 30 Nov, 2006, 18:23:19

Title: Εκπαιδευτικά σεμινάρια της SDL TRADOS στην ORCO, 12-14 Δεκεμβρίου 2006
Post by: spiros on 30 Nov, 2006, 18:23:19
Τα πλεονεκτήματα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της SDL TRADOS στην ORCO
 
●       Εξοικειώνεστε με τα πιο συνηθισμένα σενάρια εφαρμογής.

●       Τα μαθήματα γίνονται στη γλώσσα σας από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της SDL, με μεγάλη πείρα στη χρήση του Trados.

●       Mε τη βοήθεια του εκπαιδευτικού υλικού και των πρακτικών ασκήσεων, παρακολουθείτε με ευκολία τα θέματα που περιλαμβάνει η εκπαίδευση.

●       Τα σεμινάρια περιορίζονται σε μικρές ομάδες (έως 5 άτομα) ενώ ο καθένας έχει στη διάθεσή του έναν Η/Υ.

●       Η εκπαίδευση γίνεται στα γραφεία της ORCO, η οποία είναι Εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο της SDL.

●       Το πακέτο εκπαίδευσης περιλαμβάνει και το δικαίωμα συμμετοχής σας στις εξετάσεις για την πιστοποίηση στη χρήση των μεταφραστικών εργαλείων SDL TRADOS, καθώς και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.

SDL Trados 2006 - Translator's Workbench Environment
 
Επίπεδο αρχαρίων - 12 Δεκεμβρίου 2006 (δήλωση συμμετοχής έως 6/12/06)
 
Σε αυτήν τη σειρά μαθημάτων θα διδαχθείτε τις σημαντικότερες δυνατότητες του SDL Trados Translator's Workbench Tag Editor και του SDL MultiTerm.  Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές SDL Trados Translator's Workbench, TagEditor και SDL MultiTerm για να κάνετε ευκολότερη τη μετάφραση των έργων που αναλαμβάνετε. Περισσότερες πληροφορίες
 
Μεσαίο επίπεδο - 13 Δεκεμβρίου 2006 (δήλωση συμμετοχής έως 06/12/06)
 
Σε αυτήν τη σειρά μαθημάτων θα μάθετε περισσότερα για τις σημαντικότερες δυνατότητες της λύσης SDL Trados 2006.  Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις πιο σύνθετες δυνατότητες των εφαρμογών SDL Trados Translator's Workbench, TagEditor και WinAlign. Περισσότερες πληροφορίες
 
Επίπεδο προχωρημένων - 14 Δεκεμβρίου 2006 (δήλωση συμμετοχής έως 06/12/06)
 
Η σειρά μαθημάτων για προχωρημένους χρήστες έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στις εφαρμογές SDL Trados Translator's Workbench και SDL MultiTerm και να σας προσφέρει σημαντικές γνώσεις σχετικά με τεχνικά ζητήματα των δυνατοτήτων που χρησιμοποιείτε καθημερινά στην εργασία σας.
 
Αυτή η σειρά μαθημάτων εμπλουτίζει τις γνώσεις σας στη χρήση των εφαρμογών SDL Trados Translator's Workbench, Context TM, TagEditor και SDL MultiTerm. Με την ολοκλήρωση της σειράς μαθημάτων θα έχετε αποκτήσει βαθιά γνώση των εργαλείων και θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε λιγότερο συνηθισμένα σενάρια.
 
Διαδικασία

Τα σεμινάρια γίνονται στα γραφεία της ORCO. Προσφέρονται μονοήμερα μαθήματα για όλα τα επίπεδα Πιστοποίησης SDL TRADOS. Ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ή περισσότερα σεμινάρια (π.χ. αρχαρίων και μεσαίο επίπεδο). Για να τοποθετηθείτε στο κατάλληλο επίπεδο, συμπληρώστε δωρεάν το τεστ "Certification Placement".

Τα μαθήματα παραδίδονται στη γλώσσα σας από ειδικευμένο εκπαιδευτή της SDL.  Στους συμμετέχοντες παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό, ανάλογα με το επίπεδο, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δείγματα αρχείων, ώστε να είναι δυνατή η πρακτική εφαρμογή των δυνατοτήτων που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Κάθε μάθημα διαρκεί από τις 9.30 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Προσφέρονται δύο διαλείμματα για καφέ, το πρωί και το απόγευμα και διάλειμμα για γεύμα το μεσημέρι.

To κόστος των σεμιναρίων ανέρχεται σε 175 ευρώ την ημέρα για το επίπεδο αρχαρίων, 175 ευρώ για το μεσαίο επίπεδο και 190 ευρώ για το επίπεδο των προχωρημένων (πλέον 19% ΦΠΑ). Το κόστος περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό καθώς και το τεστ πιστοποίησης ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης.

Σημειώσεις
 
Απαιτούμενες γνώσεις για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι η βασική γνώση του Microsoft Word και του Windows Explorer (εξοικείωση με τις λειτουργίες editing και formatting στο Word και copy/paste των αρχείων στο Windows Explorer).

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τα σεμινάρια. Σε περίπτωση που αυτός ο αριθμός καλυφθεί, θα υπάρξουν επόμενα σεμινάρια ώστε να ικανοποιηθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης ικανού αριθμού συμμετοχών για τις ανωτέρω ημερομηνίες, το σεμινάριο ενδέχεται να ακυρωθεί ή να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, επικοινωνήστε με την Κα Νικολαϊδη στη διεύθυνση lnik@orco.gr ή στα τηλέφωνα 210 7236001/2.