Η Ελλάδα αποκτά το δικό της ραδιοτηλεσκόπιο

wings · 1 · 1900

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73301
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Η Ελλάδα αποκτά το δικό της ραδιοτηλεσκόπιο

Η COSMOTE παραχωρεί τη χρήση της κεραίας στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών στις Θερμοπύλες στην μελέτη του Σύμπαντος, δημιουργώντας ουσιαστικά το πρώτο ραδιοτηλεσκόπιο διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα.

Όπως ίσως ξέρεις, τα τηλεσκόπια (ή πιο σωστά τα οπτικά τηλεσκόπια) είναι ειδικά όργανα τα οποία επιτρέπουν στους αστρονόμους να παρατηρούν τα μακρινά ουράνια αντικείμενα. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι να συγκεντρώνουν το φως που εκπέμπουν και εκτός από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημιουργούν, παρέχουν στους επιστήμονες πολύτιμες πληροφορίες για τη σύσταση την απόσταση, την περιστροφή και ένα σωρό άλλα χρήσιμα δεδομένα.

Ωστόσο, το φως που βλέπεις με τα μάτια σου είναι ένα μικρό κομμάτι του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και αποτελεί τη λεγόμενη «ορατή ακτινοβολία». Η πληροφορία όμως που καταφθάνει από τα βάθη του Σύμπαντος προέρχεται από όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, από τα ραδιοκύματα και την ορατή ακτινοβολία, μέχρι την τα υπεριώδη ακτινοβολία και τις ακτίνες γ.

[...]

Πηγή: https://www.cosmotesmartliving.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%83/
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools