Flamenco glossary κ.ά.

wings · 8 · 1697

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou

NadiaF

• ناديا فامي
  • Hero Member
  • Γιατί να το κρύψω; Ναι, είμαι μία φελάχα!
Χορευταρού μου εσύ... σου τελείωσαν όλοι οι άλλοι χοροί και το ρίξαμε στο φλαμένκο του πάθους;;;

Μην κοιμάσαι, είναι επικίνδυνο. Μην ξυπνήσεις, θα το μετανοιώσεις!
Nadia-Anastasia Fahmi

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
Όχι, ακριβώς αλλά μου άρεσε το θέμα.

Εξάλλου μετά την καταστροφή στο νομό, δεν έχουμε και πολλές εναλλακτικές λύσεις. Μόλις μίλησα με το Βασίλη και η κατάσταση εκεί είναι τραγική.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)

NadiaF

• ناديا فامي
  • Hero Member
Ναι, το είδα στην ΕΤ3. Ειλικρινά θλίβομαι γι' αυτό το κράτος που ζούμε. Έχει χιλιάδες απαιτήσεις από τους πολίτες του, μας χαρατσώνει για διάφορα τα οποία - ειρήσθω εν παρόδω - ούτε καν μας προσφέρει και ειλικρινά αγανακτώ.

Αυτές τις μέρες που παίρνουν τηλέφωνο από τα γραφεία των διαφόρων πολιτευόμενων για ψήφους, έχουν ακούσει όλοι τα εξ αμάξης. Έξαλλη γίνομαι όταν βλέπω αυτά που συμβαίνουν γύρω και βλέπω το θράσος που έχουν να ζητούν την ψήφο μου για να μου φάνε και άλλα χρήματα χωρίς κανένα απολύτως αντίκρυσμα.

Νισάφι πια... τι πρέπει να κάνουμε για να καταλάβουν ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει με όλους αυτούς, πράσινους, γαλάζιους, κόκκινους, και ταμπουραδιούς (που έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιάκα μου);
Nadia-Anastasia Fahmi

banned8

• Jr. Member
  • **
Πάντως, μια και μιλούν για βιβλική καταστροφή, ενδιαφέρον έχει κι αυτό: http://www.translationdirectory.com/glossaries/glossary005_english_german_russian.htm

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
Κοίτα, σύμφωνα με όσα μου είπε ο Βασίλης πρόκειται για μια σπάνια φυσική καταστροφή που προκύπτει μια φορά κάθε αιώνα. Τα έργα υποδομής, μου λέει, ότι υπήρχαν και ήταν επαρκή σε όλες τις δυνατές βροχές ίσαμε προχθές αλλά εδώ το νερό κατέβαινε από τα βουνά και σάρωνε τα πάντα με αποτέλεσμα να μαζεύει μπάζα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς κάτω από γεφύρια ή όπου έβρισκε εμπόδιο. Κατέβαζε μέχρι αιωνόβια δέντρα.

Σκέψου όμως ότι νότια και ανατολικά του Λαγκαδά και μέχρι Ασπροβάλτα και μέχρι Χαλκιδική στο Χολομώντα τα πάντα σκεπάστηκαν με νερό.

Το μόνο που με εξοργίζει είναι ότι μόλις 50 χλμ. από τη Θεσσαλίκη αρχίζουμε να έχουμε μέσα στο φθινόπωρο αποκλεισμένα χωριά. Και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας και η Εγνατία είναι κλειστές και ίσως ανοίξουν αργά το βράδυ ή αύριο πλέον. Φαντάσου να ήταν χειμώνας. Και, σίγουρα, αν το κακό είχε γίνει νύχτα, θα θρηνούσαμε ανθρώπινα θύματα.

Και το χειρότερο είναι ότι εδώ συνεχίζει να βρέχει και μάλλον θα ξαναβρέξει κι εκεί.

Ωστόσο, ευτυχώς ο πρωθυπουργός μας θυμήθηκε πως είναι Μακεδόνας και «κατέπλευσε» σούμπιτος (γιατί με λιμνοθάλασσα μοιάζει η περιοχή γύρω από τη Βόλβη).

NadiaF

• ناديا فامي
  • Hero Member

Κοίτα, σύμφωνα με όσα μου είπε ο Βασίλης πρόκειται για μια σπάνια φυσική καταστροφή που προκύπτει μια φορά κάθε αιώνα. Τα έργα υποδομής, μου λέει, ότι υπήρχαν και ήταν επαρκή σε όλες τις δυνατές βροχές ίσαμε προχθές αλλά εδώ το νερό κατέβαινε από τα βουνά και σάρωνε τα πάντα με αποτέλεσμα να μαζεύει μπάζα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς κάτω από γεφύρια ή όπου έβρισκε εμπόδιο. Κατέβαζε μέχρι αιωνόβια δέντρα.

Εμ, αν σκεφτείς τις πυρκαγιές του καλοκαιρού, δεν είναι ν' απορεί κανείς γι' αυτά τα επακόλουθα. Δυστυχώς!!

Σκέψου όμως ότι νότια και ανατολικά του Λαγκαδά και μέχρι Ασπροβάλτα και μέχρι Χαλκιδική στο Χολομώντα τα πάντα σκεπάστηκαν με νερό.

Το μόνο που με εξοργίζει είναι ότι μόλις 50 χλμ. από τη Θεσσαλίκη αρχίζουμε να έχουμε μέσα στο φθινόπωρο αποκλεισμένα χωριά. Και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας και η Εγνατία είναι κλειστές και ίσως ανοίξουν αργά το βράδυ ή αύριο πλέον. Φαντάσου να ήταν χειμώνας. Και, σίγουρα, αν το κακό είχε γίνει νύχτα, θα θρηνούσαμε ανθρώπινα θύματα.

Τα έδειξαν από ελικόπτερο και φρίκαρα. Άσε κι εδώ στην Αθήνα, κομμάτια από την άσφαλτο καινούριων δρόμων έπλεαν στην κατηφόρα και σπίτια πάλι πλημμύρισαν και κοσμάκης έκλαιγε με μαύρο δάκρυ τις περιουσίες του... άστα, Βικού... τι να πω; με ποιον να πρωτοθυμώσω;;; 

Και το χειρότερο είναι ότι εδώ συνεχίζει να βρέχει και μάλλον θα ξαναβρέξει κι εκεί.

Ωστόσο, ευτυχώς ο πρωθυπουργός μας θυμήθηκε πως είναι Μακεδόνας και «κατέπλευσε» σούμπιτος (γιατί με λιμνοθάλασσα μοιάζει η περιοχή γύρω από τη Βόλβη).

Αυτό είναι το χειρότερο, όντως. Δεν προλαβαίνει να πάρει ο κοσμάκης ανάσα... και τον ξαναβρίσκει το κακό...

Μπα, το χρυσό μου... κατάφερε να "καταπλεύσει";;;; Πάλι καλά...
Nadia-Anastasia Fahmi

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
Μια ένσταση μόνο στο πρώτο θέμα που έθεσες. Δεν είχαμε πυρκαγιές στα συγκεκριμένα βουνά τα τελευταία χρόνια.

Όσο για τον κατάπλου, όχι πια ότι έδεσε κι άγκυρα εδώ... απλώς δήλωσε «παρών» για να μην του καταλογίζουν ότι είναι πανταχού απών. Εξάλλου είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και η κακοκαιρία σεργιανάει όλη την Ελλάδα.

Να προσέχετε, μικρή μου Αιγύπτια, γιατί εσείς οι νότιοι είστε πιο «μη μου άπτου».:ΡΡΡΡ
« Last Edit: 09 Oct, 2006, 18:42:07 by wings »

Search Tools