Αυτή η συνταγή έχει κερδίσει σε διαγωνισμό των New York Times και σερβιριζόταν σε ένα πολύ καλό εστιατόριο της Ν. Υόρκης. Ειναι εύκολο και πολύ γευστικό.
Υλικά
• 4 αυγά χτυπημένα
• 2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
• 1/2 φλιτζάνι κομματάκια ανανά από κονσέρβα
• 1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
• 3 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 κουταλάκια γλυκού baking powder
• 2κουταλακια γλυκού σόδα
• 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
• 2 κουταλάκια γλυκού τζιντζερ
• 2 κουταλάκια γλυκού allspice
Επικάλυψη (προαιρετικά):
• 200 γραμ. cream cheese
• 4 κουταλιές βούτυρο
• 2 κουταλάκια γλυκού υγρή βανίλια
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη αχνή
• Χοντροκομμένα καρυδιά
Εκτέλεση
Χτυπήστε μαζί αυγά, λάδι, καρότα ανανά, σταφίδες για 3 έως 5 λεπτά. Κοσκινίστε αναμεμειγμένα τα στέρεα συστατικά και αναμείξτε τα με το υγρό μείγμα.
Ψήστε το ή σε δυο (αν βάλετε ενδιάμεσα κρέμα) ταψάκια διαμέτρου 22.5 εκατοστών ή σε 1 μεγάλη φόρμα για κέικ ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί 35-45 λεπτά σε 180 βαθμούς. Απλώστε την κρέμα επικάλυψης (αν τη θέλετε) ενδιάμεσα η μόνο στην πάνω επιφάνεια του κέικ και διακοσμήστε με μισά ή χοντροκομμένα καρυδιά.