Translation - Μετάφραση

Resources, Technical Assistance and Technology News => CAT Tools Tips and Assistance => Translator resources => SDL-Trados => Topic started by: tsamourasj on 18 Aug, 2010, 15:47:03

Title: Attempt to start translator's workbench failed
Post by: tsamourasj on 18 Aug, 2010, 15:47:03
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σχεδόν καινούργιος στο forum. Έχω γράψει στο παρελθόν μια ή δυο φορές. Πιστεύω ότι έχετε ένα από τα πιο ζωντανά και χρήσιμα forums. Πρόσφατα ξεκίνησα μια συνεργασία με ένα μεταφραστικό γραφείο ως εξωτερικός συνεργάτης. Πολλά από τα έγγραφα που μεταφράζουν χρειάζονται το trados το οποίο και μου το έδωσαν από την εταιρεία. Το εγκατέστησα σε ένα laptop με Vista και έτρεξα τον tag editor (σε trial mode). Μου έβγαλε το εξής: "Attempt to start translator's workbench failed". Αν δοκιμάσω να το τρέξω χωριστά ανοίγει αλλά μετά δεν κάνει connect με το tag editor. Δοκίμασα να το εγκαταστήσω στον άλλο υπολογιστή μου που τρέχει σε XP και το Translator's Workbench άνοιγε μια χαρά.
Ζήτησα βοήθεια από έναν τεχνικό και μου είπε ότι ενώ φαίνεται ότι το account που έχω στον υπολογιστή μου είναι administrator, στην πραγματικότητα δεν είναι και για αυτό δημιουργείται πρόβλημα με το translator's workbench. Υπέθεσε ότι φταίει κάποιος ιός και πρότεινε format. Ρώτησα ένα φίλο και μου πρότεινε στην εγκατάσταση να τρέξω το setup από την επιλογή "Run as administrator" και αν αυτό δεν λειτουργήσει, να δοκιμάσω μετά την εγκατάσταση να το τρέξω με compatibility mode για XP. Με την πρώτη επιλογή λειτούργησε κανονικά για μερικές ημέρες και μετά έβγαζε πάλι "attempt to start translator's workbench failed". Δοκίμασα και το compatibility mode αλλά τίποτα. Τι λέτε; Πηγαίνω για format ή υπάρχει καλύτερη λύση; 
Title: Re: Attempt to start translator's workbench failed
Post by: wings on 18 Aug, 2010, 16:04:37
Ρίξε μια ματιά στο: https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=14780.0 μήπως και βρεις κάποια απάντηση. Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένεις να σου πει ο Σπύρος.
Title: Re: Attempt to start translator's workbench failed
Post by: spiros on 18 Aug, 2010, 16:15:14
Τι εννοείς trial mode; Έχεις κανονική έκδοση;
Τι έκδοση Trados εγκαθιστάς; Δοκίμασες να το εγκαταστήσεις σε άλλο υπολογιστή;
Έχεις ξαναχρησιμοποιήσει το πρόγραμμα;
Title: Re: Attempt to start translator's workbench failed
Post by: tsamourasj on 18 Aug, 2010, 16:31:34

Ευχαριστώ για τη γρήγορη ανταπόκριση.Το πρόγραμμα μου το έδωσε η εταιρεία. Όταν ξεκινάς κάποια εφαρμογή σου ζητάει να το ενεργοποιήσεις ή να συνεχίσεις σε trial mode. Αυτό μπορεί να γίνεται για ένα μήνα μετά την εγκατάσταση. Μετά χρειάζεσαι licence. Από την εταιρεία σου δίνουν licence για κάθε project ή μια μόνιμη που την αγοράζεις. Η έκδοση του, από ότι λέει το setup, είναι η 2007 Pro SP2 835. Το πρόβλημα δημιουργείται σε υπολογιστή με Vista home premium SP2. Σε υπολογιστή με XP δεν υπάρχει πρόβλημα. Και στα Vista έτρεξε για μερικές μέρες πριν βγάλει το error. Δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει και τώρα προσπαθώ να το μάθω.   
Title: Re: Attempt to start translator's workbench failed
Post by: spiros on 18 Aug, 2010, 16:44:51
Αν δοκιμάσεις σε άλλο υπολογιστή με ίδιο λειτουργικό και δεν σου βγάζει το ίδιο θέμα τότε μάλλον φταίει κάτι στην εγκατάσταση των Vista. Λογικά πρέπει να έχεις προβλήματα δικαιωμάτων και με άλλα προγράμματα αν ισχύει αυτό που περιέγραψες.

Γενικά, καλό είναι να υπάρχει ένας δεύτερος –φτηνός– υπολογιστής σπίτι με ένα δοκιμασμένο λειτουργικό (βλέπε ΧΡ).
Υπάρχουν και ένα σωρό άλλα προγράμματα τα οποία είναι συμβατα με Τράντος (βλέπε π.χ. Wordfast το οποίο έχει και μεγάλο όριο μονάδων σε δοκιμαστική έκδοση).
Title: Re: Attempt to start translator's workbench failed
Post by: tsamourasj on 18 Aug, 2010, 17:02:33


Νομίζω ότι μου έχει ξανατύχει αλλά δεν είμαι σίγουρος. Η μόνη λύση είναι η επανεγκατάσταση των Vista, λες; Μπορείς ως μεταφραστής να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο πρόγραμμα π.χ. Wordfast όταν η εταιρεία με την οποία συνεργάζεσαι χρησιμοποιεί Trados; 
Title: Re: Attempt to start translator's workbench failed
Post by: spiros on 18 Aug, 2010, 17:10:51
Σε γενικές γραμμές, ναι.
Title: Re: Attempt to start translator's workbench failed
Post by: tsamourasj on 18 Aug, 2010, 17:15:46
Σε γενικές γραμμές, ναι.

Εννοείς ναι και στα δύο; Δηλαδή ότι για να τρέξει σωστά το Trados πρέπει να επανεγκαταστήσω τα Vista και ότι μπορείς να δουλεύεις και με άλλα προγράμματα;