Re: Κανόνας 1.12

spiros · 14 · 2871

spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 824744
  • Gender:Male
 • point d’amour
Επειδή ο nickel μού την «είπε» κάπου αλλού :-), εξηγώ ότι νωρίτερα διόρθωσα στον τίτλο το «όποιος» σε «όποιον», παρόλο που η παροιμία έχει καθιερωθεί με ονομαστική. Αλλά εδώ και πολλά χρόνια μού χτυπάει στα νεύρα αυτή η ανορθόδοξη σύνταξη. 

Δείτε το λήμμα του ΛΚΝ:

πίτουρο το [píturo] & πίτυρο το [pítiro] O41 :  ο φλοιός από τους σπόρους αλεσμένων δημητριακών, που χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή. ΦP τρώει πίτουρα, είναι ανόητος, χαζός, αφελής. ΠAP Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρων οι κότες, όποιος μπλέκει σε βρόμικες, σε ύποπτες δουλειές, ζημιώνεται, βλάπτεται. Aκριβός* στα πίτουρα και φτηνός στα λάχανα / στ΄ αλεύρι.   [αρχ. πίτυρον με διατήρηση της αρχ. προφ. · λόγ. < αρχ. πίτυρον]


Η απάντηση σε άλλο ιστότοπο θέματος που δημοσιεύεται στον παρόντα ιστότοπο (χωρίς καν της παράθεσης συνδέσμου!), πέρα από αθέμιτο και αντιδεοντολογικό, αποτελεί παράβαση των κανόνων, και συγκεκριμένα του κανόνα 1.12.

Το εν λόγω μέλος ακολουθεί τη συγκεκριμένη πρακτική συστηματικά (και όχι μόνο όσον αφορά τον παρόντα ιστότοπο αλλά και άλλους), παρόλο που έχει ειδοποιηθεί σχετικά. Προς το παρόν είναι σε κατάσταση Warned.

Σημείωση συντονιστή: Η συζήτηση ξεκίνησε στο: https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=25544.0
« Last Edit: 29 Aug, 2008, 18:26:16 by wings »


user3

 • Sr. Member
 • ****
  • Posts: 663

Κτγμ κακώς διόρθωσες τον τίτλο, Βίκη, διότι όπως κι εσύ λες έτσι έχει καθιερωθεί η παροιμία, έστω κι αν είναι ή φαίνεται ασύντακτη. Αυτό έλειπε, να διορθώνουμε τα στερεότυπα.

Όσο για τις πειθαρχικές ποινές και τους κανόνες, έχω μια απορία:
Επιτρέπεται να συζητήσω σε άλλο φόρουμ ένα θέμα που συζητιέται εδώ και να βάλω σύνδεσμο; Από τους κανόνες προκύπτει πως όχι, αλλά η διατύπωση του Σπύρου αφήνει να εννοηθεί πως με την παράθεση συνδέσμου το αμάρτημα είναι ελαφρότερο.
Και η απαγόρευση ισχύει για όλα τα φόρουμ; Και για τα μπλογκ;
Ρωτάω, επειδή πολλά θέματα που έχω συζητήσει εδώ στο παρελθόν, αρέσκομαι να τα συζητάω και σε διάφορα γλωσσικά ιστολόγια και δεν θα ήθελα άθελά μου να παραβιάσω τον Κανόνα 1.12.

Και για να το πάω πιο πέρα, αν συζητηθεί εδώ ένα θέμα, για πόσο καιρό ισχύει το εμπάργκο που απαγορεύει τη συζήτηση αλλού; Δεν θα έπρεπε να προσδιορίζεται αυτό; Δέκα μέρες; Τρεις μήνες; Δυο χρόνια, πόσο; Το λέω αυτό επειδή ο Σπύρος έχει πάρει μονότερμα τις παροιμιακές εκφράσεις, που είναι ένα θέμα που κι εμένα μ' ενδιαφέρει (έχω βγάλει και βιβλίο πιο παλιά) και θέλω να ξέρω πότε θα μπορέσω να τις συζητάω χωρίς τον φόβο να παραβιάσω τον Κανόνα 1.12.wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72543
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Νίκο, δεν έχω ακόμα κατασταλάξει στο αν κακώς διόρθωσα τον τίτλο. :-) Ωστόσο, συμφωνώ ότι είναι στερεότυπο και η συζήτηση που κάνουμε δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη σύνταξη.

Πάμε τώρα στον κανόνα:

Quote
1.12 When a post can be answered on the forum, then it is considered inappropriate to provide an answer by any other means, be it in another forum, web site, etc., or following private communication via PM, email or any other possible means. This sort of activity is punishable and a ban may be applied without further warning, particularly when the ulterior motive is to lure members to other sites using the resources and the infrastructure provided by this site.

Σου απαντώ εδώ, δίνοντάς σου συγκεκριμένα παραδείγματα, αν και κανονικά είναι ερώτημα για την ενότητα Feedback and help. Επίσης, οφείλω να τονίσω ότι ο κανόνας είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης.

 • Είσαι μέλος του Translatum. Ήρθες εδώ και σχολίασες έστω την αλλαγή του τίτλου. Άλλος μπορεί να προτείνει πιθανές αποδόσεις. Άλλος μπορεί να πει κάτι άλλο. Εφόσον ως μέλος συμμετείχες στη συζήτηση που ξεκίνησε εδώ, μπορείς να πάρεις το σύνδεσμο του νήματος και να τον κάνεις βόλτα σ' όλη την υφήλιο για να σχολιάσεις περαιτέρω το θέμα. Δεν υπάρχει καν αμάρτημα ή παραβίαση του κανόνα. Η δική σου συμμετοχή στο νήμα αυτό αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα τήρησης των κανόνων.
  Αν, όμως, δεις το ερώτημα εδώ και, ενώ είσαι μέλος μας, πας και ανοίξεις κουβέντα με το ίδιο θέμα οπουδήποτε αλλού, υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση. Αναφέρω άλλο παράδειγμα. Οι περισσότεροι είμαστε μέλη και του Proz.com. Αν πάρουμε 5 ερωτήματα κάθε μέρα και ανοίξουμε νήματα σε διάφορα άλλα φόρουμ για να σχολιάσουμε τις απαντήσεις που δόθηκαν στο Proz την ίδια μέρα ή τις επόμενες, χωρίς να μπούμε στον κόπο να δώσουμε δική μας απάντηση ή να αφήσουμε σχόλιο σε όσους απάντησαν εκεί, σαφώς παραβιάζουμε τους κανόνες του Proz.
  Αν προκύψει εδώ ή αλλού μεταφραστικό ερώτημα που πριν από καιρό απαντήθηκε στο Proz είτε συμφωνούμε με την απόδοση που δόθηκε τότε είτε όχι, οφείλουμε να αναφέρουμε το σύνδεσμο του Proz εφόσον προτιθέμεθα να σχολιάσουμε την ενλόγω απόδοση. Διαφορετικά και πάλι παραβιάζουμε τους κανόνες του Proz.
 • Ασφαλώς δεν είσαι υποχρεωμένος να ψάχνεις αν κάτι συζητήθηκε εδώ ή παραπέρα όταν περνάει καιρός ή έστω και μια βδομάδα μετά. Αλλά, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας τώρα. Το πρώτο που κάνουμε όταν αναζητούμε τεκμηρίωση είναι να ρίξουμε στο Google τη φράση ή τη λέξη που ψάχνουμε. Και το Proz και το Translatum είναι ιστότοποι που εμφανίζονται «πρώτο τραπέζι πίστα» στις αναζητήσεις μας στο Google. Αν (επαναλαμβάνω για να είναι απόλυτα σαφές) προτιθέμεθα να σχολιάσουμε όσα ειπώθηκαν στο Proz ή στο Translatum ή οπουδήποτε αλλού, οφείλουμε να αναφέρουμε την πηγή μας. Αν δεν το κάνουμε, πιθανότατα υπάρχει σκοπιμότητα. Το «αμάρτημα» συγχωρείται εύκολα αν γίνει μια φορά, αλλά το πολλάκις εξαμαρτείν δεν μπορεί να οφείλεται σε σύμπτωση.
 • Επειδή μιλώ μαζί σου, οφείλω να πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι με ξάφνιασε η απορία σου. Ανήκεις στα άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά το διαδίκτυο και ακολουθείς πάντα τον σχετικό κώδικα δεοντολογίας. Ας μάθουν όλα τα μέλη μας ότι ασχολείσαι με την ανθολόγηση νεοελληνικών κειμένων (πεζογραφημάτων και ποιημάτων) στον δικό σου ιστότοπο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά όταν προ καιρού θέλησες να δώσεις περισσότερο χώρο στην ποίηση της Θεσσαλονίκης, επικοινώνησες αμέσως μαζί μου, προτού κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, και μου πρότεινες μόνος σου να αναφέρεις την ενότητα του δικού μου αφιερώματος ως πηγή σου, ακόμα και για ποιήματα που ήδη είχες δημοσιεύσει πολύ παλαιότερα. Συμφώνησα με μεγάλη μου χαρά και σε ευχαρίστησα γι' αυτό και αμέσως προχώρησες. Είναι φανερό ότι ο κανόνας 1.12 υπάρχει για να υπενθυμίζει σε όλους ότι πρέπει να κινούνται δεοντολογικά, ακριβώς όπως έκανες εσύ.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


user10

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 1244
  • Gender:Female
Στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου που επικαλέστηκε ο Σπύρος σε άλλο νήμα, θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία: τι πάει να πει to lure members to other sites; Προσωπικά, είμαι μέλος σε 5 μεταφραστικά φόρουμ, εκ των οποίων τα 3 είναι διεθνή, και αν μπορέσω θα γίνω και σε περισσότερα. Ως επαγγελματίας μεταφράστρια, απώτερος σκοπός μου είναι να συζητάω και να βρίσκω απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τη δουλειά μου, όποιος και αν μου τα δώσει.

Αν εγώ αποφασίσω να ποστάρω ένα ερώτημα που είδα στο proz και που δεν το απάντησε κανείς (και επομένως δεν εκμεταλλεύομαι τις γνώσεις κάποιου άλλου) σε άλλο φόρουμ, ιστοσελίδα ή να το στείλω με μήνυμα στο sarant γιατί για δικούς μου λόγους δε θέλω να το συζητήσω δημοσίως, δε νομίζω ότι είναι λόγος εκνευρισμού, ιδίως όταν το ερώτημα είναι κάτι τόσο κοινότοπο όσο η συγκεκριμένη φράση. Επίσης, από την ελάχιστη επαφή που είχα ως τώρα με το νομικό χώρο, δεν έχω ακούσει να υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα στις απορίες.

Τέλος, χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά και χωρίς να θέλω να θίξω προσωπικά κανέναν, αλλά ορμώμενη από αυτό που πιστεύω πως πραγματικά είναι το υποβόσκον πρόβλημα πίσω από όλο αυτό το ζήτημα που ανοίξαμε εδώ, θα ήθελα να δηλώσω ότι ο λόγος που δε συμμετέχω πολύ ενεργά το τελευταίο διάστημα στο Τρανσλάτουμ δεν είναι ότι παρασύρθηκα να πάω αλλού, αλλά ότι το τελευταίο εξάμηνο, τις περισσότερες φορές που κάνω σοβαρές ερωτήσεις για τη δουλειά μου την ώρα που καίγομαι, παίρνω συχνότατα απαντήσεις που υπάρχουν στα κοινά λεξικά ή απαντήσεις από μέλη χωρίς ειδίκευση στον εκάστοτε χώρο τα οποία θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, και μάλιστα χωρίς να βλέπω να γίνεται καμία σύσταση προς τα μέλη που ενεργούν έτσι.

Συνοψίζοντας και μέχρι νεωτέρας, θέλω να πω πως ως επαγγελματίες, όλοι χωράμε και μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς ανάγκη να ανεβαίνουν οι τόνοι.

Και θα ξαναθυμίσω πως μετά την ελευθερία του λόγου που επικαλέστηκε ο Σπύρος σε άλλο νήμα, πολύ θα στενοχωρηθώ αν πάρω απάντηση του τύπου «αν δε σου αρέσει να πας αλλού» και όχι επιχείρημα που να με πείσει πως κάπου έχω λάθος σε ό,τι αναφέρω παραπάνω.

 Παραβίαση και αμφισβήτηση (!) κανόνων, υποστήριξη μέλους που εκτίει πειθαρχική ποινή (!) και παράπονα (!) για δωρεάν υπηρεσίες. Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι να ζητηθεί επιστροφή συνδρομής; (Πραγματικά διασκεδάζω με όλα αυτά!).

Για να ανακληθεί η συγκεκριμένη ποινή πρέπει να δημοσιευτεί δημόσια συγγνώμη εντός μηνός, διαφορετικά θα κλιμακωθεί η ποινή.

Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά.
 Email για διαγραφή μηνυμάτων με τη χρήση ισχυρισμών περί αποφυγής «αυτοπροβολής», εντελώς άσχετο, καθώς αυτό ίσχυε σε συγκεκριμένη περίπτωση μόνο και αναφέρθηκε κατόπιν βαρύτατης προσβολής του υπεύθυνου διαχείρισης. Εάν κανείς αγνοεί αυτού του είδους της προσβολές, και θεωρεί μεμπτή την απάντησή τους με την παράθεση γεγονότων, μάλλον υπάρχει κάποιο θέμα με τις προτεραιότητές του και την αξιολόγησή του.

Δεν γίνεται διαγραφή μηνυμάτων - μια ματιά στους κανόνες του ιστότοπου θα βοηθούσε πολλούς:

"By posting on this forum, you agree that you do so out of your own free will; you do not infringe upon someone else's copyright; and you will not make any claims for deletion."

https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=35.0

Η ανάκληση της πειθαρχικής ποινής θα γίνει μόνο κατόπιν δημόσιας συγγνώμης για τα προαναφερθέντα.

Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά.wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72543
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Μάτα, απαντώ επί τροχάδην σε ορισμένα από τα θέματα που έθιξες και επαναλαμβάνω ότι η κουβέντα αυτή μπορεί να συνεχιστεί στο Feedback and help και όχι εδώ.

Δεν βλέπω κάτι εξαιρετικά μεμπτό σε όσα μέλη δίνουν «συχνότατα απαντήσεις που υπάρχουν στα κοινά λεξικά ή απαντήσεις από μέλη χωρίς ειδίκευση στον εκάστοτε χώρο τα οποία θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους». Ο καθένας προσφέρει όσο μπορεί. Αν οι απαντήσεις αυτές δοθούν σκόπιμα για να μειώσουν τη σοβαρότητα της ερώτησής σου (πράγμα σπάνιο έως ανύπαρκτο), τότε θα γίνουν συστάσεις στα μέλη είτε κατ' ιδίαν είτε δημοσίως.

Αν «ποστάρεις» ερώτημα που είδες στο Proz και δεν απάντησε κανείς και το ερώτημα είναι δικό σου, κανονικά θα πρέπει να αναφέρεις ότι έκανες την ερώτηση και αλλού. Αν το ερώτημα δεν είναι δικό σου και έχεις να προτείνεις απάντηση, γιατί να μην την προτείνεις στο Proz και μετά να πάρεις ως κυρία το σύνδεσμο και να τον πας και σε άλλες 10 μεριές;

Αν το ερώτημα είναι κοινότοπο, θεωρείς λογικό να έχουν την ίδια απορία την ίδια ώρα και την ίδια μέρα 2 διαφορετικοί άνθρωποι; Κι αν ναι, πόσο τακτικά μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Πάμε στο πιο σοβαρό θέμα, δηλαδή τη διατύπωση lure members to other sites. Δεν τη χρησιμοποιούμε μόνο εμείς αλλά και άλλοι ιστότοποι στους κανόνες τους. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: όλοι μπορούμε να κάνουμε δικό μας ιστότοπο οποιασδήποτε μορφής. Και να βγούμε και να το ανακοινώσουμε παντού για να προσελκύσουμε μέλη, αν πρόκειται για χώρο που λειτουργεί με εγγραφή μελών (π.χ. φόρουμ). Οφείλεις να παραδεχτείς ότι άλλο είναι η επίσημη ανακοίνωση ή η αποστολή email υπό μορφήν ανακοίνωσης σε 5-10 φίλους, και άλλο η μαζική προσέγγιση μελών άλλου ιστότοπου με σκοπό την προσέλκυσή τους ή την αποχώρησή τους από εκεί που είναι. Με απλά Ελληνικά, κι ας μη γίνω αρεστή, θα πω ότι το πρώτο είναι κιμπάρικη κίνηση και το δεύτερο επιεικώς ανέντιμη.

Τέλος, όταν γραφόμαστε σε κάποιο χώρο που υπάρχουν κανόνες και με την εγγραφή μας τους αποδεχόμαστε, δεν μπορούμε στην καθημερινή πράξη να τους αμφισβητούμε διαρκώς, γιατί τότε εισπράττουμε την απάντηση του τύπου «αν δεν σου αρέσει, να πας αλλού». Π.χ. αν δεν μου αρέσει το Proz και οι κανόνες του ενώ συμφώνησα ότι τους αποδέχομαι κατά την εγγραφή μου, μόλις πάω να τους αμφισβητήσω θα φάω ποινή (εγώ προσωπικά έφαγα) ή, αν δεν μπορώ να τους ανεχτώ με τίποτα, θα σηκωθώ να φύγω από μόνη μου χωρίς συνεχείς γκρίνιες και φασαρίες.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


user3

 • Sr. Member
 • ****
  • Posts: 663

Τέλος, όταν γραφόμαστε σε κάποιο χώρο που υπάρχουν κανόνες και με την εγγραφή μας τους αποδεχόμαστε, δεν μπορούμε στην καθημερινή πράξη να τους αμφισβητούμε διαρκώς, γιατί τότε εισπράττουμε την απάντηση του τύπου «αν δεν σου αρέσει, να πας αλλού». Π.χ. αν δεν μου αρέσει το Proz και οι κανόνες του ενώ συμφώνησα ότι τους αποδέχομαι κατά την εγγραφή μου, μόλις πάω να τους αμφισβητήσω θα φάω ποινή (εγώ προσωπικά έφαγα) ή, αν δεν μπορώ να τους ανεχτώ με τίποτα, θα σηκωθώ να φύγω από μόνη μου χωρίς συνεχείς γκρίνιες και φασαρίες.

Βίκη, για την πληρότητα της συζήτησης χρήσιμο είναι να επισημανθεί και μια άλλη πτυχή του θέματος, δηλ. ότι ενδέχεται να γραφόμαστε σε κάποιο χώρο όπου υπάρχουν κανόνες τους οποίους αποδεχόμαστε με την εγγραφή μας, αλλά στη συνέχεια να αλλάζουν οι κανόνες ή να προστίθενται άλλοι. Για παράδειγμα, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Κανόνας 1.12 (τον οποίο, μεταξύ μας, βρίσκω πρωτοφανώς ανόητο) δεν υπήρχε όταν γράφτηκα. Γιαυτό άλλωστε και εδώ και πολλούς μήνες δεν κάνω καμιά μεταφραστική ερώτηση στο παρόν φόρουμ ούτε και συμμετέχω σε μεταφραστικού χαρακτήρα συζητήσεις.

 Δεν έχει θέση στο παρόν φόρουμ οποιοσδήποτε δεν αποδέχεται τους κανόνες, πόσο μάλλον όταν τους χαρακτηρίζει και «ανόητους». Οι προσθήκες στους κανόνες γίνονται κατά βούληση των διαχειριστών και οτιδήποτε δεν καλύπτεται από αυτούς είναι στη διακριτική τους ευχέρεια (όπως είναι πασίγνωστο σε όλους τους δικτυακούς τόπους που προσθέτουν/αναθεωρούν κανόνες).

Από εδώ και στο εξής θα εγκρίνονται μόνο μηνύματα από το συγκεκριμένο μέλος που αφορούν βοήθεια σε άλλους σε θέματα ορολογίας. Εάν υπάρξει σημαντική βοήθεια, θα υπάρξει και περίπτωση άρσης της πειθαρχικής ποινής. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη εντός μηνός, και δεν λειτουργήσει επιβοηθητικά στο φόρουμ (αντί συνεχώς να κατακρίνει και να κάνει δύσκολη τη ζωή των συντονιστών) η ποινή θα κλιμακωθεί.

Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σου.
« Last Edit: 03 Sep, 2008, 19:43:55 by spiros »


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72543
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Νίκο μου, η επιλογή των συζητήσεων στις οποίες συμμετέχεις είναι καθαρά δικό σου θέμα και απόλυτα σεβαστή. Προσωπικά, χαίρομαι όταν μου δίνεται η ευκαιρία να σε συναντήσω σε κάποιο νήμα, ό,τι λογής κι αν είναι, όπως προχτές στην ενότητα Fiction.

Οι κανόνες προστίθενται γιατί ποτέ δεν μπορούμε εξαρχής να προβλέψουμε όλες τις πιθανές περιπτώσεις που χρειάζεται να καλυφτούν. Βλέποντας και κάνοντας πάει το πράγμα. Επαναλαμβάνω, γιατί μου έχει τύχει και αλλού, αν οι κανόνες με ζορίζουν πολύ, ή δεν συμμετέχω συχνά (το έχω κάνει) ή φεύγω εντελώς. Ο κανόνας που θεωρείς πρωτοφανώς ανόητο, Νίκο μου, θα σου φαινόταν απολύτως λογικός αν είχες δει μερικά πράγματα που είδαν τα δικά μας μάτια τον τελευταίο χρόνο και που είναι καταγεγραμμένα στα log του συστήματος.

Τέλος, θα πρέπει να πω κάτι που οφείλετε όλοι σας να το ακούσετε με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί εκφράζει και τον Σπύρο και εμένα. Ξέρουμε όλοι μας για ποιο πάπλωμα γίνεται ο καβγάς. Ο Σπύρος κι εγώ αποφασίσαμε εδώ και πολύ καιρό ότι σεβόμαστε πρωτίστως την προσφορά και το έργο κάποιων ατόμων (κυρίως ενός) και κατά δεύτερο λόγο την ηλικία του(ς) και αφήνουμε άλλοτε τους κανόνες κι άλλοτε τη στάση μας να μιλούν για κάποια πράγματα.

Θεωρώ τη σημερινή συζήτηση και άλλες παρόμοιες στο παρελθόν άνευ λόγου και - αυτό θέλω να προσέξετε - σας παρακαλώ θερμά να μη τη συνεχίσετε. Θα ήθελα να έχετε υπόψη ότι έχουμε απαντήσεις για όλα όσα ρωτάτε ή υπονοείτε τον τελευταίο καιρό, αλλά έχουμε επιλέξει να μην πούμε λέξη παραπάνω εξαιτίας όσων αναφέρω στην προηγούμενη παράγραφο. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε «λασπολογία» όσο κι αν θίγονται τα δίκια μας. Θα σας παρακαλούσα να εκτιμήσετε δεόντως αυτή μας τη στάση και να μη μας πιέζετε. Θα πω μόνο ότι ακόμη και οι πειθαρχικές ποινές που έχουν πέσει στο Translatum εδώ και τέσσερα χρόνια είναι ελάχιστες σε σχέση με όσες πέφτουν σε άλλους ιστότοπους και ακόμη πιο ελάχιστες από όσες θα έπρεπε να είχαν πέσει. Κοντολογίς, αυτή τη στιγμή σας γράφω εξαντλώντας πλήρως τα αποθέματα της υπομονής μου.

Και τώρα που το θυμήθηκα: Μάτα, αν πιστεύεις ότι εμείς δεν στενοχωριόμαστε όταν λέμε «αν δε σου αρέσει, να πας αλλού» κάνεις μέγα λάθος και λυπάμαι, γιατί έστω και από τη διαδικτυακή μας επαφή, δεν μας ξέρεις καθόλου, μα καθόλου.
« Last Edit: 29 Aug, 2008, 20:12:58 by wings »
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


DiVx

 • Sr. Member
 • ****
  • Posts: 651
  • Gender:Male

Συνοψίζοντας και μέχρι νεωτέρας, θέλω να πω πως ως επαγγελματίες, όλοι χωράμε και μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς ανάγκη να ανεβαίνουν οι τόνοι.


Συμφωνώ κι επαυξάνω. Ελπίζω να μπορέσουμε να ειρηνεύσουμε. Συγγνώμη κιόλας που παρεμβαίνω.


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72543
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Συγγνώμη που παρεμβαίνω κι εγώ, αλλά οι τόνοι θα ανεβαίνουν στα επιτρεπτά και κόσμια όρια κάθε φορά που πρέπει να αποδοθεί στοιχειώδης δικαιοσύνη σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του φόρουμ. Αν, βέβαια, μας επιτρέπετε να ξέρουμε τα θέματα αυτά λίγο καλύτερα από όλους.

Ως επαγγελματίες, όλοι χωράμε παντού, αλλά με σεβασμό και αγάπη προς όσους δημιούργησαν τους χώρους στους οποίους γραφόμαστε για να αλληλοβοηθηθούμε.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


banned8

 • Jr. Member
 • **
  • Posts: 132
  • Gender:Male
Ξέρουμε όλοι μας για ποιο πάπλωμα γίνεται ο καβγάς. Ο Σπύρος κι εγώ αποφασίσαμε εδώ και πολύ καιρό ότι σεβόμαστε πρωτίστως την προσφορά και το έργο κάποιων ατόμων (κυρίως ενός) και κατά δεύτερο λόγο την ηλικία του(ς) και αφήνουμε άλλοτε τους κανόνες κι άλλοτε τη στάση μας να μιλούν για κάποια πράγματα.

Θεωρώ τη σημερινή συζήτηση και άλλες παρόμοιες στο παρελθόν άνευ λόγου και - αυτό θέλω να προσέξετε - σας παρακαλώ θερμά να μη τη συνεχίσετε. Θα ήθελα να έχετε υπόψη ότι έχουμε απαντήσεις για όλα όσα ρωτάτε ή υπονοείτε τον τελευταίο καιρό, αλλά έχουμε επιλέξει να μην πούμε λέξη παραπάνω εξαιτίας όσων αναφέρω στην προηγούμενη παράγραφο. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε «λασπολογία» όσο κι αν θίγονται τα δίκια μας.

Κάποια άτομα κάποιας ηλικίας, ενδεχομένως και προσφοράς, δεν νιώθουν καθόλου ευτυχή που βρίσκονται τόσο κοντά στη «λασπολογία» της επόμενης παραγράφου. Αναρωτιέμαι πόσο συχνά περνάει από το μυαλό μας το ότι τα πράγματα μπορεί να έχουν πολλές ερμηνείες, να υπάρχουν υποκειμενικές θεωρήσεις, να βλέπουμε τα γεγονότα μέσα από παραμορφωτικούς φακούς, να έχουν και οι άλλοι δίκια δίπλα στα δικά μας. Εκτός από το να απαντούμε στις ερωτήσεις των άλλων, μας κάνει καλό να θέτουμε πότε πότε ερωτήσεις και στον εαυτό μας.


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72543
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Νίκο μου, ο καθένας μας επιλέγει πώς στρώνει, πώς κοιμάται και με τι πάπλωμα. Επίσης, αν αγαπά τη λάσπη ή όχι.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Πότε πότε πρέπει να θέτουμε ερωτήσεις και στον εαυτό μας. Όλοι μας.

Α, ναι, και κάτι ακόμα. Το άδικο και το δίκιο του απέναντί μας καλό θα είναι να του το λέμε στα ίσια κι όχι πίσω από παραμορφωτικούς ή άλλους φακούς. Κι όχι να στήνουμε διαρκώς στα 5 μέτρα όποιον βρίσκουμε εύκαιρο.
« Last Edit: 29 Aug, 2008, 20:12:02 by wings »
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 824744
  • Gender:Male
 • point d’amour
Ο κανόνας είναι σαφέστατος: εάν κάποιος θέτει ερώτημα στον παρόντα ιστότοπο, και ένα άλλο μέλος, απαντάει σε έναν άλλο, τότε αυτό συνιστά αθέμιτη πρακτική (δεν χρειάζεται και πολλή ευφυΐα να το καταλάβει κανείς, ούτε νομικές γνώσεις). Πολλοί θέλουν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Δεν γίνεται όμως. Κρίμα γι' αυτούς.

Κανονικά, σε όσα θέματα έχει εφαρμοστεί η ίδια πρακτική, θα έπρεπε τουλάχιστον να μπει σύνδεσμος αναδρομικά (αν και αυτό δεν συνιστά άφεση για τη συγκεκριμένη πρακτική).

Εδώ η συζήτηση κλείνει. Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη συνεισφορά σας.
« Last Edit: 29 Aug, 2008, 20:18:06 by spiros »


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 824744
  • Gender:Male
 • point d’amour
Να υπενθυμίσω ότι όταν κανείς ανοίγει ένα νήμα για να σχολιάσει περαιτέρω ένα κλειδωμένο νήμα αυτό θα σβήνεται όπως είναι πάγια τακτικά στα περισσότερα φόρουμ. Και πραγματικά είναι αστείο να ακούω περί «ελευθερίας του λόγου», σ' ένα φόρουμ όπου κυκλοφορούν ακόμη ανέμελοι και ωραίοι άτομα που όχι μόνο έχουν καταφερθεί με ασχημότατο τρόπο σε όσους το διαχειρίζονται (σε μηνύματα και email), αλλά έχουν αποκομίσει και πλείστα οφέλη.

Μάλλον θα έπρεπε να μιλάμε περί «ελευθερίας της θρασύτητας».
« Last Edit: 03 Sep, 2008, 09:30:42 by spiros »


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 824744
  • Gender:Male
 • point d’amour
Ποινή στο μέλος sarant με μετάβαση σε κατάσταση moderated και πιθανή κλιμάκωση εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση:

Δεν έχει θέση στο παρόν φόρουμ οποιοσδήποτε δεν αποδέχεται τους κανόνες, πόσο μάλλον όταν τους χαρακτηρίζει και «ανόητους». Οι προσθήκες στους κανόνες γίνονται κατά βούληση των διαχειριστών και οτιδήποτε δεν καλύπτεται από αυτούς είναι στη διακριτική τους ευχέρεια (όπως είναι πασίγνωστο σε όλους τους δικτυακούς τόπους που προσθέτουν/αναθεωρούν κανόνες).

Από εδώ και στο εξής θα εγκρίνονται μόνο μηνύματα από το συγκεκριμένο μέλος που αφορούν βοήθεια σε άλλους σε θέματα ορολογίας. Εάν υπάρξει σημαντική βοήθεια, θα υπάρξει και περίπτωση άρσης της πειθαρχικής ποινής. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη εντός μηνός, και δεν λειτουργήσει επιβοηθητικά στο φόρουμ (αντί συνεχώς να κατακρίνει και να κάνει δύσκολη τη ζωή των συντονιστών) η ποινή θα κλιμακωθεί.

Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σου.
« Last Edit: 01 Sep, 2008, 17:19:15 by spiros »


 

Search Tools