CheeseCake σε 10' (χωρίς ψήσιμο)

evdoxia

  • Translator | Reviewer | Merenda |
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 2315
    • Gender:Female
Υλικά

1 πλάκα βούτυρο (εγώ βάζω τετράγωνο ΒΙΤΑΜ σε χρυσόχαρτο)
1 πακέτο μπισκότα Digestive
1 μικρό κουπάκι γιαούρτι
1 μικρό κουπάκι τυρί φιλαδέλφεια
1 μικρό γάλα
1 πακέτο φυτική σαντιγύ GARNI
1 μαρμελάδα βύσσινο

Για να διευκολυνθείτε, φανταστείτε ότι το γλυκό έχει 3 στρώσεις: 1) Πάτος με τα μπισκότα, 2) Η άσπρη κρέμα, 3) Μαρμελάδα

1η στρώση
Λιώνω βούτυρο + Θρυμματίζω μπισκότα. Τα ανακατεύω μαζί και τα πατικώνω σε ένα πυρέξ ή sanitas μίας χρήσης ή μπολ ή ταψάκι.

2η στρώση
Ανακατεύω (με το χέρι) το γιαούρτι + τυρί. Ανακατεύω σε μίξερ ελάχιστο γάλα + 1 σακουλάκι garni μέχρι να γίνει μια πηχτή σαντιγύ.
Ανακατεύω όλα τα άσπρα υλικά μαζί και στρώνω επάνω από τα μπισκότα.

3η στρώση
Αραιώνω την μαρμελάδα με ελάχιστο ζεστό νερό και την απλώνω επάνω από την άσπρη στρώση.

Τέλος, βάζω το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα.

Μικρά μυστικά
Το γλυκό δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη.
Για πιο ελαφρύ γλυκό, βάλτε γιαούρτι light, φιλαδέλφεια light, γάλα light, και μαρμελάδα ΖΩΓΡΑΦΟΣ για διαβητικούς με φρουκτόζη.
Γίνεται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται ψήσιμο.
Δεν χρειάζεται να κρυώσει η μία στρώση για να απλώσετε την άλλη.
Είναι εντυπωσιακό όταν το σερβίρετε. Όσο πιο μικρή είναι η διάμετρος του σκεύους σας τόσο πιο παχύ θα γίνει το κάθε κομμάτι. Αποφύγετε τα μακρόστενα ταψιά.

Το φτιάχνω 4 χρόνια και έχω μοιράσει τη συνταγή παντού! Όλοι ξετρελαίνονται.
Καλή επιτυχία
εΡ


Translation is the art of failure – Umberto Eco


 

Search Tools