Translation - Μετάφραση

General => Conferences & Events => General Discussion => Obituaries => Topic started by: Frederique on 28 Dec, 2016, 09:34:20

Title: Carrie Fisher [Κάρι Φίσερ] (1956-2016)
Post by: Frederique on 28 Dec, 2016, 09:34:20
Carrie Frances Fisher (October 21, 1956 – December 27, 2016) was an American actress, writer, producer, and humorist. She was the daughter of singer Eddie Fisher and actress Debbie Reynolds. Fisher was known for playing Princess Leia in the Star Wars film series. Her other film roles included Shampoo (1975), The Blues Brothers (1980), Hannah and Her Sisters (1986), The 'Burbs (1989), and When Harry Met Sally... (1989).
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Carrie_Fisher_2013.jpg/220px-Carrie_Fisher_2013.jpg)
Fisher was also known for her semi-autobiographical novels, including Postcards from the Edge and the screenplay for the film of the same name, as well as her autobiographical one-woman play and its nonfiction book, Wishful Drinking, based on the show. She additionally served as a script doctor, working on other writers' screenplays. In later years, she earned praise for speaking publicly about her experiences with mental health and drug addiction.

Fisher died at the age of 60 on December 27, 2016, after going into cardiac arrest during a transatlantic flight four days earlier.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carrie_Fisher


Πέθανε σε ηλικία 60 ετών η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η διάσημη πριγκίπισσα Λέια του σύμπαντος του Star Wars. Σύμφωνα με τον ατζέντη της, η Κάρι Φίσερ πέθανε από καρδιακή προσβολή.
(https://www.translatum.gr/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstatic.in.gr%2Fwebstatic%2F69E6F036435CEACE229C97146694F7DF.jpg&hash=ad04bb3a9d6480707276ede67315354b1ae546ae)
Η ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες. Μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκ μέρους της κόρης της Φίσερ, Μπίλι Λουρντ: «Με μεγάλη θλίψη, η Μπίλι Λουρντ επιβεβαιώνει ότι η αγαπημένη της μητέρα Κάρι Φίσερ πέθανε στις 8:55 το πρωί. Αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο και θα λείψει πολύ σε όλους».

Η Κάρι Φίσερ είχε γίνει κινηματογραφικό είδωλο μέσα από τον ρόλο της πριγκίπισσας Λέια, ρόλος που αγαπήθηκε από χιλιάδες θαυμαστές -και μη- του «Πολέμου των Άστρων». Θρυλική έχει μείνει η κόμμωσή της στο Star Wars, καθώς και το μαγιό που φορούσε στη σκηνή όπου ήταν αιχμάλωτη του Jabba the Hut.

Θεωρείται μία από τις πιο δυναμικές ηρωίδες ταινίας μπλοκμπάστερ, πρότυπο για πολλές σύγχρονες ηρωίδες, όχι μόνο στο σύμπαν του Star Wars, αλλά και σε άλλες ταινίες.

H Κάρι Φίσερ είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή -ζήτημα για το οποίο μιλούσε ανοιχτά και με θάρρος- και για πολλά χρόνια έδινε μάχη με τον εθισμό της στην κοκαΐνη και τα παυσίπονα.

Προσφάτως η Κάρι Φίσερ εξέδωσε βιογραφία της, στην οποία αποκάλυπτε ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων του Star Wars -και ενώ ο συμπρωταγωνιστής της Χάρισον Φορντ ήταν παντρεμένος- οι δυο τους διατηρούσαν ερωτική σχέση.

H Κάρι Φίσερ γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1956 στο Μπέβερλι Χιλς από διάσημους γονείς (πατέρας της ήταν ο Έντι Φίσερ και μητέρα της η Ντέμπι Ρέινολντς). Ο Έντι Φίσερ εγκατέλειψε την μητέρα της και την ίδια όταν η Κάρι ήταν 2 ετών για να παντρευτεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Το 1983 παντρεύτηκε τον Πολ Σάιμον, αλλά ο γάμος τους διήρκεσε μόλις έναν χρόνο. Έχει μία κόρη, την Μπίλι Λουρντ με τον Μπράιαν Λουρντ.

Υπήρξε, επίσης, αρραβωνιασμένη με τον Νταν Ακρόιντ.

Εκτός από την κλασική τριλογία του Πολέμου των Άστρων (A New Hope, The Empire Strikes Back, The Return of the Jedi), η Κάρι Φίσερ εμφανίστηκε και στο Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει, ενώ εμφανίζεται και στο Επεισόδιο VIII, το οποίο βρίσκεται στην φάση του post production (σύμφωνα με το Variety η Κάρι Φίσερ είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα για τη συγκεκριμένη ταινία).

H Κάρι Φίσερ είχε εμφανιστεί επίσης στο Scream 3, στο Όταν ο Χάρυ Γνώρισε τη Σάλι, στο Shampoo του Γουόρεν Μπίτι και στο Η Χάνα και οι Αδελφές της.

Έγραψε το βιβλίο Postcards from the Edge, στο οποίο αναφέρθηκε σε ζητήματα ψυχικής υγείας και εθισμών, καθώς και το σενάριο το οποίο βασίστηκε στο εν λόγω βιβλίο. Στην ταινία πρωταγωνίστησαν η Σίρλεϊ ΜακΛέιν και η Μέριλ Στριπ.
Πέθανε η «πριγκίπισσα Λέια», Κάρι Φίσερ - Ειδήσεις - Πολιτισμός - in.gr (http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500122524)