Τώρα που το σκέφτομαι... από μια άλλη οπτική γωνία...
1) Αντικαθιστούμε όλες τις κούπες με σπασμένο χερούλι. Φροντίζουμε να είναι κόκκινες. Αν όχι, επιμένουμε ότι είναι.
2) Προμηθευόμαστε ασφαλή γκαζάκια και αλλάζουμε τη φιάλη στα μισοτελειωμένα.
3) Σαπουνίζουμε το μπρίκι γιατί μόνο με ξέπλυμα γεμίζει ασπρίλες και άλατα.
4) Προμηθευόμαστε καμιά κατοσταριά αναπτήρες.
5) Προμηθευόμαστε καμιά κατοσταριά βετέξ.
6) Επεμβαίνουμε με το βετέξ, αλλά παριστάνουμε τις κουφές σε περίπτωση ατυχήματος.
7) Αναπληρώνουμε με καφέ καφέ και καφέ ζάχαρη τα ειδικά δοχεία και τα τοποθετούμε μπροστά- μπροστά στα ντουλάπια/ ράφια/ γκαζάκια, ανάλογα με την περίπτωση. Αφήνουμε στοιχεία για το πού βρίσκονται.
8) Αν θέλουμε, ανακατεύουμε λευκή ζάχαρη με καφέ καφέ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εναλλακτικά, κρύβουμε όλα τα καθαρά κουταλάκια εκτός από ένα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ψιλογκρινιάζουμε για να μη μας πάρουν χαμπάρι.
9) Επεμβαίνουμε με το βετέξ διακριτικά.
10) Ξαναεπεμβαίνουμε με το βετέξ διακριτικά.
11) Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το βετέξ αν χρειαστεί. Χρησιμοποιούμε δεύτερη βρύση ή δεύτερο βετέξ, αν χρειαστεί.
12) Φροντίζουμε να υπάρχουν μπισκοτάκια δίπλα στο γκαζάκι. Εναλλακτικά, δίπλα στο βάζο με τον καφέ. Αν όχι, διακριτικά, υποδεικνύουμε τη θέση στην οποία βρίσκονται. Ανοίγουμε το ντουλάπι, το κουτί και τη ζελατίνα, αν υπάρχει.
13) Επεμβαίνουμε με τη σκούπα.
14) Σαπουνίζουμε το μπρίκι για να μην ασπρίσει από τα άλατα. Κάνουμε σα να μη συμβαίνει τίποτε. Εν τω μεταξύ, παριστάνουμε ότι παρακολουθούμε daytime TV.
15) Επεμβαίνουμε με το βετέξ και τη σκούπα.
16) Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρις ημερησίως.
17) Επιμένουμε να τον λέμε ''τούρκικο καφέ''. Επιβραβεύουμε την προσπάθεια. Αν είναι Κυριακή, προσποιούμαστε ότι κάνουμε δίαιτα για να αποφύγουμε το μπάρμπεκιου.