όψεις

Guest · 22 · 8582

banned8

• Jr. Member
  • **
Τι έχει πάθει η συντονίστρια (και ουχί σινδονίστρια) και φωνάζει; Ποιος μίλησε για τις δικές της προτάσεις; Με όψεις του διαδικτύου προβληματιζόμαστε.

user4

• Sr. Member
  • think again!
Αν μιλάμε για σχέδια κτιρίων ή μηχανολογικό σχέδιο, θα πούμε κάτοψη, άνοψη (που είναι, για κτίρια μιλώντας, στην ουσία μια κάτοψη των οροφών ή ψευδοροφών) και ανάλογα με την ιδιαίτερη προτίμηση του μηχανικού ή τις ιδιαιτερότητες του έργου θα πούμε είτε όψεις Α,Β,Γ,Δ είτε πρόσοψη, οπίσθια (χάλια αυτό ε;) όψη και πλάγια ή πλαϊνή όψη με καθορισμό προσανατολισμού. Εγώ σε σχέδια προτιμώ το Ανατολική όψη, Δυτική όψη κλπ.
Μιλώντας για αντικείμενα, θεωρώ λογικότερο το πάνω πλευρά, κάτω πλευρά, πρόσοψη, πίσω όψη, πλαϊνη όψη. Άνοψη και κάτοψη για αντικείμενα -με όλο το σεβασμό προς πολύ πιο έμπειρους χρήστες της γλώσσας- δεν μου φαίνεται πολύ καλό. Εξαρτάται βέβαια και από το ύφος του κειμένου...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο!

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
Τι έχει πάθει η συντονίστρια (και ουχί σινδονίστρια) και φωνάζει; Ποιος μίλησε για τις δικές της προτάσεις; Με όψεις του διαδικτύου προβληματιζόμαστε.

Αντί να αναφέρει εσένα η Ελένη στο ημίδιπλο προηγούμενο σεντόνι της, είχε αναφέρει εμένα κατά λάθος. Οπότε έκανε τη σχετική διόρθωση την ώρα που εγώ φώναζα για την ούγια. :-)
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)

elena petelos

• Hero Member
  • Qui ne dit mot consent.
Αντί να αναφέρει εσένα η Ελένη στο ημίδιπλο προηγούμενο σεντόνι της, είχε αναφέρει εμένα κατά λάθος. Οπότε έκανε τη σχετική διόρθωση την ώρα που εγώ φώναζα για την ούγια. :-)

Τι ημίδιπλο;; Αίσχος! Ούτε καν μονό! :))))

(Πειραϊκής Πατραϊκής)

• Guest
Ελπίζω να βοήθησα λίγο!

Πιστεύω ότι μου το ξεδιάλυνες εντελώς! Ευχαριστώ πολύ!

Search Tools