Ποίηση, λογοτεχνία ή θέατρο από... CD

wings · 1 · 2533

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 72170
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Ποίηση, λογοτεχνία ή θέατρο από... CDAUDIO BOOKS. Εξαπλώνονται όλο και περισσότερο, τα επιλέγουν όλο και περισσότεροι εκδότες. Ισως γιατί αφορούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, που θέλουν να «διαβάζουν» τα βιβλία που επιθυμούν οδηγώντας το... αυτοκίνητο, κάνοντας κάτι μηχανικό στο κομπιούτερ τους ή, απλώς, επειδή λόγω ηλικίας, τους δυσκολεύουν τα έντυπα βιβλία.  Σύμφωνα με την Καθημερινή (28.01.2009), τα cd που περιέχουν βιβλία, θεατρικά έργα, ποιήματα, αυτοβιογραφίες, στοχασμούς, αυξάνονται όλο και περισσότερο. Η bond-us music κυκλοφόρησε μια σειρά με τίτλο «Λόγου χάριν» με λογοτεχνία, θέατρο, ποίηση, αλλά και την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστασίου.

Στη συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνονται τα cd:
Ο Χρόνης Μίσσιος διαβάζει Χρόνη Μίσσιο, ένα ανέκδοτο κείμενο με τίτλο «Ο δρόμος του επαναστάτη είναι μοναδικός και μοναχικός».
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει τρία μονόπρακτα των Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λουίτζι Πιραντέλο, Αντον Τσέχωφ, μια έκδοση αφιερωμένη στη μνήμη του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου.
Ο Γιώργος Μοσχίδης διαβάζει Καβάφη, Καρυωτάκη, Λαπαθιώτη, Χατζόπουλο.
Ο Χρήστος Γιανναράς διαβάζει Παπαδιαμάντη, Ελύτη και δικά του τεχνήματα.
Ο Κώστας Καζάκος διαβάζει ποιήματα των Γ. Ρίτσου, Τ. Λειβαδίτη, Μ. Αναγνωστάκη.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, αποδίδει δώδεκα ανθολογημένα κείμενα από τη συγγραφική του πορεία, με τίτλο «Η άλλη άποψη». Οι μουσικές γέφυρες σε όλα τα cd είναι του Βαγγέλη Μπόντα.

Μια χρήσιμη πρωτοβουλία, ένας άλλος τρόπος να διαβάζουμε καινούργια ή κλασικά κείμενα.

Πηγή: http://www.e-paideia.net/News/article.asp?lngEntityID=62588&lngDtrID=102
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools