Convertxtodvd (φτιάξε το δικό σου dvd, μπορείς)

banned13

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 2972
    • Gender:Female
Επειδή πρόσφατα κόλλησα το μικρόβιο να κατεβάζω ταινίες, αντί να περιμένω πότε θα ευκαιρήσω να τις δω στον κινηματογράφο, και οι επισκέψεις στο βιντεοκλάμπ με κουράζουν, έψαχνα να βρω το καλύτερο software που μετατρέπει τα avi σε dvd KAI βάζει υποτίτλους. Το Nero φτιάχνει dvd, αλλά δεν βάζει υποτίτλους. Ο λόγος που ήθελα τους υποτίτλους είναι ότι πολλές φορές χάνω λέξεις από τους διαλόγους κι αυτό με εκνευρίζει - μόνο όταν βλέπω την ταινία με ακουστικά στα αφτιά μου ακούω τέλεια. Προτιμώ, όμως, να βλέπω τους διαλόγους πάνω στην οθόνη, παρά να φοράω ακουστικά. Και φυσικά είναι απαραίτητοι για ταινίες σε γλώσσες που δεν ξέρω καλά ή καθόλου, π.χ. κατέβασα το Volver και τη Ζωή σαν Τριαντάφυλλο.

Επανέρχομαι στο θέμα. Κατεβάζω την ταινία σε avi και τους υποτίτλους σε srt. Δοκίμασα πάνω από 10 προγράμματα μετατροπής και επιτέλους κατέληξα σε κάτι που αγγίζει το τέλειο:
http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/

Με μερικά κλικ βάζεις την εικόνα μαζί με τον υπότιτλο (έχεις επιλογή να ρυθμίσεις τα πάντα, γραμματοσειρά, μέγεθος κλπ.) και σε λίγο "καις" ένα dvd που μπορείς να το δεις με την ησυχία σου, στο σαλόνι σου, όχι μπροστά στον υπολογιστή. Βέβαια, η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από το μέγεθος του αρχείου avi που κατέβασες. Αν θέλεις πιο καλή εικόνα, θα καθίσεις πολλές ώρες και θα περιμένεις να κατεβούν μερικά γιγαμπάιτ. Αλλιώς, στο άρπα-κόλλα κατεβάζεις καμιά 700αριά ΜΒ και δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις από την ανάλυση.

Φυσικά, μ' αυτόν τον τρόπο μπορείς να φτιάξεις και δικό σου dvd. Δική σου εικόνα, δικοί σου υπότιτλοι. Αλλά δεν έχω ακόμα σκηνοθετικές φιλοδοξίες. Μάλλον θα είναι το επόμενο χόμπι μου.


 

Search Tools