Συγκινητικό και αληθινά ανθρώπινο: η σχέση αγάπης γιαγιάς και εγγονού στην εποχή του κορονοϊού

Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.ethnos.gr/ellada/132655_koronoios-h-shesi-agapis-giagias-kai-eggonoy-poy-nika-ton-covid

 Ο 19χρονος Χρήστος, επειδή λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να μπει στο γηροκομείο και να επισκεφθεί την αγαπημένη του γιαγιά, τη βλέπει από το τζάμι του δωματίου της, επικοινωνούν μέσω κινητού και λέει τρυφερά λόγια ο ένας στον άλλον.

Μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία εκτυλίσσεται σχεδόν κάθε μέρα σε οίκο ευγηρίας της Αθήνας, απόδειξη ότι ο κορονοϊός δεν μπορεί να διαρρήξει στο ελάχιστο τις ανθρώπινες σχέσεις που στηρίζονται στην αληθινή αγάπη.

Ο 19χρονος Χρήστος, επειδή λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να μπει στο γηροκομείο και να επισκεφθεί την αγαπημένη του γιαγιά και να την αγκαλιάσει, τη βλέπει από το τζάμι του δωματίου της. Οι δυο τους ακουμπάνε τα χέρια τους στο τζάμι και νοιώθουν ότι αγγίζονται. Επικοινωνούν μέσω κινητού και λέει τρυφερά λόγια ο ένας στον άλλον. Ο Χρήστος τη ρωτάει, αν είναι καλά, αν έφαγε, αν έχει παρέα. Τη λέει ότι την αγαπάει πολύ και εκείνη του απαντάει ότι τον αγαπάει πιο πολύ από όλους.

Ο Χρήστος μεγάλωσε με τη γιαγιά του και δεν ξεχνάει ότι όταν ήταν μικρός και είχε ανάγκες, εκείνη του της ικανοποιούσε. Το ίδιο κάνει και αυτός τώρα στη γιαγιά, η οποία λόγω της προχωρημένης ηλικίας της έχει τις δικές της ανάγκες.   


Ποτέ να μην ξεχνάμε τους  αγαπημένους μας ηλικιωμένους στους δύσκολους αυτούς καιρούς! Είναι χρέος μας!
« Last Edit: 11 Nov, 2020, 22:52:29 by wings »
In dubio pro reo


 

Search Tools