σ.σ.1. προς μεγάλη απογοήτευση του Γιώργου-mousafiris, η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι για χόρταση. Περισσότερο είναι για μία πνοή δροσιάς - μιας και προβλέπω να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρελές ζέστες - και για να εκτονώσετε τη δημιουργικότητά σας.
σ.σ.2. είναι πανεύκολη.
σ.σ.3. για να εξηγούμεθα, όλες οι συνταγές που παραθέτω, είναι δοκιμασμένες!!!
ΥΛΙΚΑ:
1 πεπόνι
1 φακελάκι ζελέ κεράσι ή φράουλα
1 κομπόστα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το πεπόνι.
Κόβουμε τη μία βάση του πολύ λίγο, τόσο όσο χρειάζεται για να σταθεί όρθιο. Κόβουμε αρκετά την άλλη βάση του πεπονιού.
Από τη μεγάλη βάση, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τους σπόρους και ελάχιστο μέρος από την σάρκα του, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το ζελέ.
Τοποθετούμε ανάποδα το πεπόνι σε μια πιατέλα, για να στραγγίσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ. Προσοχή, θα βάλουμε 2 δάχτυλα λιγότερο νερό απ' ότι γράφει η συσκευασία. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει, ώσπου να αρχίσει λίγο να πήζει (περίπου τόσο πηχτό όσο είναι το μέλι).
Γεμίζουμε το πεπόνι με το ζελέ και το βάζουμε όρθιο στο ψυγείο, μέχρι να πήξει τέλεια.
Αν θέλουμε, βάζουμε στο ζελέ κομμάτια νωπού φρούτου ή κονσέρβα φρουτοσαλάτα, χρησιμοποιώντας το σιρόπι της στη δημιουργία του ζελέ αντί για νερό.
Μόλις παγώσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορεί να κοπεί σε φέτες, όπως τρώμε πάντα το πεπόνι ή σε ροδέλες, τις οποίες μπορούμε να διακοσμήσουμε με σαντιγί.
Αν θέλουμε, πριν το σερβίρουμε, καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα του πεπονιού.
Καλή σας επιτυχία!