αθέμιτος ανταγωνισμός -> unfair competition, unlawful competition

Frederique

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 80227
    • Gender:Female
  • Creative, Hardworking and Able!
αθέμιτος ανταγωνισμός -> unfair competition, unlawful competition, rat race

Με τον όρο Αθέμιτος ανταγωνισμός χαρακτηρίζεται το σύνολο των μεθόδων εμπορικού ανταγωνισμού που κολάζονται από τον Νόμο, όταν στη προσπάθεια προσέλκυσης καταναλωτικού κοινού χρησιμοποιούνται δόλια μέσα όπως απομίμηση ονόματος ή εμπορικού σήματος, δυσφήμηση ανταγωνιστών, ή προϊόντων τους, παραπλανητικές διαφημίσεις κ.ά.

Στην Ελλάδα η καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού επιδιώχθηκε πρώτα από τον Νόμο 146/1914, που αποτελούσε ακριβή μετάφραση του αντίστοιχου γερμανικού νόμου περί αθεμίτου ανταγωνισμού.


[...]Στο στόχαστρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να βρίσκεται η Google. Η Επιτροπή «πολύ σύντομα» θα ξεκινήσει επίσημα έρευνα για κατηγορίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού για να εξετάσει εάν η εταιρεία που διεκπεραιώνει δύο στις τρεις διαδικτυακές αναζητήσεις στις ΗΠΑ «θάβει» τον ανταγωνισμό στα αποτελέσματα για να προωθήσει άλλες δικές της υπηρεσίες. Μάλιστα, η έρευνα αφορά και στα «πληρωμένα» αποτελέσματα με τους προβεβλημένους συνδέσμους. [...]
« Last Edit: 24 Jun, 2011, 22:04:37 by spiros »
Communicate. Explore potentials. Find solutions.


 

Search Tools