Το φεστιβάλ Βενετίας στη σκιά των «Άλπεων»

crystal

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 9014
    • Gender:Female
Το φεστιβάλ Βενετίας στη σκιά των «Άλπεων»Η πρόσφατη ελληνική παράδοση στο φεστιβάλ Βενετίας (πέρσι ήταν εδώ το «Attenberg» και η «Χώρα προέλευσης») συνεχίζεται φέτος με τις «Άλπεις», τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά τον «Κυνόδοντα».

Ιδιοφυές όσο και η ταινία που τον πήγε ως τα Όσκαρ, ακόμη πιο σκοτεινό και ιδιαίτερο στο χιούμορ του, το καινούργιο του φιλμ είναι μέχρι τώρα μια από τις καλύτερες ταινίες που είχαμε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Η ιστορία της αφορά σε μια ομάδα ανθρώπων με το όνομα «Άλπεις», που αντικαθιστούν νεκρούς συγγενείς για χάρη ανθρώπων που δεν μπορούν να αντέξουν την απώλειά τους. Μπλέκοντας το παράδοξο χιούμορ με ένα παγωμένο δράμα και κορυφώνοντας την ιστορία με τρόπο αποστασιοποιημένο άλλα σπαρακτικό, οι «Άλπεις» επεκτείνουν το βεληνεκές του σινεμά του Λάνθιμου και δικαίως εντυπωσιάζουν.
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/359/%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%C2%AB%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CF%89%CE%BD%C2%BB

The Guardian (Xan Brooks)
«Είναι πολύ εύκολο να χαθείς στις Άλπεις. Μια αργή, ανέκφραστη, αφηρημένη ιστορία φαντασμάτων από τον πλέον εφευρετικό Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργο Λάνθιμο. Ακόμα κι ο τίτλος της ταινίας είναι παραπλανητικός. Με το που χαμηλώνουν τα φώτα της αίθουσας, περιπλανιόμαστε χωρίς χάρτη σε ένα τοπίο που ούτε απότομο είναι αλλά ούτε και χιονισμένο. Είναι ένα τοπίο επίπεδο και σκοτεινό. Αξίζει να εμπιστευτείς τον σκηνοθέτη. Άφησε τον να σε τραβήξει κυριολεκτικά από την μύτη. Ο Λάνθιμος γνωρίζει ακριβώς πού θέλει να πάει και πού θέλει να καταλήξει».

The Guardian (Steve Rose) παρουσιάζοντας το «Το Παράξενο Κύμα του Ελληνικού Κιν/γραφου»:
«Είναι τυχαίο ότι η πιο προβληματική χώρα του κόσμου παράγει το πιο περίεργο και παράξενο σινεμά σήμερα;»

Hollywood Reporter (Deborah Young)
«Οι Άλπεις έχουν μια ανεξήγητη δύναμη να παγιδεύουν τον θεατή σε έναν ερμητικό ιστό απάνθρωπων σχέσεων».

Ο κριτικός Olyver Lyttelton του Playlist προτείνει:
«Πήγαινε στις Άλπεις όσο πιο ψυχρός γίνεται».
http://www.athensvoice.gr/article/culture/movies/news/%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%8C-%CE%AE-%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1 

Search Tools