Χαρίζονται 20 σκύλοι (επίκειται ευθανασία)

FoReIgNeR

 • Sr. Member
 • ****
  • Posts: 725
  • Gender:Female
Αναδημοσιεύω μία αγγελία που βρήκα στο AthensGreeceFreecycle group, ελπίζω να προλαβαίνει να γίνει κάτι γι' αυτό:

Χαρίζονται 20 σκύλοι καθαρόαιμα μποξέρ, λαμπραντόρ, κόλλεϋ, κυνηγετικά, πουντλς, κουταβάκια όλων των ηλικιών στο καταφύγιο ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ, στη Λάρνακα της Κύπρου. Θα υποβληθούν σε ευθανασία σε μία εβδομάδα.
Παρακαλώ προωθήστε.

(KYPROS)
00365-99023462 - ΤΟΥΛΑ
And my heaven is wherever you are ...


Natassa

 • Sr. Member
 • ****
  • Posts: 1157
Πρόσφατα κάποιο άλλο μέλος του Τρανσλάτουμ μας πληροφόρησε για το ίδιο γεγονός. Προ ημερών είχα λάβει το ίδιο μήνυμα στο ηλ. ταχυδρομείο μου. Ρώτησα και έμαθα πως πράγματι συμβαίνει αυτό. Από λίστα στην οποία είμαι γραμμένη, έλαβα αυτό.

"Εχθές μίλησα στο τηλέφωνο με την κ. Τούλα Ναθαναήλ από την Κύπρο σχετικά με τα 20 σκυλιά της Κύπρου που θα θανατωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη περίπτωση 20 σκύλων που θα τους κάνουν ευθανασία.  Η κ. Ναθαναήλ μου είπε ότι κάθε εβδομάδα βάζουν στο δημοτικό κυνοκομείο (έξω από τη Λάρνακα) 20-30 σκύλους κάθε ηλικίας και ράτσας κι αν δεν υιοθετηθούν σε 15 μέρες τα "κοιμίζουν".  Είναι ένα μόνιμο πρόβλημα που έχουν (κάπου το ξέρω το σενάριο) και δεν ξέρουν τί να κάνουν με τα αδέσποτα.  Από τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις στέλνονται ζώα και στο εξωτερικό σε οικογένειες που τα υιοθετούν, αλλά έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μας, με την Ισπανία, την Πορτογαλλία, την Ρουμανία, τη Βουλγαρία την Τουρκία κ.λπ. κ.λπ. Δεν χρειάζεται να παραθέσω περισσότερες χώρες.  Πρόγραμμα στειρώσεων και επανένταξης που να στηρίζεται από κρατικούς φορείς δεν έχουν, ό,τι κάνουν οι φιλόζωοι που πληρώνουν από τη τσέπη τους τις στειρώσεις."
Οπωσδήποτε παράθυρο
Να βλέπω έξω, να χαμογελώNatassa

 • Sr. Member
 • ****
  • Posts: 1157
Νεότερα...

http://www.protothema.gr/content.php?id=9367

Η Κύπρος δολοφονεί αθώα ζώα!

26 Μαΐου 2008, 17:50

της Δήμητρας Αιγινίτη

Κάθε 15 ημέρες πάνε για «ευθανασία» περίπου 20 με 30 υγιέστατα σκυλιά, ηλικίας από 2,5 μηνών έως και 10 χρονών. Η χρήση του όρου «ευθανασία» στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφώς λανθασμένη, αφού «ευθανασία» γίνεται σε ζώα τα οποία πάσχουν από ανίατες νόσους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνουμε λόγο για δολοφονία! 

Ο… δήμιος, που είναι το ίδιο το κράτος της Κύπρου, μπορεί να έγινε πρόσφατα μέλος της Ε.Ε., όμως η αποτρόπαιη συμπεριφορά του απέναντι σε αθώα πλάσματα, είναι σκέτη ντροπή. Δεν είναι δυνατόν με τη βούλα του νόμου κάθε εβδομάδα να στοιβάζονται 20 – 30 σκυλιά, κάθε ηλικίας και ράτσας, σε κλουβιά του Δημοτικού Κυνοκομείου της Κύπρου στο καταφύγιο του Αραδίππου και να χάνουν έτσι απλά τη ζωή τους επειδή το κράτος δεν μεριμνά για τα στοιχειώδη. Σύμφωνα με την απαράδεκτη νομοθεσία της Κύπρου, τα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται από τους δρόμους, αν δεν δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες εντός 15 ημερών, εκτελούνται. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και εκείνα τα οποία θεωρούνται κατοικίδια και φέρουν μικροτσίπ, χάνουν τη ζωή τους διότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν σκάνερ για να δουν σε ποιον ανήκει ο σκύλος. Οι εκτελέσεις άτυχων ζώων συντροφιάς σίγουρα δε συνιστούν πολιτισμένη κοινωνία, και γι' αυτό θα πρέπει πλέον να ασκηθούν έντονες πιέσεις για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Το protothema.gr μίλησε με την επιθεωρήτρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κύπρου κυρία Τούλα Ναθαναήλ η οποία τονίζει ότι: «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, αφού η κυβέρνηση δεν αλλάζει τη νομοθεσία περί θανάτωσης. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απαράδεκτο και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να συμβαίνει. Εγώ έχω ήδη υιοθετήσει 40 σκυλιά τα οποία φροντίζω στη φάρμα που έχω και απλώς ελπίζω να βρεθούν ανάδοχοι γονείς ώστε να μπορέσουν να ζήσουν αυτά τα πλάσματα».

Σε λίγες ημέρες 20 ακόμη ανυπεράσπιστοι καθαρόαιμοι σκύλοι ράτσας (μπόξερ, λαμπραντόρ, κόλεϊ, κυνηγετικά κ.α) αλλά και γλυκύτατα ημίαιμα σκυλιά, θα έρθουν αντιμέτωπα με τον… δήμιο της Κύπρου. Την ίδια στιγμή σε ιδιωτικό καταφύγιο μέσα στη Λευκωσία, υπάρχουν 400 ακόμη μελλοθάνατα σκυλιά, αφού το κυπριακό κράτος δεν διατίθεται να μεριμνήσει με κρατικά προγράμματα για τη στείρωση και την επανένταξη των άτυχων ζωντανών. 

Αν επιθυμείτε να σώσετε κάποιο σκυλάκι από την «ευθανασία» παρακαλώ επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα :

00397-99023462 (κυρία Τούλα Ναθαναήλ, Κτηνιατρική Υπηρεσία Κύπρου)

00397-99326045 ( κυρία Στέλλα Στυλιανού, εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου Αργος στην Κύπρο)
Οπωσδήποτε παράθυρο
Να βλέπω έξω, να χαμογελώ


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815679
  • Gender:Male
 • point d’amour
Στην Ελλάδα είναι τραγικό το πρόβλημα: από τη μία πλήρης αδιαφορία για τα αδέσποτα και την υγεία τους, από την άλλη κανένας έλεγχος και καμία παρέμβαση με αποτέλεσμα να γίνονται δημόσιος κίνδυνος και να προκαλούν ακόμη και ατυχήματα (εάν περνάτε βράδι από Σύνταγμα, π.χ. θα έχετε δει πολλές φορές σκυλιά που τρέχουν πίσω από αμάξια γαυγίζοντας).

Εδώ βέβαια, δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους, με τους ελεεινούς δρόμους π.χ. και τις χιλιάδες που πεθαίνουν στην άσφαλτο, θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν νοιαζόντουσαν για τα ζώα.
« Last Edit: 27 May, 2008, 16:12:06 by spiros »Natassa

 • Sr. Member
 • ****
  • Posts: 1157
Είναι ελεεινοί!

Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και εκείνα τα οποία θεωρούνται κατοικίδια και φέρουν μικροτσίπ, χάνουν τη ζωή τους διότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν σκάνερ για να δουν σε ποιον ανήκει ο σκύλος.

Τόσο δύσκολο είναι να έχουν το απαραίτητο εξοπλισμό ώστε τα χαμένα, τουλάχιστον, ζώα να επιστρέφουν στο σπίτι τους;!
Τα ζώα τους πείραξαν; Όλη η μαζεμένη σαβούρα στους δρόμους δεν τους ενοχλεί; Έξω από το σπίτι μου εγκαταλείπουν επανειλημμένα αυτοκίνητα, τα οποία ο Δήμος όποτε θυμηθεί έρχεται να μαζέψει. Το ζώο που έχει ψυχή τους πειράζει;

Αναγνωρίζω ότι στον Δήμο Ηλιούπολης, μετά από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, και αφού ανέλαβε νέος δήμαρχος (μετά από τον άλλον που είχε μπαστακωθεί τουλάχιστον μια 15ετία και δε βοηθούσε), το σωματείο που φροντίζει τα αδέσποτα είδε επιτέλους φως! Στηρίζουν πλέον και οικονομικά αλλά και με άλλους τρόπους το Σωματείο, όσο μπορούν. Αν αναλάμβανε κάθε περιοχή να φροντίσει για τις ανάγκες της, δε θα υπήρχαν ούτε αυτά αλλά ούτε και άλλα προβλήματα.
Οπωσδήποτε παράθυρο
Να βλέπω έξω, να χαμογελώ


mariapar

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 1899
  • Gender:Female
O σκύλος μου είναι αρκετά επιθετικός και αυτό με εμποδίζει να υιοθετήσω κι άλλα, πράγμα που θα έκανα ευχαρίστως με την κατάσταση που βλέπω γύρω μου... και στη δική μου περιοχή από την ιδιωτική πρωτοβουλία κρεμόμαστε, και συγκεκριμένα από ένα ιδιωτικό καταφύγιο που έχει δημιουργήσει ένας άνθρωπος, που κάνει ό,τι μπορεί χωρίς καμιά βοήθεια από φορείς.

Κι η λύση είναι τόσο απλή... στείρωση στα αδέσποτα, εμβολιασμός και απελευθέρωσή τους... ο πληθυσμός θ' αρχίσει σύντομα να μειώνεται. Τι περιμένεις όμως... Για πανηγύρια υπάρχουνε λεφτά, αλλά για ενίσχυση σε σωματεία που προσφέρουν έργο για τα ζωντανά και εμμέσως και για τον άνθρωπο, αχ, τι κρίμα, μόλις μας τελείωσαν! 
One finger cannot lift a pebble (Native American proverb)


 

Search Tools