Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) -> Greek National Health Service Organisation, Greek National Organization for Health Care Provision, National Organization for Health Care, Unified health insurance fund, National Organization for the Provision of Healthcare Services, Common Distributor of Health Services, Organization for Health Care Services Provision, Greek National Organisation for Healthcare Services Provision, Greek National Organisation for Health Care Services Provision

spiros · 3 · 45486

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 816673
    • Gender:Male
  • point d’amour
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) -> National Organization for the Provision of Healthcare Services;
Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Νέα δυναμική στην περίθαλψη 9,5 εκατ. ασφαλισμένων, δημιουργεί η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το 92% των ασφαλισμένων της χώρας ελπίζουν, πλέον, σε καλύτερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από έναν οργανισμό ο οποίος ξεκινά με προϋπολογισμένη δαπάνη για το 2012, χαμηλότερη από τα 8 δισ. ευρώ.

«Οι ασφαλισμένοι των ταμείων, οι κλάδοι υγείας των οποίων εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα πολλών επιλογών, άρα την πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας», δήλωσε, περιγράφοντας το στόχο του νέου οργανισμού, ο υπουργός Εργασίας κ.Κουτρουμάνης.
Ξεκινά η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) | in.gr

Ριζικές αλλαγές στην οργάνωση των ταμείων υγείας επιφέρει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του οργανισμού περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας κ. Αν΄Λοβέρδο αλλάζει ριζικά το σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ, αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί τη ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας των ταμείων.

Επί της ουσίας ενοποιούνται οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι κλινικές του, το Νοσοκομείο Βραχείας Νοσηλείας, οι Κλάδοι Υγείας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ως προς τις παροχές τους σε είδος, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), υπό το νέο οργανισμό.

Εν συνεχεία ο νέος εθνικός οργανισμός παροχών υγείας θα συνδεθεί με το ΕΣΥ.

Οπως ορίζεται στο νομοσχέδιο πόροι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι:

α. Η ετήσια επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ποσοστό 0,7% του ΑΕΠ. Η επιχορήγηση αυτή αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου στην τριμερή χρηματοδότηση νέων ασφαλισμένων για τον κλάδο ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ, βάσει του άρθρου 35 του ν. 2084/1992 (Α’ 165), και την κρατική συμμετοχή για τον ΟΓΑ.

Σκοπός του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας είναι:

α. Η παροχή υπηρεσιών υγείας στους εν ενεργεία ασφαλισμένους, συνταξιούχους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, των μεταφερομένων φορέων.

β. Ο λειτουργικός συντονισμός και η επίτευξη συνεργασίας μεταξύ των φορέων που συνιστούν το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Ε.Σ.Υ., των ιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου, των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Ολο το νομοσχέδιο Δημιουργείται Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online
« Last Edit: 06 Feb, 2019, 13:15:45 by spiros »

 

Search Tools