Manuel Schoch [Μάνουελ Σοχ] (1946 - 2008)

spiros · 6 · 6781

spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 816673
  • Gender:Male
 • point d’amour


Manuel Schoch (born 1946-2008) is a Swiss mystic and spiritual healer, best known for developing the healing method of “time therapy.”
https://en.wikipedia.org/wiki/Manuel_SchochHealing with Qualities By Manuel Schoch

Home page
Videos with Manuel Schoch
« Last Edit: 01 Dec, 2011, 23:24:25 by spiros »


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72016
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείς;
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 816673
  • Gender:Male
 • point d’amour
If we just practice simply observing in the present without description, without any identification, we find ourselves in stillness and in flow. Flow means there is no beginning and no end and therefore no time to get in the way of love, bliss and stillness.


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 816673
  • Gender:Male
 • point d’amour
Now we shouldn’t see compassion as some romantic concept, but ask ourselves: “What is the energy of compassion?“ In order to answer that you first have to ask yourself: What is the basic principle of thinking, of the mind? It is black-white, either-or, me or you. For compassion we just have to change one word: me AND you. That is the process of compassion. Whenever there’s “me and you”, there’s a state of stillness. Stillness is not the absence of noise; stillness is the process of you and me at the same time. Not forgetting me, and not forgetting you either, nothing else. And then I ask you: if you look at the world, if you look at your life, is there even one reason for not having the connection “me and you” every day, with everyone?  There is absolutely no reason. When you see that, in that compassion automatically you’ll have the chain of feelings, the out-of-body consciousness, modern meditation and the inner state of stillness. That is all you need in this life.

http://www.tunein.ch
« Last Edit: 08 Aug, 2011, 17:03:26 by spiros »spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 816673
  • Gender:Male
 • point d’amour
The Three Ethic Principles, by Manuel SchochΤα Χαρίσματα Θεραπεύουν
Manuel Schoch   

Σελίδες: 288   
Τιμή: € 19,5   
ISBN: 960-6666-37-9   
Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος  2006

Περίληψη:
«Η ελευθερία δεν θα έρθει, όταν στέκεστε έξω από την πόρτα της αγάπης, χτυπώντας δειλά και περιμένοντας κάποιον άλλον να την ανοίξει. Η ελευθερία έρχεται όταν ανοίξετε την πόρτα μόνοι σας. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία κλειδωμένη πόρτα. Μπορεί να πιστεύετε ότι η μητέρα σας την έκλεισε, αλλά τελικά, δεν είχε τη δυνατότητα να την κλειδώσει και να πετάξει το κλειδί. Ο νους και τα χαρίσματα σας είναι ανεξάρτητα από τις πράξεις των άλλων».
-απόσπασμα από το βιβλίο

«Είναι ένα βιβλίο που αντί να το διαβάζεις σε διαβάζει»
-αναγνώστης

Ξεπεράστε τα τραύματα του παρελθόντος, αναβιώστε τις ξεχασμένες εμπειρίες της παιδικής σας ηλικίας, αποκαλύψτε τα κρυμμένα μυστικά…. αυτό σημαίνει άραγε θεραπεία; Σίγουρα όχι, σύμφωνα με το Time Therapy! Η αυθεντική, καινούργια, δυναμική θεραπευτική προσέγγιση του Μανουελ Σοχ εστιάζει σε αυτό που πραγματικά είστε: ανθρώπινες υπάρξεις, οι οποίες διαθέτουμε ένα τεράστιο δυναμικό, και μας υπόσχεται ότι η σύνδεση με τα χαρίσματα μας θα φέρει την προσωπική μας ολοκλήρωση, μέσα από το δρόμο της αγάπης.
Μέσα από τη συστηματική παρατήρηση του ενεργειακού συστήματος του ανθρώπου, ο Μάνουελ Σοχ προσφέρει ένα άμεσο και πρακτικό τρόπο για να εκφράσετε το αληθινό δυναμικό των χαρισμάτων σας. Συνδυάζει την ψυχολογία με την πνευματικότητα, δείχνοντας τη σπουδαιότητα της συνειδητότητας, πέρα από το φυσικό σώμα και το νου. Αυτή η διευρυμένη διάσταση της συνειδητότητας, σας οδηγεί πέρα από το φόβο, στην ειρήνη και τη ζωτικότητα, που τόσο πολύ λαχταράτε.

Παρατήρηση: Το Κλειδί της Ελευθερίας
Manuel Schoch   

Σελίδες: 152   
Τιμή: € 15,5   
ISBN: 978-960-6666-73-5   
Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος  2007

Περίληψη:

Η Ασταβάκρα Γκίτα είναι ένα πανάρχαιο ινδικό κείμενο της κλασικής περιόδου Βεδάντα. Έχει σχολιαστεί και εκτιμηθεί από πολλούς σημαντικούς πνευματικούς δασκάλους όπως οι Ραμακρίσνα, Βιβεκανάντα, Ραμάνα Μαχάρσι, Ραντχακρίσναν και Όσσο, καθώς παρουσιάζει με σπάνια καθαρότητα και δύναμη τις παραδοσιακές διδασκαλίες του μη δυϊσμού (Ανταβαϊτά). Οι διδασκαλίες της Ασταβάκρα Γκίτα έχουν πολύ εύστοχα χαρακτηρισθεί ως ένα «κβαντικό άλμα στο απόλυτο».

Ο Μάνουελ Σοχ, ερμηνεύοντας τη διαχρονική σοφία του αρχαίου κειμένου μέσα από την οπτική και τις ποιότητες του σύγχρονου ανθρώπου, μας δείχνει στην πράξη, βήμα βήμα, πως μπορούμε, αντί να αναλωνόμαστε στη διαρκή αντίδραση και προσπάθεια ν’ αλλάξουμε τα πράγματα γύρω μας, απλώς να τα παρατηρούμε. Πως αντί να ταυτιζόμαστε με το σώμα, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις συνήθειες και τις εμπειρίες του, μπορούμε να συνδεθούμε με την αιώνια συνειδητότητα  απ’ όπου πηγάζουν όλα αυτά.

Ο Μάνουελ Σοχ με ξεχωριστή καθαρότητα και απλότητα περιγράφει πως μπορεί κανείς να παραμείνει μέσα στην κατάσταση της εσωτερικής γαλήνης, απ’ όπου αναδύονται όλες οι ποιότητες της ζωής και η αγάπη, η ειρήνη και η συμπόνια, έκσταση και η φώτιση.
http://www.isorropon.gr/bookinfo.asp?id=106
http://www.isorropon.gr/bookinfo.asp?id=37

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ
συγγραφέας ΣΟΧ ΜΑΝΟΥΕΛ

Εκδοτικός Οίκος : ΟΞΥ
μεταφραστής : ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
επιμελητής : ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
18,00 €

Σύνοψη
Στο ξεκίνηµα της ζωής του, ο Μάνουελ Σοχ έζησε στις πιο αντίξοες συνθήκες: µεγάλωσε, σαν ανεπιθύµητο παιδί, σε ορφανοτροφείο, κάτω από την κακοποίηση των καλογριών. Το χάρισµα της ενόρασης τον βοήθησε να ξεπεράσει τα τροµακτικά παιδικά του χρόνια. Από τότε, έζησε ανάµεσα σε δύο κόσµους. Σε ηλικία έξι χρονών, υιοθετήθηκε από µια πλούσια οικογένεια γιατρών. Ο ιδρυτής του «Time Therapy», όταν έµαθε πώς να χρησιµοποιεί τα χαρίσµατά του προς όφελος των άλλων ανθρώπων, κατάλαβε ποιο ήταν το πραγµατικό νόηµα της µοίρας του. Μία συγκινητική ανθρώπινη ιστορία γεµάτη ευχάριστες εναλλαγές, ένα µάθηµα ζωής που βήµα-βήµα µάς δείχνει ποια είναι η ουσία της ύπαρξής µας: τα χαρίσµατα της καρδιάς. Ο Μάνουελ Σοχ, έφυγε από κοντά μας στις 10 Οκτωβρίου του 2008. Ευτυχώς πρόλαβε να γράψει ο ίδιος την αυτοβιογραφία του: Δεν είμαι ούτε ο Βάλτερ Μύλλερ, ούτε ο Μάνουελ Σοχ. Είμαι άνθρωπος και γεννήθηκα, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ωστόσο, όμορφα γεγονότα μου έδειξαν τότε και πολλές φορές αργότερα στη διάρκεια της ζωής μου, ότι δεν είμαι αυτό που φαινόταν καταρχήν. Η ουσία μου, αυτό που αποτελεί τον ενδόμυχο πυρήνα μου, υπάρχει πέρα από τη φαινομενική μορφή μου. Αυτός ο πυρήνας, είναι κι αυτό που με αφορά μέσα στην απόλυτα ανυπόκριτη αγνότητά του. Σ’ αυτό αναφέρεται και το βιβλίο μου. Όταν διηγούμαι την ιστορία του Βάλτερ Μύλλερ ή του Μάνουελ Σοχ, θέλω να φανερώσω αυτόν τον πυρήνα, χρησιμοποιώντας την ιστορία της ζωής μου, απλώς σαν ένα παράδειγμα. Χρησιμοποιώ την εξαίρεση για να φωτίσω αυτό που είναι κοινό σε όλους τους ανθρώπους και παρόλα αυτά δεν είμαστε καθόλου εξοικειωμένοι μαζί του. Όλοι οι μυστικιστές και οι σοφοί, άντρες και γυναίκες, έχουν μιλήσει γι’ αυτό. Το ονόμασαν «Θεό», ή «φώτιση» ή «Υπέρτατο όν». Η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύουν ότι αφορά στην εκστατική εμπειρία κάποιων λίγων εκλεκτών. Αμφισβητώ αυτή την ευρέως διαδεδομένη προκατάληψη και λέω απλώς: είμαι μια ανθρώπινη ύπαρξη.

http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0240047
« Last Edit: 13 Sep, 2010, 14:00:43 by spiros » 

Search Tools