semisweet chocolate -> ημίγλυκη σοκολάτα

CandyGal

  • Semi-Newbie
  • *
    • Posts: 5
bittersweet and semisweet: containing min 35% cocoa solids.
unsweetened/bitter chocolate: contains no sugar.

Τα δικά μας πικρή, μαύρη/σκούρα, υγείας, κουβερτούρα (και δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο), με τι από τα πιο πάνω αντιστοιχούν;
« Last Edit: 16 Sep, 2012, 14:23:21 by spiros »


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 812592
    • Gender:Male
  • point d’amour
Δεν είμαι σίγουρος αν αντιστοιχούν κάπου. Σε τελική ανάλυση έχουν να κάνουν με βαθμό περιεκτικότητας των συστατικών.
(Υπόψη, κάθε όρος πρέπει να είναι διαφορετικό θέμα).

bittersweet chocolate -> γλυκόπικρη σοκολάτα
semisweet chocolate -> ημίγλυκη σοκολάτα
unsweetened chocolate -> σοκολάτα χωρίς προσθήκη γλυκαντικών
bitter chocolate -> πικρή σοκολάτα

"Unsweetened chocolate", also known as "bitter", "baking chocolate" or "cooking chocolate" is pure chocolate liquor mixed with some form of fat to produce a solid substance. The pure, ground, roasted cocoa beans impart a strong, deep chocolate flavor. With the addition of sugar, however, it is used as the base for cakes, brownies, confections, and cookies.

"Couverture" is a term used for chocolates rich in cocoa butter. Popular brands of couverture used by professional pastry chefs and often sold in gourmet and specialty food stores include: Valrhona, Felchlin, Lindt & Sprüngli, Scharffen Berger, Cacao Barry, Callebaut, and Guittard. These chocolates contain a high percentage of cocoa.

Product   Chocolate Liquor   Milk Solids   Sugar   Cocoa Fat   Milk Fat
Milk Chocolate   ≥ 10%   ≥ 12%         
Sweet Chocolate   ≥ 15%   < 12%         
Semisweet or Bittersweet (Dark) Chocolate   ≥ 35%   < 12%         
White Chocolate      ≥ 14%   ≤ 55%   ≥ 20%   ≥ 3.5%
https://en.wikipedia.org/wiki/Types_of_chocolate
« Last Edit: 15 Sep, 2012, 19:15:00 by spiros »



CandyGal

  • Semi-Newbie
  • *
    • Posts: 5
Να κάνω άλλα θέματα για όλες τις λέξεις;
Πάντως προς το παρόν δεν νομίζω ότι δόθηκε λύση σε κάποιο από τα πιο πάνω που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Η συσκευασία του προϊόντος τι γράφει πάνω; Τι θα στείλειω τη νοικοκυρά να αγοράσει με τη συνταγή μου;

Με παραπέμπεις στο google, αλλά εκεί έχω βρει (ήδη), μόνο λύσεις στις οποίες κατέφυγαν ερασιτέχνες μεταφράζοντας ηλεκτρονικά, και επιφανειακά.

Εμείς προσαρμόζοντας το κείμενό μας από την αμερικανική πραγματικότητα στην ελληνική, πρέπει να προσαρμόσουμε κάθε λέξη/συστατικό στα "δικά μας"....συνεπώς τα πιο πάνω δεν μας βοηθούν....


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 70698
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Κρατούμε αυτό το νήμα για το semisweet chocolate και ξεκινάς χωριστό θέμα για καθένα από τους άλλους όρους.

Κακώς λες ότι λύση δεν βρέθηκε για κανέναν όρο. Π.χ. για το bitter chocolate χρόνια έχουμε την απόδοση «πικρή σοκολάτα» που τη χρησιμοποιούν τόσο οι νοικοκυρές όσο και οι επαγγελματίες και οι εταιρείες.

Θα συζητήσουμε, όμως, για κάθε όρο χωριστά μόλις ανοίξεις τα σχετικά νέα θέματα.



 

Search Tools