Τον Μάιο οι εξετάσεις για τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας - κατάθεση αιτήσεων από 26/01 έως 13/02/2009

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 71011
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Τον Μάιο οι εξετάσεις για τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας


Από την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις για τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν 9 και 10 Μαΐου.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Σημειώνεται ότι εξετάσεις πραγματοποιούνται για πτυχία πέντε διαφορετικών επιπέδων (από Α1, "στοιχειώδης γνώση" έως Γ1 "πολύ καλή γνώση") σε πέντε ξένες γλώσσες:  Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά. Όπως τονίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  Στρατής Τζιμής, τα πτυχία αυτά είναι  πλήρως αναγνωρισμένα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι πρώτα στο "προσοντολόγιο" του Α.Σ.Ε.Π.

Επίσης, τα πιστοποιητικά που εκδίδονται είναι συνταγμένα σε δύο γλώσσες, την ελληνική και την πιστοποιημένη γλώσσα, γεγονός που απαλλάσσει τους κατόχους τους από περιττές δαπάνες και χρονοβόρες διαδικασίες για την επίσημη μετάφρασή τους στα ελληνικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου στην Μυτιλήνη, ή στο αντίστοιχο γραφείο της Μύρινας. Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε γλώσσα και πτυχίο υπάρχουν στον ιστότοπο www.kpg.ypepth.gr.

Πηγή: Αιολικά Νέα


 

Search Tools