Παρουσιάστηκε η προμελέτη του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 71011
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Ένα μεγάλο έργο

Παρουσιάστηκε η προμελέτη του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009Παρουσία του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ζάππειο Μέγαρο η παρουσίαση της προμελέτης του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο χώρου του παλαιού Ιπποδρόμου στο Δέλτα Φαλήρου.

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες έργο, που θα συνδυάζει την παιδεία, τον πολιτισμό και τη δημιουργία χώρου πρασίνου, το οποίο θα παραδοθεί προς χρήση στο ελληνικό δημόσιο μετά το 2015.

Με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, σε ένα χώρο περίπου 166.000 τ.μ., θα δημιουργηθούν η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, ο πλούτος της οποίας θα είναι προσβάσιμος εξ αποστάσεως μέσω του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, η νέα Εθνική Λυρική Σκηνή, η «Αγορά» (καθ' ομοίωση του χώρου συνάθροισης της Αρχαίας Ελληνικής Αγοράς) και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Την παρουσίαση της προμελέτης έκανε ο διεθνούς φήμης Ιταλός αρχιτέ0κτονας Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του έργου.

«Μέρα προσμονής και υπερηφάνειας για ένα μεγαλειώδες έργο» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον «μεγάλο εθνικό ευεργέτη» Σταύρο Νιάρχο.

...

Η συνέχεια του άρθρου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ


 

Search Tools