defatting -> αφαίρεση λίπους, απολίπανση, αφαίρεση λιπαρών, αφαίρεση λιπαρών ουσιών, αφαίρεση λιπαρών υλών

Frederique

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 80227
    • Gender:Female
  • Creative, Hardworking and Able!
defatting -> αποβουτύρωση

Degreasing often called Defatting or fat trimming, is the removal of fatty acids from an object. In culinary science, degreasing is done with the intention of reducing the fat content of a meal.
https://en.wikipedia.org/wiki/Degreasing

"Defatted soy flour"
« Last Edit: 01 Aug, 2013, 11:16:47 by spiros »
Communicate. Explore potentials. Find solutions.


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 810394
    • Gender:Male
  • point d’amour
αφαίρεση λίπους" defatting
απολίπανση" defatting
αφαίρεση λιπαρών

Defatting is a medical term that describes the chemical dissolving of dermal lipids, from the skin, on contact with defatting agents. This can result in water loss from the affected area and cause the whitening and drying of the skin which may result in cracking, secondary infection and chemical irritant contact dermatitis.

Degreasing often called Defatting or fat trimming, is the removal of fatty acids from an object. In culinary science, degreasing is done with the intention of reducing the fat content of a meal.
https://en.wikipedia.org/wiki/Defatting
« Last Edit: 01 Aug, 2013, 11:17:08 by spiros »






wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 69248
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Ωστόσο και η αποβουτύρωση έτσι πρέπει να λέγεται, αλλά δεν προλαβαίνω να ψάξω τώρα για να σου πω με σιγουριά.


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 810394
    • Gender:Male
  • point d’amour
Χλομό defatting αποβουτύρωση

fat = λίπος και όχι βούτυρο. Υπάρχουν και άλλα λίπη πέραν από το βούτυρο.

Moreover, the processing of "warm milk" allows for the preservation of the milk’s original qualities and is perfectly in keeping with the manufacture of a fat cheese, i.e. the milk is not skimmed and wild strains of starter are used.
Επομένως, η μεταποίηση του γάλακτος αμέσως μετά το άρμεγμα επιτρέπει να διατηρηθούν οι αρχικές ιδιότητές του και συνάδει απόλυτα με την παραγωγή λιπαρών προϊόντων, χωρίς αποβουτύρωση, με χρήση άγριων στελεχών ζυμών
http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lang=en&ihmlang=en&lng1=en,el&lng2=bg,cs,da,de,el,en,es,et,fi,fr,hu,it,lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv,&val=526260:cs

Skimmed milk (United Kingdom and Canada), or skim milk (United States of America and Australia), is made when all the cream (also called milkfat) is removed from whole milk.
https://en.wikipedia.org/wiki/Skimmed_milk
« Last Edit: 01 Aug, 2013, 11:27:53 by spiros »


Frederique

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 80227
    • Gender:Female
  • Creative, Hardworking and Able!

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 69248
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Για το skimming υπάρχει και η απίσχανση. Ας το δούμε κάποια άλλη στιγμή, όμως, γιατί μ' ενδιαφέρει το θέμα, αλλά δεν ευκαιρώ καθόλου σήμερα γι' αυτή την κουβέντα.


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 810394
    • Gender:Male
  • point d’amour

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 69248
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Ναι, μου ξέφυγε ένα νι. :-)

Κάνεις λάθος γιατί χρησιμοποιείται σε ετικέτες τροφίμων και μάλιστα ως «απίσχναση». Επίσης το skimmed milk το λένε και αποκορυφωμένο γάλα.


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 810394
    • Gender:Male
  • point d’amour
Χρησιμοποιείται δηλαδή με τη λάθος μορφή; Δεν το έχω δει ποτέ (ούτε οι ανευρέσεις βοηθούν). Το θεωρώ καλή απόδοση του emaciation.


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 69248
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou

 

Search Tools