Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από 1.200 φοιτητές ετησίως στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ

wings · 1 · 1541

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 70698
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από 1.200 φοιτητές ετησίως στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ

Περισσότεροι από 1.200 νέοι από όλο τον κόσμο διδάσκονται κάθε χρόνο την ελληνική γλώσσα και μυούνται στον ελληνικό πολιτισμό, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ.

Το Σχολείο διοργάνωσε την εορταστική εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, κατά την οποία αλλοδαποί σπουδαστές παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα, ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καθώς και δικές τους συνθέσεις.

«Ερχόμαστε από διάφορες χώρες και έχουμε πολλά να πούμε», επισήμανε η σπουδάστρια Ειρήνη Οβανεσιάν από την Αρμενία, η οποία φοιτά στο Σχολείο για να ακολουθήσει διδακτορικό στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Ο Ουκρανός Ιβάν Κοσόφσκι, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει Θεολογία, πρόσθεσε ότι τα μαθήματα ξεφεύγουν από τη στείρα διδασκαλία της γλώσσας. «Οι καθηγητές δεν μας διδάσκουν απλώς, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το χαρακτήρα και τις ιδιαίτερες κλίσεις μας», λέει.

Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει προγράμματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας διάρκειας λίγων ημερών έως και ενός έτους. Τα τμήματα παρακολουθούν αλλοδαποί, που επιθυμούν να φοιτήσουν στις σχολές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Οι σπουδαστές, που φοιτούν κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος, προέρχονται, μεταξύ άλλων, από το Κονγκό, τη Νιγηρία, την Ταϊλάνδη, την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο, τη Ναμίμπια, το Περού, τη Βραζιλία, τη Μολδαβία, την Αρμενία, τις ΗΠΑ και την Αιθιοπία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας, καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Άννα Αναστασιάδη - Συμεωνίδη, εξηγεί ότι στόχος του Σχολείου είναι τα παιδιά να επιστρέψουν στις πατρίδες τους μεταφέροντας μηνύματα της ελληνικής κουλτούρας.

«Από εμάς διδάσκονται όχι μόνο τη γλώσσα, αλλά και το λαϊκό πολιτισμό. Για το λόγο αυτό οργανώνουμε συχνά ποικίλες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα όλης της Ελλάδας», λέει και επισημαίνει πως δίπλα στους σπουδαστές είναι πάντα οι καθηγητές τους, καθώς «συχνά έρχονται σε επαφή με τις ελληνικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και χρειάζονται βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα».

Πηγή: http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=4996


 

Search Tools