«Εικονικό» το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

wings · 1 · 1138

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 71977
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
«Εικονικό» το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ένα εικονικό μουσείο, στους ψηφιακούς χώρους του οποίου ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάζει τρισδιάστατα έργα, να δημιουργεί τη δική του έκθεση και να μυείται στα «μυστικά» της Τέχνης, δημιούργησε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το εγχείρημα, που υλοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα μόλις 7 μηνών, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Το εικονικό μουσείο θα είναι επισκέψιμο από την ερχόμενη εβδομάδα μέσα από την ιστοσελίδα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (www.mmca.org.gr).

Θα παρουσιάζονται περίπου 100 τρισδιάστατα έργα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, καθώς και αντίγραφα διάσημων δημιουργιών, με βάση τις οποίες ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του έκθεση, ακόμα και να την κοινοποιεί στους φίλους του! Επίσης, θα προσφέρεται εκπαιδευτικό παιχνίδι, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορεί ο χρήστης να κατανοεί πώς πρέπει να «διαβάζει» ένα έργο τέχνης, ώστε να το ερμηνεύει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το έργο «Εικονικό Μουσείο» αξιολογήθηκε από ειδικούς σε θέματα πληροφορικής και ευχρηστίας, από μουσειολόγους, αλλά και από ένα τυχαίο δείγμα 30 επισκεπτών του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η αξιολόγηση και τα σχόλια που προέκυψαν ελήφθησαν υπόψη στις τελικές βελτιώσεις.

...

Η συνέχεια του άρθρου στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (9 Φεβρουαρίου 2009)
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools