Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα που ανοίγω οπότε αν έχω κάνει λάθη συγχωρείστε με, και φυσικά ας αναλάβουν οι συντονιστές να το διαχειριστούν αναλόγως.
Σε λίγες μέρες θα δώσω για τις εξετάσεις του ΙΚΥ για υποτροφία και το πρόβλημα που έχω είναι με την 3η ενότητα της Διερμηνείας. Η ύλη για διάβασμα είναι αυτή:
3. Θεωρία, Πράξη και Διδακτική της Διερμηνείας: Είδη και ιδιαιτερότητες των διαφόρων τρόπων διερμηνείας.
Προσδιοριστικοί παράμετροι της διερμηνευτικής διαδικασίας. Διερμηνευτική προσέγγιση ενός προφορικού
κειμένου. Η ερμηνευτική προσέγγιση στη θεωρία της διερμηνείας. Η επικοινωνιακή προσέγγιση στη θεωρία της
διερμηνείας. Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ μεταφράσεως και διερμηνείας. Μεθοδολογικές προσεγγίσεις της
διδακτικής της διερμηνείας. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ενός μαθήματος ταυτόχρονης διερμηνείας. Σχεδιασμός και
ανάπτυξη ενός μαθήματος διαδοχικής διερμηνείας.
Έψαξα παντού αλλά δεν βρήκα κάποιο βιβλίο που να περιέχει τα παραπάνω θέματα. Έχω βρει κάποια βιβλία στα αγγλικά αλλά δεν εμπεριέχουν την ύλη. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει που ενδεχομένως να έχει παρακολουθήσει κάποιο σχετικό μάθημα ή να μου προτείνει κάποιο ελληνικό βιβλίο ή έστω κι αγγλικό αρκεί να καλύπτει την ύλη ή έστω ένα μέρος της;
Πραγματικά βρίσκομαι σε τραγική κατάσταση γιατί είναι άδικο να παλεύεις να πάρεις μια υποτροφία και να σου πετάνε την ύλη αχταρμά και μάλιστα σε τομείς που δεν σε ενδιαφέρουν. Απορώ πότε θα καταλάβουν αυτοί που βάζουν τις εξετάσεις ότι άλλο πράγμα η μετάφραση κι άλλο η διερμηνεία. Συγνώμη όμως παρεκτράπηκα. :P
Θεώρησα τέλος καλό να ανοίξω το θέμα μήπως και βοηθηθούν μελλοντικά κι άλλα άτομα που ενδέχεται να δώσουν τις ίδιες εξετάσεις.
« Last Edit: 04 Mar, 2009, 16:23:59 by melian »
"Γιατί κανείς ποτέ/ αν και καλά προετοιμασμένος/ προετοιμασμένος δεν βρέθηκε/ δεν βρέθηκε έτοιμος να χάσει"