Εντατικό σεμινάριο: Δίγλωσσα παιδιά. Μύθοι και αλήθειες για την ανάπτυξη και την εκπαίδευσή τους, ΟΞΥΓΟΝΟ από το Μεταίχμιο, Θεσσαλονίκη (Οκτώβριος 2014)

oxygono

  • Oxygono from Metaichmio
  • Newbie
  • *
    • Posts: 19
  • Oxygono from Metaichmio
Εντατικό σεμινάριο: Δίγλωσσα παιδιά. Μύθοι και αλήθειες για την ανάπτυξη και την εκπαίδευσή τους

Διάρκεια: 3 ώρες
Υπεύθυνη σεμιναρίου – Διδασκαλία: Ελένη Μότσιου, λέκτορας στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Αναλυτικά: Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να απαντηθούν τα συχνότερα ερωτήματα που απασχολούν γονείς αλλά και ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για τη διγλωσσία και εμπλέκονται στην ανατροφή και εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών. Θα τεθούν ερωτήματα όπως:
• Θα εμποδίσει μια δεύτερη γλώσσα την ανάπτυξη της μητρικής; Μήπως το παιδί μπερδευτεί με τις δύο γλώσσες;
• Καθυστερούν περισσότερο να μιλήσουν τα δίγλωσσα παιδιά;
• Πότε είναι καλό να αρχίσει το παιδί μια δεύτερη γλώσσα; Είναι πιο εύκολο να μάθει κανείς μια δεύτερη γλώσσα σε μικρότερη ηλικία;
• Είναι καλό να μιλούν οι γονείς στο σπίτι μια γλώσσα διαφορετική από την επίσημη γλώσσα του σχολείου;
• Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς να γίνει το παιδί τους δίγλωσσο – ακόμα και αν δεν ξέρουν τη δεύτερη γλώσσα;
• Ποιες οι προκαταλήψεις για τον δίγλωσσο μαθητή; Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι εκπαιδευτικοί ένα δίγλωσσο παιδί, ώστε να αξιοποιήσει τη διγλωσσία του ως πλεονέκτημα στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία;
• Τελικά, ποια πλεονεκτήματα έχει ένα παιδί αν γίνει δίγλωσσο; Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, 6-9 μ.μ.
Κόστος: 20 ευρώ / 15 ευρώ για φοιτητές και κατόχους έγκυρης κάρτας ανεργίας

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (Θέμα: Δίγλωσσα παιδιά).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.oxygono-metaixmio.gr/news_in.php?lg=gr&pg=&read=137

Η Ελένη Μότσιου είναι λέκτορας στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) με γνωστικό αντικείμενο «Θεωρία και ανάπτυξη της γλώσσας σε μονόγλωσσους και δίγλωσσους ομιλητές» και ερευνήτρια-λεξικογράφος στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (ΑΠΘ). Η επιστημονική και διδακτική δραστηριότητά της περιλαμβάνει επίσης τη συμμετοχή σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την προώθηση της ελληνικής γλώσσας, τη διδασκαλία σε προγράμματα προώθησης της νέας ελληνικής (Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ΑΠΘ), τη συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με εισηγήσεις και δημοσιεύσεις σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

***
Με χαρά σάς ανακοινώνουμε πως οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διαθέτουν πλέον πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην Αθήνα (Ιπποκράτους 118) και το ΟΞΥΓΟΝΟ στη Θεσσαλονίκη (Ολύμπου 81), όπου διοργανώνονται σεμινάρια για ενηλίκους που στοχεύουν στη διά βίου μάθηση και προσφέρουν ουσιαστική κατάρτιση και επιπλέον γνωστικά εφόδια σε ποικίλους τομείς.
« Last Edit: 19 Aug, 2014, 19:03:16 by oxygono »
Oxygono from Metaichmio
Olympou 81, Thessaloniki 

Search Tools