Δεν εμφανίζεται το μενού του Trados στο Word

Katerina Ro

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 153
    • Gender:Female
  • Truth to life, invisible on lies
Καλημέρα σας,

Προσπαθώ να δουλέψω με trados, αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα σήμερα. Η μνήμη ανοίγει κανονικά, αλλά στο αρχείο word δεν εμφανίζεται το menu του Trados!...τι μπορεί να συμβαίνει;

Ευχαριστώ
« Last Edit: 24 Mar, 2009, 12:10:10 by spiros »
Always and forever, whatever, whenever, wherever, whoever...


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Πήγαινε Tools -> Templates and Add ins και δες αν είναι επιλεγμένο το Trados8.dot.

Βλέπε και: https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=38309.0



Katerina Ro

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 153
    • Gender:Female
  • Truth to life, invisible on lies
Ευχαριστώ πολύ, Σπύρο! Όλα οκ φαίνονται τώρα! Αλήθεια, πώς συνέβη αυτό το bug;

Καλημέρα,
Κατερίνα
Always and forever, whatever, whenever, wherever, whoever...


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Κάποια πιθανή διένεξη σε εγκατάσταση τρίτου προγράμματος ή μακροεντολής.



nebula

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 173
    • Gender:Female
Έχω Windos Vista και στo Word (2007) μου εξαφανίστηκε το toolbar του Trados. Έκανα αυτό που έγραψε ο Σπύρος αλλά τώρα κάθε φορά που πάω να ανοίξω το Word μου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο λέει πως υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο πρόσθετο. Αν το απενεργοποίησω το Word ανοίγει, αν όχι, το Word κλείνει. Μήπως πρέπει να κάνω κάποιο update;


eltsiko

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 193
    • Gender:Female
  • These pretzels are making me thirsty
Στο Templates and Add ins, έχεις φορτωμένο τίποτα άλλο εκτός από το Trados8.dot και το Normal.dot;
Φαντάζομαι μέχρι σήμερα δούλευες μια χαρά με το Trados, αλλά μήπως εγκατέστησες πρόσφατα το Office 2007, δηλ. δούλευες μέχρι πρότινος με άλλο Office; Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με παλαιότερες εκδόσεις του Trados, σε περίπτωση που δεν έχεις το 8, αλλά το 7 ή το 6.5. Δεν ξέρω αν έχει αποκατασταθεί αυτό το θέμα μεταξύ MS Office 2007 και παλαιότερων εκδόσεων Trados (αυτό καλό θα είναι να σου το επιβεβαιώσει ο γκουρού Σπύρος). Επίσης, θυμάμαι σε μια συνάδελφο ότι της κολλούσε το Word (δεν θυμάμαι σε ποια έκδοση) επειδή ήταν ενεργοποιημένο το View -> Toolbars -> Microsoft Office Live Add-in (είχε εγκατασταθεί με τις Αυτόματες ενημερώσεις, ούτε καν ήξερε ότι υπήρχε αυτό το πρόσθετο...).
Βέβαια, τα παραπάνω μπορεί να τα γνωρίζεις ήδη αλλά μπορεί κάτι να σου φανεί χρήσιμο!
«Όλα έχουν ειπωθεί, μα αφού κανείς δεν ακούει, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.» André Gide


nebula

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 173
    • Gender:Female
Σε ευχαριστώ! Θα το κοιτάξω αυτό με το Live Add-in, έχω την έκδοση 8 και μέχρι πριν λίγες μέρες όλα δούλευαν ρολόι...Θα δείξει!


Katerina Ro

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 153
    • Gender:Female
  • Truth to life, invisible on lies
Γεια σας,

Ανοίγω το workbench (SDLTrados 2007) κανονικά, φτιάχνω και τη νέα μνήμη, αλλά στο κείμενο του word δεν εμφανίζεται η toolbar του Trados. Πηγαίνω  tools->customize>templates & add-ins, αλλά στην κατηγορία macros δεν υπάρχει τίποτα! Το laptop έχει windows vista και office 2003.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια,
Always and forever, whatever, whenever, wherever, whoever...


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Μήπως έχεις εγκατεστημένο Adobe Acrobat;



Η κατηγορία Macros δεν έχει καμία σχέση.


Katerina Ro

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 153
    • Gender:Female
  • Truth to life, invisible on lies
Σε αυτό το παραθυράκι δεν εμφανίζεται τίποτα, καμία επιλογή...Εννοώ κάτω από το Checked items are currently loaded.
« Last Edit: 19 Feb, 2010, 15:53:54 by Katerina Ro »
Always and forever, whatever, whenever, wherever, whoever...


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Επανάληψη ερώτησης: «Μήπως έχεις εγκατεστημένο Adobe Acrobat;».

1. Please locate the Trados8.dot template file in:
C:\Program Files\SDLInternational\T2007\TT\Templates and copy the Trados8.dot file.
Then go to C:\Users\(YOUR NAME)\AppData\Roaming\Microsoft\Word\Startup and copy the Trados8.dot file over.
Note: Please delete any other Trados templates, such as Trados7.dot.
2. Go to C:\Users\(YOUR NAME)\AppData\Roaming\Microsoft\Templates and delete the normal.dot file


Βλέπε και:
http://www.proz.com/forum/sdl_trados_support/108773-macro_not_found_or_disabled.html
http://www.proz.com/forum/sdl_trados_support/127543-trados_menu_disappeared_in_word.html
http://talisma.sdl.com/display/2n/articleDirect/index.aspx?aid=1466&r=0.01274467


Katerina Ro

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 153
    • Gender:Female
  • Truth to life, invisible on lies
Acrobat Reader 9.0
Always and forever, whatever, whenever, wherever, whoever...


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Δεν πρέπει να έχει μενού το Acrobat Reader στο Word, σωστά;


Katerina Ro

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 153
    • Gender:Female
  • Truth to life, invisible on lies
Ναι, δεν έχει.
Always and forever, whatever, whenever, wherever, whoever...


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Έχεις κάποιες άλλες μακροεντολές από άλλα προγράμματα (που ίσως προσθέτουν μενού/λειτουργίες) στο Word;
Όταν κάνεις επανεκκίνηση, παραμένουν εξαφανισμένες οι μακροεντολές στο templates & add-ins;


 

Search Tools