«Γη» το όνομα της νέας ταινίας της Ντίσνεϋ.

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 69642
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Πλατώ ο πλανήτης Γη για τη νέα ταινία της Ντίσνεϋ

«Γη» το όνομα της νέας ταινίας της ΝτίσνεϋΗ πρώτη ταινία/ ντοκιμαντέρ υπό τη σφραγίδα του νέου τμήματος της Ντίσνεϋ, Disneynature, θα κάνει την έξοδό της στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 22 Απριλίου.

Οι δημιουργοί της (οι οποίοι είναι και δημιουργοί της σειράς «Πλανήτης Γη» του Discovery Channel) πέρασαν πέντε χρόνια συλλέγοντας υλικό για το «Γη» και επισκέφθηκαν 200 τοποθεσίες σε 64 χώρες. Το τελικό αποτέλεσμα: μια ωδή αφιερωμένη στα τοπία, τις επιχές και τα είδη ζωής του πλανήτη μας.

«Έχω δουλέψει σε αρκετά μεγαλόπνοα επιχειρήματα στο παρελθόν, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Γη» είπε ο Άλασταιρ Φόδεργκιλ, ένας από τους δημιουργούς της ταινίας.

Η αφήγηση γίνεται από τον Τζέημς Ερλ Τζόουνς, ηθοποιό γνωστό τόσο για την κινηματογραφική του παρουσία όσο και τις φωνητικές του ερμηνείες ("Πόλεμος των Άστρων», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών") και εξιστορεί τις ιστορίες τριών οικογενειών ζώων (πολικές αρκούδες, ελέφαντες, φάλαινες) καθώς καθοδηγούν τα νεογνά τους μέσα στο πρώτο έτος ζωής τους.

Εκτός της συναισθηματικής πλευράς του θέματος, ο Φόδεργκιλ επεσήμανε τα οικολογικά μηνύματα της ταινίας: «υπογραμμίζει τη σημασία των σημερινών ανθρώπων να διατηρήσουν τον πλανήτη για τα παιδιά τους».

...

Η συνέχεια του άρθρου στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (17 Απριλίου 2009)


 

Search Tools