Και όχι, δεν είμαι έμπειρη... μαγείρισσα, για να προλάβω τις κακές γλώσσες. :)
Aφού κάνεις άλλο φαγητό κάθε μέρα! Πες τα, παιδάκι μου, μόνος σου κι έχω συνηθίσει να σου χώνω και όχι να σε υπερασπίζω!
:-)))
Παιδιά, εγώ ως έμπειρος καταβροχθιστής, αλλά και ως νότιος,
θα συμφωνήσω με την Αλεξάντρα -λεμονάτο χωρίς άλλο
προσδιορισμό είναι μοσχάρι.
ν.
Λοιπόν, γκουγκλ, ο καλύτερος μας φίλος:
1.
Μοσχάρι λεμονάτο 54 hits
2.
Koτόπουλο λεμονάτο240 hits3.
Aρνάκι λεμονάτο 69 Hits
4.
Κατσικάκι λεμονάτο67 hits
Mε διαφορά... στήθους; :-)
Συγγνώμη, αλλά θα επέμβω ως έμπειρη μαγείρισσα και μεγαλύτερη όλων σας.
Λεμονάτο είναι πάντα μοσχάρι.
Αν είναι οτιδήποτε άλλο, μάλλον εξαίρεση, θα πρέπει να αναφέρεται ρητώς: δηλαδή, κοτόπουλο λεμονάτο ή χοιρινό λεμονάτο, ή κατσικάκι λεμονάτο. Επαναλαμβάνω ότι όλα τα άλλα είναι σπάνια και δεν ταυτίζονται με την έννοια λεμονάτο.
Ρωτήστε και έναν εστιάτορα ή σερβιτόρο και θα σας απαντήσει: λεμονάτο σημαίνει μοσχάρι!
Προς Αλεξάνδρα: εκτιμώ τις μαγειρικές σου ικανότητες (ωραία με τάισες αν και ΔΕΝ θα έλεγα ότι ήταν ελλην. κουζίνα -ωραίο το Θεσσαλικό, επιμένω :-))- και ελπίζω σύντομα να με ταΐσεις και πάλι και εκτιμώ τις γνώσεις σου σχετικά με σουσάδικα και ινδικά, αλλά εγώ λεμονάτο ξέρω το κοτοπουλάκι. Στην τελική, βέβαια, το πιο συνηθισμένο -effectively- λεμονάτο είναι το... ψαράκι (κι ας μην λέγεται).
Προβληματισμένη τα μάλα... στράφηκα στις αρμόδιες αρχές...
Πήρα τη γιαγιά μου τηλέφωνο (η μαμά μου -67 ετών, μια και το γυρίσαμε στις ηλικίες- ήταν δίπλα και της το πήρε). Είναι 93, φημίζεται για τις μαγειρικές τις ικανότητες (και ενθουσιάστηκε, νόμιζε ότι θέλω συνταγή, που ασχολούμαι και πάλι -η μαμά μου, βέβαια, φρίκαρε).
Γιαγιά:
κοτόπουλοΜαμά:
Κοτόπουλο και κρέας γενικότερα, ό,τι το "ξυ(ι)νίζουμε" με το λεμόνι και δεν έχει ντομάτα, δεν λέγεται μόνο για το κοτόπουλο... μπλα μπλα... και.... Γιαγιά:
κοτόπουλοΜπαμπάς (από το κάτω τηλέφωνο -είναι σπλιιιιτ-λέβελ το σπίτι):
έλα, Ελενάκι, μαγειρεύεις; Έρχομαι!Μαμά:
μπλα ...αλλά το μοσχάρι, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα... και πρέπει να διευκρινίζεται...ρίχνουμε στο φούρνο... μπλα... καιΓιαγιά:
κοτόπουλοΜαμά:
...για το ψάρι δεν λέγεται, δεν έχει νόημα... και....Γιαγιά:
κοτόπουλοΜπαμπάς:
Ψήνεις μέσα στη ζέστη, βρε παιδί μου;Εγώ:
Καληνύχτα!! Φιλιά!!:-)