Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου - Αθήνα, 22 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2009

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 70808
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Στις 22 Οκτωβρίου το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου και θα προβληθούν περισσότερες από 80 ταινίες.

Το φετινό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, από 22 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου, με περισσότερες από 80 ταινίες, που συστήθηκε πριν 21 χρόνια και εξ αρχής από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», διοργανώνεται φέτος, από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Στο «Ιντεάλ», το «Τριανόν Film Center» και στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», θα φιλοξενηθεί το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, τα αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο του 1970, στη γαλλική «νουβέλ βαγκ», στον κινηματογράφο της περιόδου του οικονομικού κραχ, εκθέσεις φωτογραφίες και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ φέτος έχει εξασφαλίσει την προβολή 14 ταινιών μικρού μήκους, υποψήφιες «φιναλίστ» του 2008 για το βραβείο UIP της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ακόμα, από τις 9 έως και 11 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84», στην «Τεχνόπολι», στο Γκάζι, πραγματοποιείται το Β΄Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, με 14 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, που αναδεικνύουν όψεις και ιστορικές στιγμές της Αθήνας, την καθημερινότητα των κατοίκων της, σε τρεις θεματικές ενότητες:

«Η πόλη και ο Ιερός Βράχος», «Ιστορία, σκέψεις για την πόλη», «Τώρα στην Αθήνα-Νέες Ματιές».

Ανάμεσά τους και το ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του 1983, «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Search Tools