Επίσημα εγκαίνια για τη νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft

diceman

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1328
    • Gender:Male
  • Talk less, say more.
{news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press}

Η Microsoft λανσάρει επίσημα τη μηχανή αναζήτησης Windows Live Search, η οποία λειτουργούσε από πέρυσι σε δοκιμαστική μορφή χωρίς να έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον. Στη νέα μηχανή βασίζονται πλέον τόσο ο δικτυακός τόπος Live όσο και το πιο γνωστό MSN Search.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Live Search αξιοποιεί βελτιωμένους αλγόριθμους για την εύρεση των πιο χρήσιμων συνδέσμων και παράλληλα είναι πιο εύχρηστο.

H μηχανή εντοπίζει ιστοσελίδες, φωτογραφίες, ειδήσεις αλλά και χάρτες, μέσω της υπηρεσίας Live Local Search, η οποία όμως παραμένει σε δοκιμαστική μορφή για όλες τις χώρες πλην των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Προσφέρει επίσης σε δοκιμαστική μορφή αναζήτηση αρχείων βίντεο, ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων, προϊόντων και μεταδόσεων κειμένου μέσω της τεχνολογίας RSS.

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης εμφανίζεται επίσης η επιλογή Related Searches (Σχετικές αναζητήσεις), η οποία δίνει αποτελέσματα που βασίζονται στις λέξεις-κλειδιά του χρήστη συνδυασμένες με λέξεις-κλειδιά άλλων χρηστών.

Η μηχανή συγκρατεί τους όρους αναζήτησης του χρήστη και μπορεί να τους συνδυάζει με επόμενες λέξεις-κλειδιά, ώστε να διευκολύνει την εύρεση σχετικών και χρήσιμων ιστοσελίδων.

Βελτιωμένη, σύμφωνα με τη Microsoft, είναι και η αναζήτηση εικόνων, καθώς όλα τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μία σελίδα με εικονίδια μεταβαλλόμενου μεγέθους.

Η νέα μηχανή αναζήτησης εντάσσεται στην πλατφόρμα Live για online δωρεάν υπηρεσίες, ένα βασικό όπλο της εταιρείας στη μάχη εναντίον των γιγάντων του Διαδικτύου Yahoo! και Google.

Μέχρι τώρα, πάντως, το μερίδιο της Microsoft στην αγορά διαδικτυακών αναζητήσεων ακολουθούσε την κατιούσα, καθώς μειώθηκε από το 11% τον Ιανουάριο στο 9,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Nielsen.

Βασίλης Μπαμπούρης
meta|φραση School of Translation Studies


 

Search Tools