Περιορισμός στο Trados 7.1 και νεότερο στο άνοιγμα πάνω από δύο μνημών

user2 · 25 · 5661

user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Ξέρουμε, άραγε, αν εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός (που εφαρμόστηκε, νομίζω, στην έκδοση 7.1, προ 'sdl' εποχής) ότι δεν μπορείς να ανοίξεις πάνω από μία μνήμες ταυτόχρονα;
(btw, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έμεινα στο 7 και αρνούμαι να προχωρήσω σε άλλη αναβάθμιση.)
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:04:33 by yiannismark »


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813938
    • Gender:Male
  • point d’amour
Γιάννη,

Δεν ξέρω, γιατί δεν τους στέλνεις ένα μήνυμα;
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:04:45 by yiannismark »



alter_ego

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 153
    • Gender:Female
Ναι, στο SDL Trados 2006 (ή με άλλα λόγια στην έκδοση 7.5) δεν μπορείς να ανοίξεις περισσότερες από μία μνήμες, δυστυχώς. Εξαιρετικά εκνευριστικό έως και απαράδεκτο θα έλεγα...
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:04:55 by yiannismark »
Mind the Gap


stathis

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3373
    • Gender:Male
Ναι, στο SDL Trados 2006 (ή με άλλα λόγια στην έκδοση 7.5) δεν μπορείς να ανοίξεις περισσότερες από μία μνήμες, δυστυχώς. Εξαιρετικά εκνευριστικό έως και απαράδεκτο θα έλεγα...

Is it a bug or a feature? :-)

Εγώ πάντως μπορώ να ανοίξω δύο διαφορετικές μνήμες στο SDL Trados 2006. Το δοκίμασα στην έκδοση 7.5.0.756.
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:05:14 by yiannismark »



alter_ego

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 153
    • Gender:Female
Εγώ δεν μπορώ :-(
Θα μας πεις πώς; Pleeeease...
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:05:08 by yiannismark »
Mind the Gap


stathis

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3373
    • Gender:Male
Με διπλό κλικ :))

Σοβαρά τώρα, αν όντως δεν μπορείς να ανοίξεις δύο μνήμες στο 7.1 ή/και στο 7.5, είναι μεγάλο πρόβλημα.

Μήπως μπορεί κάποιος moderator να φτιάξει καινούργιο νήμα; Προφανώς το θέμα ενδιαφέρει πολύ κόσμο.
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:05:21 by yiannismark »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Στη βοήθεια του SDLTrados Freelance 7.1.0.719 είχα(*) δει να αναφέρει ως νέο χαρακτηριστικό του ότι δεν ανοίγει πάνω από μία παρουσία του προγράμματος ταυτόχρονα. Αυτό που λες, Στάθη, είναι από άκρως ενδιαφέρον ως πολύ παράξενο, εκτός εάν η οχλοβοή τους ανάγκασε να καταργήσουν τον περιορισμό στην 7.5.0.756. Η οχλοβοή ή απλώς η κατακόρυφη μείωση των ανανεώσεων (φαντάζομαι).

(*) Δεν μπορώ να παραθέσω απόσπασμα απλώς επειδή το ξήλωσα πάραυτα και επέστρεψα στο 7.0.0.615.
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:05:27 by yiannismark »


Διδώ

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 148
    • Gender:Female
Δυστυχώς, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός στο 7.5.0.756. Εκτός εάν έχει βγει patch για το οποίο δεν έχω ενημερωθεί. Πάντως, από όσο μπορώ να θυμηθώ, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και στο 6.5 όταν το αγόρασα και σε σχετική ερώτηση δεν θυμάμαι να πήρα ικανοποιητική απάντηση... δυστυχώς.
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:05:34 by yiannismark »


stathis

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3373
    • Gender:Male
Αν υπήρχε patch στο δικό μου Trados, δεν θα είχε διαφορετικό build number;

Δώρα, στο 6.5 σίγουρα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Μήπως συνέβαινε/συμβαίνει κάτι με τον υπολογιστή σου;

Σε λίγο θα κάνουμε γκάλοπ όπως πάμε...
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:05:39 by yiannismark »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Αν υπήρχε patch στο δικό μου Trados, δεν θα είχε διαφορετικό build number;
Όχι απαραίτητα. Εξαρτάται από την εφαρμογή στην οποία κάνεις Help->About. Ένα patch αφορά, συνήθως, μερικές μόνο από τις εφαρμογές της οικογένειας. Παράδειγμα:
__________________________________________________________
Fix: October 2005: Patch Release for TRADOS 7.0.0.615
This patch release contains a number of hotfixes described in the Explanation section. It increments the build number of TRADOS TagEditor and some DLL files to 7.0.0.616 (build 616). Translator's Workbench, WinAlign and other applications stay at build 7.0.0.615.
__________________________________________________________
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:05:46 by yiannismark »


Διδώ

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 148
    • Gender:Female
Μήπως συνέβαινε/συμβαίνει κάτι με τον υπολογιστή σου;

Σαν τι να συμβαίνει δηλαδή; Λες να μουλάρωσε με τόσα που τραβάει στα χεράκια μου;
Να φταίει άραγε το software key;
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:05:53 by yiannismark »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Να φταίει άραγε το software key;
Ή μήπως η ηλεκτρική σκούπα που χρησιμοποίησες παραήταν τουρμπισμένη και μαζί με τη σκόνη ρούφηξε και τίποτα χρήσιμο; :-))))

Πάντως, ομολογώ ότι κάτι τέτοιες κινήσεις (*) από μια εταιρεία που έχει ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία -και μάλιστα πανάκριβο- είναι παράγοντες που μόνο πρόοδο δεν δείχνουν, ούτε στο πρόγραμμα, ούτε στην πορεία του στην αγορά μελλοντικά, όπου παίζουν πολλά εναλλακτικά εργαλεία. Εξάλλου, αν γινόμουν τραντοκράτορας για μια μέρα, θα φρόντιζα να αναπτύξω περισσότερο το μερίδιο αγοράς μου που έρχεται από ανανεώσεις / αναβαθμίσεις των παραδοσιακών και πιο "πιασμένων" επαγγελματιών, χωρίς να παραμελώ το κομμάτι των "νέων" (που, όμως, τρομάζουν από την τιμή εισόδου). Και δεν θα ξέχναγα ότι κάποιος που κάνει κακές παρέες βρίσκει πανεύκολα όλες σχεδόν τις εκδόσεις ...τρακαρισμένες, μα πλήρως λειτουργικές. Στο διαδίκτυο χωρίς κόστος, αλλά και στον πραγματικό κόσμο με κόστος ίδιο με την τιμή μερικών φραπέδων!

(*) Ουρανοκατέβατοι περιορισμοί και άλλα, όπως π.χ. ότι σε καμία έκδοση Freelance δεν μπορείς να φτιάξεις ProjectTM μετά από την ανάλυση αρχείων με μια μεγαλύτερη μνήμη/αποθετήριο - λες και ο φριλάντζερ δεν μπορεί να έχει σταθερούς & μεγάλους όγκους δουλειάς από το ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Τότε, γιατί μου λανσάρετε εργαλεία εξόρυξης ορολογίας, ε;

Δεν ήθελα να επιτεθώ σε κανέναν κ σε τίποτα, τη γνώμη μου είπα. Για τα τυπικά, το όνομά μου φαίνεται εδώ δίπλα και το επώνυμο στο προφίλ μου._
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:06:02 by yiannismark »


stathis

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3373
    • Gender:Male
Κάποια άλλη εμπειρία σχετικά με το άνοιγμα δύο μνημών σε Trados 7.1 ή 7.5; Επαναλαμβάνω ότι εγώ ανοίγω 2 μνήμες σε Trados 2006 (7.5) και, πρόσφατα, το τσέκαρα και στο 7.1. Επίσης, Γιάννη, δεν κατάφερα να εντοπίσω σχετική αναφορά στο User Guide του 7.5 κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση.
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:06:08 by yiannismark »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Καλησπέρα,
Πράγματι η Βοήθεια και ο Οδηγός χρήσης δεν αναφέρουν τίποτα. Το μόνο σχετικό που βρήκα ήταν μια αναφορά, στο Release Notes του TRADOS 7.1 FL, η οποία όμως μιλάει για δίκτυο, αλλά φαντάζομαι ότι ανάλογα ισχύει και για την περίπτωση 2 στιγμιοτύπων του προγράμματος στο ίδιο μηχάνημα. Αντιγράφω :
When attempting to run two copies of SDL Trados 7.1 Freelance on the same local area network, a message appears stating that it is not possible to run two instances of SDL Trados 7.1 Freelance at the same time. The second instance will run in Demo mode only. This behaviour is by design. When using SDL Trados 7.1 Freelance with the new softkey license option, the second instance of SDL Trados 7.1 Freelance on the same network will always run in Demo mode.
Πράγματι στο 7.1 (όταν το είχα εγκατεστημένο) δεν μπορούσα να ανοίξω 2 μνήμες ταυτόχρονα στο ίδιο πισί.

Εδώ είδα και κάτι περίεργο: η ίδια ακριβώς επισήμανση υπάρχει στα Release Notes του TRADOS 7 FL (το οποίο χρησιμοποιώ και μπορώ να ανοίξω ταυτόχρονα όσες μνήμες θέλω, ανεξαρτήτως μεγέθους):
When attempting to run two copies of TRADOS 7 Freelance on the same local area network, a message appears stating that it is not possible to run two instances of TRADOS 7 Freelance at the same time. The second instance will run in Demo mode only. This behaviour is by design. When using TRADOS 7 Freelance with the new softkey license option, the second instance of TRADOS 7 Freelance on the same network will always run in Demo mode.

Στάθη, μήπως δοκιμάζεις με την κανονική έκδοση του προγράμματος (και όχι με την Freelance) ;
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:06:13 by yiannismark »


stathis

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3373
    • Gender:Male
Γιάννη, είχες δίκιο: η έκδοση 7.5 που δοκίμασα ΔΕΝ είναι Freelance (για την 7.1 δεν ξέρω, δεν ήταν σε δικό μου υπολογιστή).
Όντως, η Trados άλλαξε πολιτική στο θέμα αυτό όταν πέρασε στην έκδοση 7, για κάποιο εντελώς σκοτεινό λόγο. :(((

Τώρα, γιατί εσύ δεν έχεις πρόβλημα στο Trados 7.0 παρά τα όσα γράφονται στα release notes, ή γιατί η Δώρα είχε πρόβλημα στο 6.5, αυτό είναι ένα από τα μυστήρια του σύμπαντος...
« Last Edit: 15 Nov, 2006, 13:14:41 by stathis »


 

Search Tools