Περιορισμός στο Trados 7.1 και νεότερο στο άνοιγμα πάνω από δύο μνημών

user2 · 25 · 5638

stathis

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3373
    • Gender:Male
Γιάννη, είχες δίκιο: η έκδοση 7.5 που δοκίμασα ΔΕΝ είναι Freelance (για την 7.1 δεν ξέρω, δεν ήταν σε δικό μου υπολογιστή).

Τελικά, το Trados 7.1 ήταν όντως Freelance!
Σύρε-γύρευε, που λέει και μια γνωστή μου...


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Το μυστήριο: γιατί άραγε, ξαφνικά, δεν μπορούμε να ανοίξουμε πάνω από ένα στιγμιότυπο των νέων εκδόσεων στο ίδιο μηχάνημα;
Κατάσταση μυστηρίου: Λύθηκε.
Μέθοδος επίλυσης: "follow the money".

Διαβάζω στις σελίδες της Sdl σχετικά με τις ανανεώσεις των αδειών/εκδόσεων (π.χ. https://www.sdl.com/asp/products/basket.asp -> διαλέξτε χώρα, δημιουργήστε καλάθι αγορών)

Note on Networking SDL Trados 2006 Freelance:
SDL Trados 2006 Freelance is designed to work in an individual computer environment and it will operate on any network. However, when using the new softkey license, you will only be able to operate one instance of SDL Trados 2006 Freelance on the same network at the same time. The second instance of SDL Trados 2006 Freelance on the same network will always run in demo mode. Freelancers should only require one instance on a network. However, should you require more than one instance of SDL Trados 2006 on a network; you should buy SDL Trados 2006 Professional (also providing unlimited languages and TM file sharing capability).


Σημειώσεις δικές μου:
-Αποκλείεται κάποια έρευνα αγοράς να έδωσε συμπέρασμα ότι ο φριλάντζερ δεν χρειάζεται πάνω από ένα στιγμιότυπα.
-Πρόκειται απλώς για ένα τρόπο αύξησης εσόδων, προωθώντας την πώληση του (σαφώς πιο ακριβού) Professional εις βάρος του Freelance.

Περισσότερα στο https://www.sdl.com/asp/products/default.asp?tp=2
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:07:24 by yiannismark »



Διδώ

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 148
    • Gender:Female
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα εντοπίζεται στο softkey.

Freelancers should only require one instance on a network.

Ωστόσο, εδώ μιλά για δίκτυα. Γιατί όμως συμβαίνει το ίδιο όταν έχεις εγκαταστήσει το πρόγραμμα σε υπολογιστή που δεν βρίσκεται σε δίκτυο; Ιδού η απορία!
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:07:30 by yiannismark »


stathis

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3373
    • Gender:Male
-Αποκλείεται κάποια έρευνα αγοράς να έδωσε συμπέρασμα ότι ο φριλάντζερ δεν χρειάζεται πάνω από ένα στιγμιότυπα.

Ας φτιάξουν το concordance, που είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, και υπόσχομαι να μην ανοίξω ποτέ δεύτερο στιγμιότυπο...
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:07:36 by yiannismark »



zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Γι' αυτό όσοι έχουν trados χρησιμοποιούν το concordance του wordfast, Στάθη. ;)
« Last Edit: 06 Dec, 2006, 12:07:43 by yiannismark »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Γι' αυτό όσοι έχουν trados χρησιμοποιούν το concordance του wordfast, Στάθη. ;)
Έτσι κάνει αυτό το παιδί: πετάει μια ατάκα και ανάβει φωτιές. Σε βάζει με το γάντι στη διαδικασία-> ψάξε για το πρόγραμμα, δοκίμασέ το, συνεργάζεται; Αν ναι, μήπως έχει καμιά παρενέργεια; κλπ κλπ
Σαν να λέμε, Γιάννης πετάει, Γιάννης... σβήνει :-)


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Concordance
Wordfast calls "Contexts" what Trados calls "Concordance". So downgrading can be a little confusing. One thing is sure, you will miss Wordfast's Concordancer. Some persistent rumour has it that all Trados users have a Wordfast template active to use its Concordancer (which does not require you to be a licensed user).

http://www.proz.com/translation-articles/articles/108/1/%22Downgrading%22-from-Wordfast-to-Trados:


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Quote
Έτσι κάνει αυτό το παιδί: πετάει μια ατάκα και ανάβει φωτιές. Σε βάζει με το γάντι στη διαδικασία-> ψάξε για το πρόγραμμα, δοκίμασέ το, συνεργάζεται; Αν ναι, μήπως έχει καμιά παρενέργεια; κλπ κλπ
Σαν να λέμε, Γιάννης πετάει, Γιάννης... σβήνει :-)

Γιάννη, συγνώμη που δεν σου απάντησα πριν, αλλά πάω λίγο σφαίρα σήμερα. Περισσότερα, μάλλον αύριο. ;)
(Δηλαδή, όταν θα τα έχεις ήδη δοκιμάσει όλα). :))


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Ευχαριστώ, αλλά κανένα πρόβλημα. Δεν το είπα για να μου δώσεις έτοιμη την τροφή, άσε να κυνηγήσω λίγο μόνος μου:-)
Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αλλά είναι ενδιαφέρον. Προς το παρόν, τρέχω πίσω από τα θεματάκια που βάζεις! Keep walking :-)


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Quote
Δεν το είπα για να μου δώσεις έτοιμη την τροφή

Μη νομίζεις! Κι εγώ στο ψάξιμο είμαι. :)
Τα λέτε. ;)


 

Search Tools