trapping → παγίδευση, αναδίπλωση, συναρμογή

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854547
    • Gender:Male
  • point d’amour
trapping → παγίδευση, αναδίπλωση, συναρμογή

συναρμογή trapping
συναρμογή παγίδευση

Trapping in prepress
Trapping is the technique that is used to compensate for registration issues of successive colors or images. It ensures that there are no ugly gaps or overlaps in the printed result. Misregistration can occur because of:
https://www.prepressure.com/printing-dictionary/t/trapping

trapping
The process of writing a function, program, or procedure such that it is capable of continuing execution despite an error condition.
Microsoft

Η συναρμογή ή παγίδευση (trapping) είναι η μέθοδος με την οποία γειτονικά έγχρωμα αντικείμενα «απλώνουν», με σκοπό την εξάλειψη των ανεπιθύμητων κενών που προκύπτουν από «λανθασμένη σύμπτωση» των φιλμ (τσίγκων) στις τυπογραφικές πρέσες. Ο όρος λανθασμένη σύμπτωση δεν είναι βέβαια απόλυτος καθώς μια διαφορά στις συμπτώσεις της τάξεως του 0,1mm – 0,4mm πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη. Οι λόγοι που δημιουργούνται τα κενά αυτά συνοπτικά είναι οι εξής:
https://www.bizdim.gr/index.php/articles/-prepress/2011-09-24-05-04-01

Η συναρμογή (trapping) αναφέρεται σε διάφορες τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν εξαιτίας κακού μοντάζ. Αν όμως δεν κατανοείτε την έννοια της συναρμογής, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το τυπογραφείο σας πριν κάνετε οποιαδήποτε ρύθμιση.

Για να ενεργοποιήσετε βασικές ρυθμίσεις συναρμογής:
Από τον κατάλογο Trapping, επιλέξτε Application Built-In ή Adobe In-RIP
http://www.klidarithmos.gr/images/pdf/periexomena/58104.pdf

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι εννοείς με το "πληροφορίες" πάντως οι ρυθμίσεις για την συναρμογή στο CS2 είναι window > outpout > trap presets.
InDesign CS3 | HEGRADE - Hellenic Graphic Design Community
« Last Edit: 14 Nov, 2018, 16:59:30 by spiros »


 

Search Tools