Free remote access to your desktop

spiros · 20 · 6554

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 812580
    • Gender:Male
  • point d’amour
Μπορεί κανείς να με βοηθήσει να ελέγξω αν μπορεί να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή μου; Κατεβάζει το παρακάτω προγραμματάκι, εκτελεί το viewer, και βάζει τον κωδικό και IP που θα του πω.

TightVNC is a free remote control software package derived from the popular VNC software. With TightVNC, you can see the desktop of a remote machine and control it with your local mouse and keyboard, just like you would do it sitting in the front of that computer.

Download
http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/vnc-tight/tightvnc-1.3.8-setup.exe

Home page
http://www.tightvnc.com/


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 812580
    • Gender:Male
  • point d’amour
Τελικά ατυχήσαμε και δεν έπαιξε το σύστημα, παρ' όλο που είχα ανοίξει θύρες στον δρομολογητή. Ωστόσο, μου παίζει μια χαρά όταν δοκιμάζω να έχω πρόσβαση στο σταθερό μου με το φορητο (χωρίς να έχω δίκτυο).



zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Από XP σε ΧΡ δοκιμάσατε; Cross-platform είναι, λέει. Ενδιαφέρον...
Επίσης, τι μήνυμα βγάζει; Μήπως για "operation timeout";


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Τελικά ατυχήσαμε και δεν έπαιξε το σύστημα, παρ' όλο που είχα ανοίξει θύρες στον δρομολογητή. Ωστόσο, μου παίζει μια χαρά όταν δοκιμάζω να έχω πρόσβαση στο σταθερό μου με το φορητο (χωρίς να έχω δίκτυο).
Σπύρο, πρέπει να φταίει το ότι παίζαμε με την ιδιωτική ΙΡ και όχι με την εξωτερική. Παράδειγμα: όλα τα μέλη του φόρουμ μπορούν να συνεννοηθούν και να βάλουν την ίδια εσωτερική ΙΡ 192..... Όταν κάνω εγώ προσπάθεια σύνδεσης, με ποιον από όλους θα συνδεθώ;
Όσο για το ότι τα 2 σου μηχανάκια βλέπονται χωρίς δίκτυο, νομίζω ότι οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούν τον ίδιο δρομολογητή (δεν είναι έτσι;). Εννοώ ότι ναι μεν δεν έχεις φτιάξει δίκτυο στα Windows, αν όμως στο ένα μηχάνημα κάνεις 'Αναζήτηση για Υπολογιστές' για την εσωτερική ΙΡ του άλλου μηχανήματος, θα το βρεις!
Λέω εγώ τώρα...

Πάντως, αν δεν βιάζεσαι, από Δευτέρα θα είμαι (φτου-φτου) χαλαρός και μπορώ να ανοίξω πόρτες στο δρομολογητή και ό,τι άλλο χρειαστεί μπας και δούμε φως!
« Last Edit: 13 Nov, 2006, 22:14:05 by yiannismark »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Από XP σε ΧΡ δοκιμάσατε; Cross-platform είναι, λέει. Ενδιαφέρον...
Επίσης, τι μήνυμα βγάζει; Μήπως για "operation timeout";
Ναι, το δικό μου είναι ΧΡ.  Ωχ, το 1.3.8. που κατέβασα εγώ είναι 'Release Candidate'. Λες;;;
Όχι, 'failed to connect to listening vnc client', αν θυμάμαι καλά. Ούτε καν έφτασε να μου ζητήσει κωδικό πρόσβασης.

Και κάτι παράξενο:
Ενώ είχα από καιρό κλείσει τις περισσότερες πόρτες tcp (εισερχόμενα) στο δικό μου δρομολογητή, βλέπω τώρα ότι έχει ανοίξει η 22 (Secure Shell - Telnet)!
Χεχε! Βρήκα κάτι να ψάχνω :-)
« Last Edit: 13 Nov, 2006, 22:17:52 by yiannismark »


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Ούτε έφτασε στον κωδικό, ε; Άρα, δεν φταίει μάλλον η ΙΡ. Αλλιώς θα σου έλεγε κατά την προσπάθεια σύνδεσης ότι δεν είναι εφικτή κ.λπ. Χμ...


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Σπύρο, στο firewall που έχεις (και μάλιστα, ΤΙ firewall έχεις;), τι αλλαγές έκανες στο configuration;

http://www.adslgr.com/forum/archive/index.php/t-37043.html
« Last Edit: 13 Nov, 2006, 22:27:10 by zephyrous »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Επειδή τον βλέπω "εκτός γραμμής" (ναι, το'χω δει και αυτό για το offline :-), πετάγομαι εγώ και και σου λέω ότι μου ανέφερε μόνο ότι έχει το Fritz router, που αν δεν κάνω λάθος έχει ενσωματωμένο hardware firewall.
Το ίδιο και ο δικός μου, το NetRouteII της Ιντρακόμ, που μάλιστα το έχω βάλει στο Strict policy και δεν έχω πρόβλημα πουθενά. Έχω ανοίξει μόνο τις πόρτες που χρησιμοποιεί το μουλάρι (και μάλιστα, είδα κι έπαθα να μάθω πώς γίνεται:-)

Ούτε έφτασε στον κωδικό, ε; Άρα, δεν φταίει μάλλον η ΙΡ. Αλλιώς θα σου έλεγε κατά την προσπάθεια σύνδεσης ότι δεν είναι εφικτή κ.λπ. Χμ...
Λογικά σκεπτόμενος, αναρωτιέμαι: αν σε δω από μακριά και σου φωνάξω "Μπάμπηηηηηηη", θα μου δώσεις σημασία; Όχι. Όχι επειδή δεν ακούς, αλλά επειδή δεν σε λένε Μπάμπη!
No offence για τους Μπάμπηδες, ε;


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Το θέμα, όμως, είναι ότι το τελικό στάδιο ενός τέτοιου software είναι το "commit IP". Τότε παίρνει την εντολή να μεταφράσει την IP που του έχεις δώσει.
Πάντως, θα το δοκιμάσω αργότερα από XP σε Suse (το αντίστροφο... ΔΕΝ :-) και θα δώσω feedback. ;)
Επίσης, εσένα σου έχω μια καλή λύση για να πάψεις να παίζεις με τα Live CDs-DVDs. Θα ΣΕ πω αργότερα σε pm, γιατί τώρα έχει... καθάρισμα. ;)


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Γιάννη, για το δικό σου θέμα, κάνε ένα τεστ στο: http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php?firsttime=true, για τη διανομή που θες.
Μετά, αν θες, κάνε κι ένα τεστ στο: https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2, για να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ports σου.


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Ευχαριστώ, Γιάννη. Σχολιάζω στο άλλο θέμα που άνοιξες. Όσο για το grc, το ξέρω και είναι πολύ καλό κ χρήσιμο :-)   

Σπύρο, τσέκαρε κ εσύ ότι όντως έχουν ανοίξει αυτές οι κερκόπορτες.


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 812580
    • Gender:Male
  • point d’amour
Τις τσέκαρα και τις έχει κλειστές! 5800, 5900
Τις έχω ανοίξει και στο δρομολογητή και στο firewall των Windows και τις εμφανίζει κλειστές ακόμη κι όταν απενεργοποιώ το firewall.



Γιάννη, για το δικό σου θέμα, κάνε ένα τεστ στο: http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php?firsttime=true, για τη διανομή που θες.
Μετά, αν θες, κάνε κι ένα τεστ στο: https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2, για να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ports σου.
« Last Edit: 14 Nov, 2006, 22:38:52 by spiros »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Τις τσέκαρα και τις έχει κλειστές! 5800, 5900
Τις έχω ανοίξει και στο δρομολογητή και στο firewall των Windows και τις εμφανίζει κλειστές ακόμη κι όταν απενεργοποιώ το firewall.
εννοείται ότι έχεις κάνει ρισέτ/ριμπούτ/[βγάλει από την πρίζα κ ξαναβάλει] το δρομολογητή;
« Last Edit: 15 Nov, 2006, 00:00:10 by yiannismark »


 

Search Tools