Author Topic: Wordsmith error: Not enough timers available  (Read 6616 times)

eirini

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 766
  • Gender: Female
Wordsmith error: Not enough timers available
« on: 24 Nov, 2006, 13:59:29 »
Δουλεύω σ'ένα πρόγραμμα με λίστες λέξεων και κάθε λίγο και λιγάκι μου βγαίνει το εξής μήνυμα:

Exception EOutofResources in module CONCORD.exe at 0016:7924. Not enough timers available.

Concord είναι μια λειτουργία του προγράμματος που εμφανίζει το συγκείμενο της λέξης από τα κείμενα που έχω εισαγάγει. Πατάω ΟΚ και το παράθυρο της λειτουργίας κλείνει αυτόματα. Κλείνω το πρόγραμμα, το ανοίγω ξανά και δουλεύει κανονικά... για λίγο. Τι είναι τα timers; Πρέπει να ρυθμίσω κάτι στις παραμέτρους του προγράμματος; Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει;
« Last Edit: 28 Nov, 2006, 14:21:34 by wings »
If you cant appreciate what youve got, youd better get what you can appreciate. - Bernard Shaw


user2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1283
Re: Not enough timers available
« Reply #1 on: 24 Nov, 2006, 14:34:17 »
Ειρήνη, δύσκολα τα πράματα από μακρυά. Μιλάς για το Wordsmith, ναι; Σε τι Windows; ΧΡ;
Έχεις μπόλικο ελεύθερο χώρο στο δίσκο σου;
Κλείσε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς (ακόμα και το αντι-ιικό - κλείσε στη σύνδεση Ιντερνετ πρώτα!) για να ελευθερώσεις μνήμη.

eirini

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 766
  • Gender: Female
Re: Not enough timers available
« Reply #2 on: 24 Nov, 2006, 14:46:52 »
Ναι, για το ρημάδι το Worsmith μιλάω. Windows XP Home. Ο μισός μου δίσκος είναι άδειος και πριν που δούλευα ήταν ΟΛΑ κλειστά, εκτός από τις εφαρμογές του προγράμματος. Τώρα που μπήκα στο ίντερνετ εξακολουθώ να δουλεύω και μέχρι στιγμής το παραθυράκι δεν έχει βγει - το περιμένω πάλι σε λίγο. Δηλαδή δεν ξέρουμε τι είναι τα timers; Υπάρχει περίπτωση να υπερφορτώνει τη μνήμη του υπολογιστή; Όταν το δούλευα στο Πανεπιστήμιο, με υπολογιστές πολύ πιο φορτωμένους και αργούς, δεν είχε τέτοια προβλήματα. 
If you cant appreciate what youve got, youd better get what you can appreciate. - Bernard Shaw


user2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1283
Re: Not enough timers available
« Reply #3 on: 24 Nov, 2006, 14:57:53 »
Ό,τι κ να είναι, είναι του συστήματος και δεν νομιζω πως μπορεις να το επηρεάσεις. Ίσως στις ρυθμίσεις του προγράμματος να υπάρχει κάτι σχετικό...

Α! Δοκίμασε να ρίξεις την ανάλυση της οθόνης σου. Π.χ. απο 1280*1024 να την κανεις 800*600 (αν δεν σε ενοχλει). Πολύ απίθανο να φταίει αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

eirini

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 766
  • Gender: Female
Re: Not enough timers available
« Reply #4 on: 24 Nov, 2006, 15:06:50 »
Α! Δοκίμασε να ρίξεις την ανάλυση της οθόνης σου. Π.χ. απο 1280*1024 να την κανεις 800*600 (αν δεν σε ενοχλει). Πολύ απίθανο να φταίει αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Στραβώθηκα!!! Ευχαριστώ για τις συμβουλές (τελικά εσύ την πλήρωσες πάλι). Εντάξει λοιπόν, θα μάθω να ζω με το παραθυράκι. Πάω να βγάλω τον ήχο για να μη με τρομάζει τουλάχιστον...
If you cant appreciate what youve got, youd better get what you can appreciate. - Bernard Shaw

stathis

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3373
  • Gender: Male
Re: Not enough timers available
« Reply #5 on: 28 Nov, 2006, 08:29:15 »
Δουλεύω σ'ένα πρόγραμμα με λίστες λέξεων και κάθε λίγο και λιγάκι μου βγαίνει το εξής μήνυμα:

Exception EOutofResources in module CONCORD.exe at 0016:7924. Not enough timers available.

Το δικό μου σύστημα βγάζει κάθε πρωί ένα παρόμοιο μήνυμα:

Fatal error: Not enough alarm clocks available. Wake up process has been cancelled.

Γιάννη, έχεις καμιά ιδέα; Μπορώ να κατεβάσω κανένα patchάκι από κάπου;


user2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1283
Re: Not enough timers available
« Reply #6 on: 28 Nov, 2006, 10:59:26 »
Fatal error: Not enough alarm clocks available. Wake up process has been cancelled.
Μπορώ να κατεβάσω κανένα patchάκι από κάπου;
Φοβάμαι πως δεν έχω βρει κάτι σχετικό, παρά το ότι ψάχνω και γω κάθε... γκουχ...γκουχ... πρωί πίνοντας καφέ.
Πάντως, κρίνοντας από την αδερφή μου, η λύση είναι να παντρευτεί κανείς. Και αν αυτό δεν δουλέψει, να κάνει παιδί!

stathis

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3373
  • Gender: Male
Re: Not enough timers available
« Reply #7 on: 28 Nov, 2006, 11:28:13 »
Πάντως, κρίνοντας από την αδερφή μου, η λύση είναι να παντρευτεί κανείς. Και αν αυτό δεν δουλέψει, να κάνει παιδί!

Άσε φίλε, δεν πρόκειται να κάνω migration σε αυτή την πλατφόρμα...

banned8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 133
  • Gender: Male
Re: Worsmith error: Not enough timers available
« Reply #8 on: 28 Nov, 2006, 13:20:52 »
Πάντως, μια ακόμη αποτελεσματική λύση είναι να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά ΚΑΙ να μη βάλεις Wordsmith.

eirini

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 766
  • Gender: Female
Re: Worsmith error: Not enough timers available
« Reply #9 on: 28 Nov, 2006, 13:39:20 »
Χμ. Όσο εσείς διασκεδάζετε, μπαίνω να κάνω απντέιτ και να ενημερώσω το κοινό ότι το παραθυράκι έχει αποθρασυνθεί. Τώρα μου εμφανίζει και διαφορετικούς αριθμούς για τα σφάλματα (με την ελπίδα ότι θα καταλάβω, μάλλον). Ή εγώ θα καταλήξω στο Δαφνί ή το πρόγραμμα στα σκουπίδια του υπολογιστή. Κι επειδή το δεύτερο δεν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση, αν κάποιος, κάποια στιγμή φωτιστεί από το άγιο πνεύμα και του έρθει καμιά αναλαμπή, ας την γράψει μήπως και σωθώ. Ευχαριστώωωω
If you cant appreciate what youve got, youd better get what you can appreciate. - Bernard Shaw

banned8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 133
  • Gender: Male
Re: Worsmith error: Not enough timers available
« Reply #10 on: 28 Nov, 2006, 13:58:01 »
Δεν μας έχεις πει, Ειρήνη, κάτι που εγώ θεωρώ πάντα πολύ βασικό, πόση μνήμη RAM έχει ο υπολογιστής σου.

eirini

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 766
  • Gender: Female
Re: Worsmith error: Not enough timers available
« Reply #11 on: 28 Nov, 2006, 14:05:13 »
1024. Φτάνει και περισσεύει, νομίζω...


Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει εδώ η μνήμη. Το πρόβλημα εμφανίζεται τόσο όταν έχω ανοιχτά ίντερνετ, antivirus κλπ όσο κι όταν είναι όλα κλειστά. Και πάντα με την ίδια συχνότητα.
« Last Edit: 28 Nov, 2006, 14:11:06 by eirini »
If you cant appreciate what youve got, youd better get what you can appreciate. - Bernard Shaw

banned8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 133
  • Gender: Male
Re: Worsmith error: Not enough timers available
« Reply #12 on: 28 Nov, 2006, 14:10:45 »
Φτάνει, πράγματι. Το μήνυμα πρέπει να προέρχεται από το Delphi που χρησιμοποιούν για το Wordsmith. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που δεν μπορείς να επκοινωνήσεις με τους Wordsmith και να τους γνωστοποιήσεις το πρόβλημα;

eirini

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 766
  • Gender: Female
Re: Worsmith error: Not enough timers available
« Reply #13 on: 28 Nov, 2006, 14:17:02 »
...έως πολύ βάσιμοι, θα έλεγα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως κάτι παίζεται κατά την εγκατάσταση (η οποία έλαβε χώρα τρις) ή υπάρχει πρόβλημα με τις παραμέτρους του προγράμματος, το οποίο εγώ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΒΡΩ (γκρρρ). Εν πάση περιπτώσει, αν έχει κανείς καμιά έμπνευση για τέτοιου είδους παραθυράκια, καλοδεχούμενη. :)
« Last Edit: 28 Nov, 2006, 14:22:50 by wings »
If you cant appreciate what youve got, youd better get what you can appreciate. - Bernard Shaw

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 67327
  • Gender: Female
  • Vicky Papaprodromou
    • vicky.papaprodromou
    • @hellenic_wings
    • 116102296922009513407
    • hellenicwings
    • Ποίηση, ποιητές, ποιήματα, Θεσσαλονίκη
Re: Worsmith error: Not enough timers available
« Reply #14 on: 28 Nov, 2006, 14:23:21 »
...έως πολύ βάσιμοι, θα έλεγα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως κάτι παίζεται κατά την εγκατάσταση (η οποία έλαβε χώρα τρις) ή υπάρχει πρόβλημα με τις παραμέτρους του προγράμματος, το οποίο εγώ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΒΡΩ (γκρρρ). Εν πάση περιπτώσει, αν έχει κανείς καμιά έμπνευση για τέτοιου είδους παραθυράκια, καλοδεχούμενη. :)

Μα, Ειρήνη μου, ακόμη κι έτσι να είναι, θα μπορούν να σε βοηθήσουν.