Author Topic: New York Carrot Cake  (Read 1732 times)

evdoxia

  • Translator | Reviewer | Merenda |
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2318
  • Gender: Female
    • https://www.facebook.com/40dotscom
    • https://twitter.com/40dots
    • http://gr.linkedin.com/in/40dots
    • https://plus.google.com/118113807842955905439/about
    • 40dots
New York Carrot Cake
« on: 22 May, 2010, 17:35:43 »
Αυτή η συνταγή έχει κερδίσει σε διαγωνισμό των New York Times και σερβιριζόταν σε ένα πολύ καλό εστιατόριο της Ν. Υόρκης. Ειναι εύκολο και πολύ γευστικό.

Υλικά
•   4 αυγά χτυπημένα
•   2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
•   2 φλιτζάνια ζάχαρη
•   3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
•   1/2 φλιτζάνι κομματάκια ανανά από κονσέρβα
•   1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
•   3 φλιτζάνια αλεύρι
•   2 κουταλάκια γλυκού baking powder
•   2κουταλακια γλυκού σόδα
•   2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
•   2 κουταλάκια γλυκού τζιντζερ
•   2 κουταλάκια γλυκού allspice

Επικάλυψη (προαιρετικά):

•   200 γραμ. cream cheese
•   4 κουταλιές βούτυρο
•   2 κουταλάκια γλυκού υγρή βανίλια
•   1 φλιτζάνι ζάχαρη αχνή
•   Χοντροκομμένα καρυδιά

Εκτέλεση
Χτυπήστε μαζί αυγά, λάδι, καρότα ανανά, σταφίδες για 3 έως 5 λεπτά. Κοσκινίστε αναμεμειγμένα τα στέρεα συστατικά και αναμείξτε τα με το υγρό μείγμα.

Ψήστε το ή σε δυο (αν βάλετε ενδιάμεσα κρέμα) ταψάκια διαμέτρου 22.5 εκατοστών ή σε 1 μεγάλη φόρμα για κέικ ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί 35-45 λεπτά σε 180 βαθμούς. Απλώστε την κρέμα επικάλυψης (αν τη θέλετε) ενδιάμεσα η μόνο στην πάνω επιφάνεια του κέικ και διακοσμήστε με μισά ή χοντροκομμένα καρυδιά.
Translation is the art of failure – Umberto Eco