Γρήγορος κορμός σοκολάτας

Offline evdoxia

  • Translator | Reviewer | Merenda |
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 2318
    • Gender:Female
    • https://www.facebook.com/40dotscom
    • https://twitter.com/40dots
    • http://gr.linkedin.com/in/40dots
    • https://plus.google.com/118113807842955905439/about
    • 40dots
Υλικά

4 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
½ πακέτο κακάο
1 ποτήρι γάλα
1 πακέτο βούτυρο (250 gr)
½ πακέτο ζάχαρη

1)   Σπάω τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι.
2)   Λιώνω κακάο σε μια κατσαρόλα + βούτυρο + ζάχαρη + γάλα.
3)   Μόλις πάρει βράση ρίχνω τα μπισκότα μέσα στο καφέ μείγμα.
4)   Στρώνω όλο το μείγμα σε φόρμα για κέικ και βάζω κατάψυξη.

μμμ!!!
Translation is the art of failure – Umberto Eco


Offline spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 789543
    • Gender:Male
  • point d’amour
    • spiros.doikas
    • greektranslator
    • doikas
    • lavagraph
    • Greek translator CV
Στον κορμό βάζω μαύρη ζάχαρη (τύπου dark brown soft sugar Tate Lyle — του δίνει μια πιο πλούσια γεύση),  βρώμη (αντί για τύπου κουάκερ καλύτερα σε ημικονιορτοποιημένη μορφή από καταστήματα υγιεινών τροφών), τρίμμα αμυγδάλων, κονιάκ και εκχύλισμα βανίλιας. Αντί για βούτυρο βάζω becel.

Επίσης, για τους σοκολοτομανείς, μπορεί να γίνει γλασάρισμα με κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί και ανακατεμένη με κρέμα γάλακτος.
« Last Edit: 22 May, 2010, 18:29:59 by spiros »



 

Search Tools