Προθεσμιακές καταθέσεις (επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων σε διάφορες τράπεζες)

spiros · 38 · 48502

spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Ναι, η πάγια άποψή μου συνεχίζει να παραμένει η ίδια, μας τα παίρνουν από παντού, ε τουλάχιστον να μας παίρνουν λιγότερα ;)


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Κατάθεση με προθεσμία

Παρατηρείται ότι σε ορισμένους ειδικούς λογαριασμούς οι τράπεζες προσφέρουν πολύ υψηλά μεικτά επιτόκια της τάξεως του 5-5,5%. Τα επιτόκια αυτά χορηγούνται απλά για να προσελκύσουν πελάτες άρα και κεφάλαια και έτσι να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη τους άρα και την πιστωτική τους επέκταση.

Όμως, καμία τράπεζα δεν χορηγεί τόσο υψηλά επιτόκια καταθέσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς θα αυξηθούν κατακόρυφα τα έξοδα εκ τόκων και έτσι θα επηρεαστεί η κερδοφορία.

Πάντως ήδη πέντε τράπεζες, η Eurobank, η Πειραιώς, η Millennium Bank, η Citibank και η FBBank άρχισαν να προσφέρουν υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν επιτόκια ειδικά στις προθεσμιακές καταθέσεις. Για την ακρίβεια η Eurobank και η Πειραιώς προσφέρουν ήδη επιτόκια έως 5,5% σε προθεσμιακές καταθέσεις ενός έτους. Το ίδιο επιτόκιο προσφέρει η Citibank, αλλά για προθεσμιακές καταθέσεις τριών μηνών.

Από την πλευρά της και η Millennium Bank προσφέρει επιτόκιο 6% αλλά μόνο για λογαριασμούς μισθοδοσίας. Στοπ χορό των προθεσμιακών καταθέσεων μπήκε αυτή την εβδομάδα εκ νέου και η FΒΒank, με μικτό επιτόκιο 5%.
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=702511&nt=103spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Eurobank

Σύμφωνα με την Eurobank το «Μεγάλο Ταμιευτήριο» δίνει επιτόκιο 3,30% χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης, ενώ τα χρήματα είναι διαθέσιμα καθώς πρόκειται για λογαριασμό ταμιευτηρίου. Ωστόσο, η πληρωμή των τόκων γίνεται κάθε έξι μήνες.

Εμπορική Τράπεζα

Η Εμπορική με το προϊόν «Πρόσοδος 2» προσφέρει επιτόκιο 5,50% με τρίμηνη προθεσμιακή κατάθεση. Επίσης, απευθύνεται σε νέους πελάτες, καθώς και σε παλαιούς για μεταφορά κεφαλαίων από άλλες τράπεζες. Βασική προϋπόθεση είναι το ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 30.000 ευρώ.

Attica Bank

Ένα νέο προϊόν ταμιευτηρίου προσφέρει η Attica Bank με επιτόκιο 3,50%. Συγκεκριμένα, για το άνοιγμα του λογαριασμού «Υπερταμιευτήριο» δεν απαιτείται ελάχιστο ποσό κατάθεσης, ενώ τα χρήματα είναι διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή, με μόνη προϋπόθεση ότι για πάνω από τρεις αναλήψεις το μήνα.

Επίσης η Τράπεζα προσφέρει ειδικές προθεσμιακές καταθέσεις, όπως:

- Attica Plus 5.75%, με ετήσια απόδοση έως 5,75%

- Attica X-Profit 6.10%, εξάμηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο 6,10% για τους πρώτους 3 μήνες και μηνιαίο Euribor συν 0,20% για τους επόμενους 3 μήνες

Citibank

Προσφέρει επιτόκιο 6% με 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση με μηνιαία καταβολή τόκων για ποσά από 10.000 έως 1.000.000 ευρώ και 3μηνη προθεσμιακή κατάθεση για ποσά από 10.000 έως 50.000 ευρώ

Millennium bank

Το επιτόκιο του λογαριασμού ταμιευτηρίου «Ευρωπαϊκός Αποταμιευτικός» ακολουθεί την αύξηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διαμορφώνεται από 2,25% ως 3,75%.

Η νέα 12μηνη Προθεσμιακή Κατάθεση σας προσφέρει 5,5% επιτόκιο σταθερό για το 1ο εξάμηνο και 5,5% επιτόκιο για το 2ο εξάμηνο (εάν το επιτόκιο Euribor 6μηνών είναι μεγαλύτερο από 5,0%) ή, 4,5% επιτόκιο για το 2ο εξάμηνο (εάν το επιτόκιο Euribor 6μηνών, είναι μικρότερο από 5,0%).

Proton Bank

Η Proton Bank προσφέρει με το πρόγραμμα «Proton Best 6» επιτόκιο 4,30% με ελάχιστη κατάθεση 10.000 ευρώ για 6 μήνες και μηνιαία καταβολή τόκων.

Probank

Τα ανώτερα επιτόκια κλίμακας των καταθετικών λογαριασμών υπό προειδοποίηση 8 και 35 ημερών διαμορφώνονται στο 4,25% και 4,40% αντίστοιχα. Το ανώτερο επιτόκιο κλίμακας που προσφέρει ο λογαριασμός ταμιευτηρίου «Profit» διαμορφώνεται στο 2,80%.

Τα επιτόκια υπερανάληψης λογαριασμών καταθέσεων και καταθέσεων πελατών μισθοδοτούμενων μέσω της Τράπεζας αναπροσαρμόζονται κατά 0,25 της μονάδας, ανάλογα με την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Aspis Bank

Προσφέρει 5,50% επιτόκιο για 6μηνες προθεσμιακές τοποθετήσεις, ανεξάρτητα από το ποσό.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ο προθεσμιακός λογαριασμός προσφέρει επιτόκιο έως 4,20% για καταθέσεις με διάρκεια 9 ή 12 μηνών για ποσό από 60.000,01 ως 100.000 ευρώ.

portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_mc2_6_08/07/2008_228515
« Last Edit: 12 Jul, 2008, 15:53:04 by spiros »


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Προθεσμιακές καταθέσεις, η νέα "μόδα"
10/07/2008
Του Γιώργου Δημητρομανωλάκη

Τέλος οι επενδύσεις σε ακίνητα και απλό ταμιευτήριο.  Η νέα μόδα λέγεται τώρα προθεσμιακές καταθέσεις. Όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο πρώτο 5μηνο του έτους οι προθεσμιακές καταθέσεις από 3 μήνες και πάνω αυξήθηκαν με ρυθμούς κοντά στο 38%, ενώ οι απλές καταθέσεις ταμιευτηρίου σημείωσαν πτώση σχεδόν 7%.

Επιπροσθέτως τα στοιχεία του υπουργείου οικονομίας για την οικοδομή έδειξαν ότι οι Έλληνες κατασκευαστές εκδίδουν νέες άδειες πλέον με το σταγονόμετρο (σημαντική υποχώρηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι) τουλάχιστον για το νομό Αττικής, σε αντίθεση με τις νησιωτικές περιοχές (Κέα, Μύκονος, Πάρος, κ.ά.) όπου τα πράγματα είναι καλύτερα. Πλέον οι τράπεζες πλειοδοτούν για να προσελκύσουν έστω και 1.000 ευρώ στις καταθέσεις. Η Αττικής δίνει επιτόκιο 6,1%, η Εμπορική 6,05%, η Citi 6%, η Eurobank και η Πειραιώς 5,5% κοκ.

Κάποιες τράπεζες δίνουν επιτόκια δύο ταχυτήτων, ανάλογα με το βαλάντιο των πελατών τους, πριμοδοτώντας όσους μπορούν να «κλειδώσουν» μεγάλα ποσά για διάστημα αρκετών μηνών. Παρά την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων του ευρώ την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά και την εκτίναξη του κόστους του χρήματος στη διατραπεζική αγορά, το μέσο επιτόκιο ταμιευτηρίου δεν ξεπερνά το 1,5% -πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων- ενώ την ίδια στιγμή ο ετήσιος πληθωρισμός «τρέχει» με 4,9%.

Έτσι, τα εκατομμύρια των μικροκαταθετών, με αποταμιεύσεις που δεν ξεπερνούν τα  4.000-5.000 ευρώ ανά λογαριασμό χάνουν, καθώς ο πληθωρισμός ροκανίζει τους ετήσιους τόκους τους.

Στον αντίποδα, αποδόσεις ακόμα και άνω του 5,5% ή και του 6% απολαμβάνουν όσοι έχουν το προνόμιο να «κλειδώσουν» τα χρήματά τους για διάστημα τριών, έξι ή και 12 μηνών σε προθεσμιακές καταθέσεις ή ομόλογα. Η χρηματοπιστωτική κρίση «αναγκάζει» τις ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια για μεγάλα χρηματικά ποσά (άνω των 30.000 ευρώ) με αποτέλεσμα όσοι έχουν την πολυτέλεια να δεσμεύσουν κεφάλαια για μεγάλο χρονικό διάστημα να μπορούν να αξιώσουν πολύ υψηλούς τόκους.

Παράλληλα, υπάρχουν νέας γενιάς καταθετικά προϊόντα τα οποία εξαρτώνται από το διατραπεζικό επιτόκιο Εuribor (αλλά και σε μια σειρά από ομόλογα), στα οποία οι αποδόσεις δυνητικά ξεπερνούν το 7% ή και το 8%.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=536448spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Επόμενος στόχος το 7% για το επιτόκιο στις προθεσμιακές
Οι Ελληνες αποταμιευτές απολαμβάνουν, για πρώτη φορά, τις καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη
Της Ευγενια Τζωρτζη

Εγκλωβισμένες στις ορέξεις των καταθετών για ακόμη πιο υψηλά επιτόκια και στις πιέσεις των αναλυτών για μεγέθυνση των μεριδίων στις καταθέσεις, είναι οι ελληνικές τράπεζες, που καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο κάθε φράγμα στις προσφερόμενες αποδόσεις των προθεσμιακών. Ο Ιούνιος, ήταν ο καλύτερος μήνας για τους Ελληνες καταθέτες, καθώς οι περισσότερες τράπεζες ενέδωσαν στις πιέσεις για αποδόσεις 6% και για μικρά μάλιστα ποσά από 10.000 ευρώ και πάνω, ενώ αμείλικτοι στις διαπραγματεύσεις τους με τις τράπεζες είναι οι επενδυτές που διαθέτουν μεγάλα ποσά πολλών εκατομμυρίων.

HSBC

έχει δημιουργήσει τον λογαριασμό ταμιευτηρίου «My Way Gold» που προσφέρει για επιτόκιο 4% για νέα χρήματα. Στις προθεσμίες οι αποδόσεις που υπόσχεται η HSBC κλιμακώνονται από 4,22%, 4,69%, 5,03 και 5,16 για διάρκειες 1, 3, 9 και 12 μήνών, ενώ με την προϋπόθεση συμμετοχής σε κάποια κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου, δίνει τη δυνατότητα για επιτόκια 3μήνου έως 8%.

ΑΤΤΙΚΗΣ

προτείνει την ετήσια προθεσμιακή κατάθεση Attica Plus με μηνιαία απόδοση τόκων και εκτοκισμό για 13 μήνες, δηλαδή εφόσον η κατάθεση διατηρείται για όλο το έτος αποδίδονται οι τόκοι ενός επιπλέον μήνα. Η συνολική ετήσια απόδοση - συμπεριλαμβανομένου και του 13ου τόκου είναι 5,75% και το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι τα 5.000 ευρώ.

FBB

προτείνει έως τις 29 Ιουλίου, τον «Προθεσμιακό Λογαριασμό 4x3», ο οποίος είναι 12μηνη προθεσμιακή τοποθέτηση με επιτόκιο 5,50% για το 1ο και για το 2ο τρίμηνο και 5,50% για το 3ο και το 4ο τρίμηνο. Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης προθεσμιακής είναι ότι ο καταθέτης έχει τη δυνατότητα να κάνει μερική ή ολική ανάληψη χρημάτων του χωρίς κόστος. Σε περίπτωση που η κατάθεση ανανεωθεί για τα τέσσερα τρίμηνα η ετήσια μικτή απόδοση διαμορφώνεται στο 5,43%. Παράλληλα η FBB έχει δημιουργήσει τον λογαριασμό ταμιευτηρίου «Europremium», με επιτόκιο 4,25%, συνδεδεμένο με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

ASPIS

προσφέρει αποδόσεις 5,50% για 6μηνες προθεσμιακές τοποθετήσεις ανεξαρτήτως ποσού και δυνατότητα άμεσης προκαταβής των τόκων

Millenium

προτείνει ετήσια προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο που κλιμακώνεται έως και 5,5% και πληρωμή των τόκων σε μηνιαία βάση.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_100010_05/07/2008_276558


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Η Attica Bank προσφέρει προθεσμιακή κατάθεση με ιδιαίτερα ελκυστική απόδοση και με την ονομασία Attica X-PROFIT 6,10%.

Στα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος περιλαμβάνονται εξάμηνη διάρκεια, επιτόκιο 6,10% για το α’ τρίμηνο του εξαμήνου και Euribor μηνός συν 0,20% για κάθε έναν από τους υπόλοιπους 3 μήνες, απόδοση του κεφαλαίου και των τόκων στο εξάμηνο και ελάχιστο ποσό κατάθεσης 20.000 ευρώ.

H Emporiki Bank διαθέτει εδώ και λίγες ημέρες ετήσια προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο 6,05% για το πρώτο τρίμηνο του προγράμματος και αποδόσεις ίσες με το Euribor τριμήνου (4,82% στις 30/6) για το υπόλοιπο της περιόδου, για ελάχιστη επένδυση 30.000 ευρώ.

Μέχρι τις 30 Ιουλίου η Citibank προσφέρει επιτόκιο 6% στην προθεσμιακή κατάθεση 12 μηνών για ποσά από 10.000 ευρώ μέχρι 100.000 ευρώ και το ίδιο επιτόκιο σε 3μηνη προθεσμιακή για ποσά από 10.000- 50.000 ευρώ.

Υψηλά επιτόκια στο 5,8% για προθεσμιακή κατάθεση 6 μηνών προσφέρει και η Eurobank EFG (η οποία επίσης δίνει 3% επιτόκιο στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου από το πρώτο ευρώ κατάθεσης).

H Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προσφέρει την προθεσμιακή κατάθεση 12 μηνών Advance με προνομιακό επιτόκιο 5,50% και προκαταβολικά όλους τους τόκους. Κατά την έναρξη της προθεσμιακής κατάθεσης Advance (για ποσά από 30.000 ευρώ) ο πελάτης εισπράττει όλους τους τόκους του έτους που αναλογούν στο κεφάλαιό του σε μορφή μετρητών ή σε άλλο καταθετικό λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου.

Στο 5,70% ανέρχεται το επιτόκιο της προθεσμιακής κατάθεσης που προσφέρει στους πελάτες της η HSBC, στο 5,5% ανέρχεται το επιτόκιο που προσφέρει η Millennium και στο 5,25% το επιτόκιο προθεσμίας από την Marfin Egnatia Bank.

Άλλες τράπεζες όπως η Aspis Bank, προκαταβάλλουν τους τόκους ενώ όλα ανεξαιρέτως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαπραγματεύονται αποδόσεις άνω του 5,5% για ποσά πάνω από 30.000 ευρώ.
http://www.express.gr/news/finance/51284oz_2008071251284.php3
« Last Edit: 23 Jul, 2008, 23:48:39 by spiros »spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Καλοί οι πίνακες - αλλά με σημαντικές ελλείψεις καθώς ελάχιστες τράπεζες καλύπτονται.


aris0

 • Semi-Newbie
 • *
  • Posts: 2
Σκοπός της σελίδας είναι να παρουσιάσει με μια μάτια και όσο δυνατό πιο αξιόπιστα τις πιο συμφέρουσες προτάσεις της αγοράς.
Για να είναι συγκριτικός ένας πίνακας πρέπει να συγκρίνονται όμοια στοιχεία. Έτσι κάποιες τράπεζες λένε ότι δίνουν κάποιο επιτόκιο υψηλό, αλλά στη συνέχεια φαίνεται ότι το επιτόκιο δεν είναι σταθερό για όλη την περίοδο. Π.χ. Attica X-PROFIT 6,10%, Emporiki Bank, Τράπεζα Κύπρου.
Υπάρχουν άλλες τράπεζες που περιέργως δεν ανακοινώνουν δημοσίως (στο internet) τα επιτόκια τους και τις λεπτομέρειες κάθε προγράμματος. Προτιμάνε να πηγαίνουν στο "μιλητό"...
Οπότε αν φτάσει στο αυτί μας κάτι αξιόλογο και μπορούμε με κάποιο τρόπο να διασταυρώσουμε τις "λεπτομέρειες" του, θα χαρούμε να το προσθέσουμε στους πίνακες.


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Ναι, έχεις δίκιο, κάποιες παίζουν και το παιγνίδι του στυλ επιτόκιο «μέχρι» 5,50% (5,50% το πρώτο εξάμηνο και το δεύτερο ανάλογα με τις διακυμάνσεις του Euribor).
« Last Edit: 02 Aug, 2008, 21:11:52 by spiros »


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Καθώς μαθαίνω ότι πολλοί έχουν –ακόμη και μικρά χρηματικά ποσά, δεν έχει σημασία– χρήματα σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου χαμηλής απόδοσης, να υπενθυμίσω, ότι ο λογαριασμός HSBC MyWay Gold δίνει 4% επιτόκιο σε λογαριασμό ταμιευτηρίου.


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
Πρόσφατα ανακάλυψα ότι η Αγροτική δίνει 4.70% επιτόκιο για καταθέσεις 5000 δολαρίων + άνω, με μηνιαία προθεσμία (την οποία μπορείτε να σπάσετε).

Το επιτόκιο προθεσμιακής σε δολάρια, απ' ό,τι μαθαίνω, έχει πέσει περίπου στα 2,20-2,70% (ανάλογα με το εάν είναι για μήνα, τρίμηνο ή έτος).
« Last Edit: 12 Sep, 2008, 18:30:18 by spiros »


Falcon

 • Dimitra Tsakiroglou
 • Full Member
 • ***
  • Posts: 479
  • Gender:Female
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος στο forum, αλλά και στον επαγγελματικό χώρο των μεταφράσεων.  Εχω βρει πολύτιμες συμβουλές στην ιστοσελίδα αυτή και σας συγχαίρω όλους για τη συνεισφορά σας. Εύχομαι να μπορέσω κι εγώ να συμβάλλω κατά κάποιο τρόπο.

Πριν από ένα μήνα βάλαμε τα λιγοστά που είχαμε μαζέψει σε προθεσμιακή κατάθεση στην Πειραιώς. Η Πειραιώς έχει ουσιαστικά 3 προγράμματα.
Το ένα είναι το Cash Management που σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις, για παράδειγμα, 5000 ευρώ και από τα 5000 να αφήνεις σε μηνιαία βάση τα 1000 ευρώ ελεύθερα για περίπτωση ανάγκης. Το επιτόκιο σε αυτό ήταν μικτό 5.4%
Το δεύτερο είναι προθεσμιακή κατάθεση με αγορά, όμως, ομολόγων με κυμαινόμενο μικτό επιτόκιο μεταξύ 5.4 - 6%.
Το δε τρίτο είναι προθεσμιακή κατάθεση, πάλι με αγορά ομολόγων, αλλά με σταθερό μικτό επιτόκιο 5.5%. Εμείς επιλέξαμε αυτό με τρίμηνη προθεσμία.
Εγώ προτίμησα την Πειραιώς γιατί ήδη είχα λογαριασμό εκεί και έχει πολύ εύχρηστο σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης μέσω του winbank που μου λύνει τα χέρια.

Οπως και να έχει, νομίζω κι εγώ ότι, στην παρούσα φάση, συμφέρει μια προθεσμιακή κατάθεση παρά μια επένδυση σε αγορά μετοχών ή αμοιβαίων κεφαλαίων, γιατί η αγορά στον τομέα αυτό δεν πάει καθόλου καλά. Συμφέρει ειδικά για όσους δεν έχουν αρκετά μεγάλα ποσά και θέλουν έστω και τα λίγα που έχουν να αυγατίσουν λιγάκι...


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour

spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 815920
  • Gender:Male
 • point d’amour
ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ υπάρχουν και στις προθεσμιακές καταθέσεις, τα επιτόκια των οποίων μπορεί να έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα, κρύβουν όμως παγίδες. Η πιο πρόσφατη «μόδα» στην αγορά είναι ετήσιες καταθέσεις, το επιτόκιο των οποίων είναι τουλάχιστον 6%. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως η απόδοση δεν είναι καθορισμένη, αλλά εξαρτάται από το διατραπεζικό Εuribor εξαμήνου. Για παράδειγμα αν αυτό βρίσκεται πάνω από το 5% στη λήξη του πρώτου εξαμήνου, τότε το επιτόκιο φτάνει το 5,5%. Αν όμως είναι χαμηλότερο, τότε το επιτόκιο της κατάθεσης πέφτει ακόμα και στο 4%, δηλαδή ο πελάτης της τράπεζας βγαίνει ουσιαστικά χαμένος. Παράλληλα, σε άλλες περιπτώσεις οι τράπεζες υπόσχονται ετήσιες αποδόσεις 5% και άνω, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο πελάτης θα μείνει «πιστός» σε αυτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Και αυτό γιατί δίνουν μπόνους τόκους μετά τη λήξη του 12μήνου, κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος χρειαστεί να «σπάσει» την κατάθεση νωρίτερα θα εισπράξει κατά πολύ χαμηλότερο πραγματικό επιτόκιο ή μπορεί και να χάσει σημαντικό μέρος των τόκων εάν υπάρχει ποινή για την πρόωρη ρευστοποίηση.
ΤΑ ΝΕΑ


 

Search Tools