Γεια σας!
Τις τελευταίες μέρες μπήκα μερικές φορές στο forum και διάβαζα, και πολύ μου αρέσατε. Είπα λοιπόν να γίνω κι εγώ μέλος. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε forum οπότε συγχωρήστε μου τα τεχνικά (και άλλα) λάθη, τουλάχιστον στην αρχή.
Λοιπόν, πάμε. Τελείωσα το Ιόνιο το 2002, δούλεψα λίγο σα μεταφράστρια (από δω κι από κει) και το 2004-2005 έκανα το μεταπτυχιακό μου στη Σκωτία, πάλι στη Μετάφραση. Πέρσυ το χειμώνα, έκανα κι ένα (ψιλοεφιαλτικό) τρίμηνο stage στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Λουξεμβούργο, και από τη στιγμή που γύρισα δουλεύω ως freelancer.
Καλά μέχρι εδώ. Αλλά...η σχέση μου με τη μετάφραση δεν ήταν πάντα η καλύτερη. Όταν πήγαινα σχολείο και αποφάσισα να γίνω μεταφράστρια (και μόνο, το είχα αποφασίσει από τη δευτέρα γυμνασίου...) φανταζόμουν τον εαυτό μου μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο βιβλία λογοτεχνίας και βαριά λεξικά να βγάζω το ψωμί μου από τη λογοτεχνία. Αυτό ήταν το πρώτο μου συννεφάκι και διαλύθηκε όταν τελείωσα τις σπουδές μου κι άρχισα να χτυπάω πόρτες εκδοτικών οίκων. Μετά είπα: "Α, δεν είναι αυτά για μένα. Θα ασχοληθώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μεταφράζω επίκαιρα κείμενα". Πήγα λοιπόν στο Λουξεμβούργο και εκεί έσπασε και το δεύτερο συννεφάκι, διότι, καλή η ΕΕ αλλά εγώ δεν θέλω να περάσω το υπόλοιπο της καριέρας μου στο Λουξεμβούργο (απαπα). Έτσι, όταν πια γύρισα, αντιμετώπιζα τη μετάφραση λίγο απαξιωτικά, σκεφτόμουν ότι μάλλον λάθος κλάδο επέλεξα και ότι ίσως έπρεπε να στραφώ κάπου αλλού.
Πριν από λίγες μέρες, όμως, ανακάλυψα, όπως προανέφερα, το forum αυτό. Κι έτσι όπως διάβαζα διάφορα posts, συνειδητοποίησα κάτι: το γεγονός ότι είστε τόσοι πολλοί και το γεγονός ότι ασχολείστε ενεργά, το ψάχνετε, το παλεύετε, ε δεν μπορεί...κάτι λέει. Εμένα τουλάχιστον, κάτι μου είπε. Και λέω ότι όχι μόνο δεν θα τα παρατήσω, αλλά θα βγάλω το καλύτερο δυνατό από αυτή τη δουλειά - θα την κάνω να μην είναι μόνο δουλειά, αλλά κάτι ευχάριστο. Θα ανανεώσω τις γνώσεις μου στις μεταφραστικές μνήμες, θα ψαχτώ ξανά, βρε αδερφέ!
Αυτά.
Χαίρομαι που είμαι μέλος μιας ομάδας που έχει τόσα κοινά με μένα και...θα τα λέμε συχνά.