Γλυκόξυνο χοιρινό με θυμαρίσιο μέλι

mousafiris

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 993
    • Gender:Male
  • Περικλής ο καλοκαιρινός
Γλυκόξυνο χοιρινό με θυμαρίσιο μέλι
(Φτιάχνεται στο wok ή σε μεγάλο τηγάνι)
Για 4 άτομα


Υλικά

600 gr. φιλέτο χοιρινό κομμένο σε μικρούς κύβους
2 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
corn flour ή αν δεν υπάρχει, αλεύρι
1 μικρό κρεμμύδι καλά ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλώρινας κίτρινη κομμένη σε κομματάκια
150 gr. ντοματάκια μικρά (cherry tomatoes) κομμένα στη μέση
2 φέτες φρέσκο ανανά κομμένο σε μικρά κομματάκια
4 κουταλιές της σούπας ketchup
½ ποτήρι νερού βραστό νερό
 λάδι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι
2 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες


1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χοιρινό με τ’ασπράδια. Το αφήνουμε στην άκρη    μισή ώρα.
2. Πασπαλίζουμε καλά το χοιρινό με το corn flour.
3. Σε λάδι που βράζει, τηγανίζουμε τα κομματάκια του χοιρινού. Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Πετάμε το λάδι αυτό.
4. Σε τρεις κουταλιές της σούπας λάδι τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τις πιπεριές ώσπου να μαλακώσουν καλά, μαζί με το κρεμμύδι.
5.Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον ανανά, το ketchup, το ξύδι και το βραστό νερό. Προσέχουμε να μην λειώσουν τα ντοματάκια.
6. Προσθέτουμε το χοιρινό μαζί με το μέλι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μερικά λεπτά ανακατεύοντας καλά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη.






We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.


 

Search Tools