Γιατί δεν με αφήνεις να το βουλώσω; πραγματικά θα το ήθελα πολύ.
Εμπάργκο: Δεν το λες σοβαρά!
Όσο για το εμπάργκο, το εννοούσα πολύ σοβαρά! και για τα Windows που λες επίσης. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε στη Βραζιλία ο Λούλα όταν εκλέχθηκε ήταν να σπάσει το μονοπώλιο της Microsoft και νομίζω είναι προφανές γιατί, για να χρησιμοποιήσει open source, που και φτηνότερο είναι και προσβάσιμο από τους πολλούς. Χάνει μερικά εκατομυριάκια ο Γκέιτς κι εγώ κλαίω.
Αυτό είναι πολιτική πράξη. Στο δυτικό κόσμο που το πολιτικό ψυχοραγεί και το κεφάλαιο κυριαρχεί, το μόνο όπλο που έχεις εσύ είναι το πού θα διαθέσεις τα λεφτά σου, πώς διαμορφώνεις την ηθική σου ως καταναλωτής. Ένα παράδειγμα, όταν πολύς κόσμος διαμαρτηρήθηκε για τις συνθήκες εργασίας (τι εργασίας δηλαδή, δουλεία ήταν) στα φρικτά εργοστάσια της Nike στην Ινδονησία και το Μπαγκλαντές, αυτοί έκαναν κακάκια για τα εκατομυριάκια που μπορεί να έχαναν και οι συνθήκες βελτιώθηκαν. Do you get my drift?
Αποδόμηση της προπαγάνδας: Την έκανε ο Μουρ (και όχι μόνο αυτός). Πήρε και βραβεία γι’ αυτό. Είδες να διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός της Αμερικής; Ή έστω ένα ξέφτι;
Πραγματικά δεν είδα να γίνονται και πολλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματάει η προσπάθεια. Ίσως να είμαι πολύ αισιόδοξος και η μάχη να δίνεται μόνο με το χρόνο κι όχι με τη ροή των πραγμάτων.
Το μάταιο μιας τέτοιας κουβέντας είναι αρκετά προφανές ακόμα και για το δικό μου αργόστροφο εγκέφαλο, γι' αυτό ήθελα να το βουλώσω, αλλά είπαμε είσαι προβοκάτορας. Αυτό για το δίπολο από πού ξεφύτρωσε;
Θα σου πω ένα πολύ απλό πράγμα: απ’ όσο ξέρω, στα σχολειά μας ποτέ δεν προλαβαίνουν να κάνουν την πρόσφατη ιστορία, την παγκόσμια και την ελληνική, της μεταπολεμικής περιόδου
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Η μεταπολεμική ιστορία πονάει πολύ και είναι γραμμένη από τους νικητές. Πώς αποκτάς ελληνική ταυτότητα και εθνική υπερηφάνια (να μην μιλησω και για την περίφημη ελληνική ψυχή) αν γνωρίζεις τι έγινε στην κατοχή και τον εμφύλιο;
Μήπως οι Γάλλοι διδάσκονται τα γεγονότα της Αλγερίας; θα ήθελα να δω πόσο περήφανοι θα ήταν μετά.
Αυτό ισχύει δύο φορές περισσότερο για τους Αμερικανούς, που επιπλέον καταπίνουν καθημερινά την προπαγάνδα σαν ραδιενέργεια.
Television, the drug of the nation
breeding ignorance and feeding radiation
Disposable heroes of hiphopricy
Αυτά και σε παρακαλώ μην με κάνεις να ξαναμιλήσω, γιατί τα παιδιά του φόρουμ έχουν μάλλον σοβαρότερα πράγματα να κάνουν.
Υ.Γ.
Τα σχόλια σου Ηλία μου φάνηκαν ακατάληπτα.